Haberler

Türkiye'ye Karşı Kirli İttifak

Güncelleme:

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ve Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile bir araya geldi. Başkent Kahire'deki İttidadiye Sarayı'nda bir araya gelen liderler, "Kahire Deklarasyonu" kapsamında deniz sınırlarının çizilmesi konusunda müzakerelere yeniden başlama kararı aldı.

Kıbrıs'ın "münhasır ekonomik bölgesine" saygının önemine vurgu yapan liderler, Türkiye'yi, "Kıbrıs'ın güneyindeki bölgelerde yaptığı sismik araştırmaları durdurmaya ve gelecekte benzer eylemler yapmaktan kaçınmaya" davet etti.

"TERÖR VE AŞIRILIKLA MÜCADELE"

Uluslararası kanunlara göre, Kıbrıs adasını birleştirecek ve Kıbrıs sorununa çözüm bulacak sürdürülebilir, kapsamlı ve adil bir anlaşma çağrısında bulunan liderler, terörle mücadeleye de vurgu yaptı.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Sisi, güvenlik alanında işbirliği yoluyla "terör ve aşırılıkla" mücadele konusundaki kararlılıklarını ifade ettiklerini belirtti.

Söz konusu görüşmeleri "üçlü işbirliğinde yeni aşama" olarak nitelendiren Sisi, ele alınan tüm meselelere ilişkin bakış açılarında mutabakatın yaşandığını, bu durumun ise kendilerini, üç ülke arasında sürekli bir koordine ve resmi ziyaretlere sevk ettiğini söyledi.

İmzalanan anlaşmalardan tam istifadenin sağlanması için çalışacaklarını kaydeden Sisi, ayrıca, Ortadoğu'ya ilişkin meseleleri ele aldıklarını, Suriye ve Irak'taki son gelişmeler ile terörist gruplar ve onları destekleyen güçleri konuştuklarını aktardı.

"İŞBİRLİĞİMİZ BAŞKA BİR ÜLKENİN ALEYHİNE DEĞİL"

Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ise Mısır'daki gelişmeler ile "Türkiye'nin Kıbrıs'taki saldırılarını" görüştüklerini belirtti.

"Türkiye'nin Kıbrıs (Rum kesimi) sahillerinde gaz arama çalışmalarını durdurması gerektiğini" ifade eden Anastasiadis, Kıbrıs'ta iki tarafın ortak yaşamını garantileyecek çözümün sağlanması zorunluluğuna vurgu yaptı.

Ülkeler arasındaki işbirliğinin, "Kahire Deklarasyonu" adıyla belgelendiğini kaydeden Anastasiadis, "Mısır ve Yunanistan'la yaptığımız diyalog ve işbirliği başka bir ülkenin aleyhine değil" ifadesini kullandı. Anastasiadis ayrıca "dini gerekçelerle ayrımcılık, kargaşa korkusu ve terörle mücadele" için ortak bir cephe kurmaya çalıştıklarını belirtti.

Suriye, Libya, Irak ve Lübnan'daki gelişmeler ile Filistin sorununu ele aldıklarını ifade eden Yunanistan Başbakanı Samaras da "Adalet ve tarihe saygı esasına göre Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi" gerektiğini savundu.

"Türkiye'nin Güney Kıbrıs Rum kesimine yönelik ihlallerinin kabul edilemez" olduğunu ifade eden Samaras, uygar ülkelerin terörle mücadeleye katkıda bulunması gerektiğinin altını çizdi. Samaras, Akdeniz'deki zenginliklere ilişkin işbirliği ve enerji konularının görüşüldüğünü, özellikle bu hususun Avrupa Birliği ülkelerinin tümüne enerji ulaşımı konusunda fayda sağlayacağını kaydetti.

Samaras ve Anastasiadis, Avrupa Birliği ve Mısır arasında arabuluculuk misyonunu yüklenmek üzere anlaştıklarını bildirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Nikos Anastasiadis Antonis Samaras Türkiye Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (20)

emre:

bu yunanistan salak yaaa; ulan denizler ve petrol için itifak yapıyorsun ama düşünmüyorsun ki borç batağından limanlarını türklere sattığını mallllll

29
2
yanıtYanıtla
Anaconda:

sen herseyi biliyomusun seni baskan secelim demokrat gerizekali yorumlar yaziyosun her konuya

18
0
demokrat:

Malesef, düşman yaratırsan birleşirler, bu bir doğal kanunudur. Faşist iktidarın sayesinde düşmanlarımız dahada coğalcak. Ortaçağlarda takılmış Arap köylü kafasına göre dış politikası yaptırırsan böyle olur. Birde ekonomiyi düşünün. Komşularla ticaret yapacağina saçmalıklarla uğraşıyorlar, pis ihvanlı Mursinin değeri mi varda Türkiyenin menfaatini bu şeriatcı hayduta harcayacaksın. Koyunlar, ekonomi eriyor, enflasyon gelir zamından üç mislisinden daha büyük, aç kalacaksınız ve karakter zayıflığınızdan size kimse acımayacak.

6
11
yanıtYanıtla
Türk islam Fedaileri:

Koyduk ya En Son. . Genemi Koyalim ? Mursiyi Misir Halki O Kanunlari Cikar Diye Secti. . Geri zekalimisin Sen ? Secilmis Bir MuRsi Hükümezi Vardi Ve Onuda Halk Secimle Basa Getirdin. . . Anladinmi ?

yanıt15
yanıt1
demokrat:

Koyunsun işte, her şey sandık değil, Hitlerde sandıkla geldi. Demokratsan her şeyden evvel seçim dışında belli bir sayıda humanist prensipler kabul etmelisin. Ama senin medeniyetin ve tahsilin bunu anlamaya yetmiyor. Hiç anayasanın neden gereği olduğunu düşündün mü salak?

yanıt2
yanıt13
Anaconda:

sen herseyi biliyomusun seni baskan secelim demokrat gerizekali yorumlar yaziyosun her konuya

yanıt18
yanıt0
demokrat:

Yazi tarzını incelersek, tuvalet nöbetcisinin demokrasi dersi vermeye çalıştığını görüyoruz.

yanıt2
yanıt14
hasanm@m.m:

Senin gibi koyunlar bu memleketi ac bıraktı dış politikasi el pençe durmak iç politikası katilleri af etmek karaoğlan arada kıbrısa asker cıkarıp insanları ekmek benzin kuyruguna sokmak sevsinler sizin gibi demokratı koyun herifler.... Recep Tayyip Erdoğan Türkiyenin yerini belli eden adam fazla söze gerek yok...

yanıt18
yanıt2
gurbetten kardes:

allah buyuk siz tayyipi daha cok ararsiniz bekle gelio islam birlgi

yanıt14
yanıt1
ALPEREN OCAKLI:

CHP EKSİK KALMIŞ

16
0
yanıtYanıtla
Türkiye Aslanlar:

ücünüde üst üste koyar Aralarinada Garbon Kagidi Koyariz . . Sorun Yok

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title