Haberler

Türkiye 'Van İçin Tek Yürek' Oldu

Gecenin sonunda toplam 61 milyon 875 bin TL yardım toplandı.

Kanal D, ATV, Star TV, Fox, NTV, Kanaltürk, CNNTürk ve Beyaz TV televizyonları "Van İçin Tek Yürek" adlı ortak yardım kampanyası ile gece geç saatlere kadar canlı yayın yaparak deprem felaketi yaşayan Van'daki depremzedeler için yardım kampanyası gerçekleştirdi.

Kampanyaya katılan bütün tv kanallarında eş zamanlı canlı olarak yayınlanan programın sonunda SMS ve telefon bağlantısı yoluyla toplam 61 milyon 875 bin TL yardım toplandı.

Doğan TV Center ev sahipliğinde gerçekleşen ve Beyazıt Öztürk, Nazlı Tolga, Fatih Portakal, Şebnem Sunar Küçük, Cem Öğretir ile İrfan Değirmenci'nin birlikte sunduğu program saat 22.00'da başladı. Kanal D, ATV, Star, Fox, NTV, Kanaltürk, CNNTürk, Kıbrıs Genç TV, Akdeniz TV ve Beyaz TV tüm dizi ve program yüzlerinin yanı sıra neredeyse Türkiye'nin bütün ekran yüzlerinin de katıldığı program gece 03.15'e kadar devam etti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN TELEFONLA YAYINA BAĞLANDI

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Abdulaziz'in vefatı dolayısıyla başsağlığı dileğinde bulunmak üzere Riyad'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gece yarısı Ankara'ya döner dönmez ortak yayına telefonla bağlandı. Başbakan Erdoğan, bu çalışmadan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Hayırsever bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

"TARİHİ BİR GÜN"

Geceye katılan CNNTürk'te yayınlanan 5N 1K programının sunucusu Cüneyt Özdemir, "Para yardımının da ötesinde böylesine büyük bir dostluk, omuz omuza Van için yardım kampanyasında bulunmak, bütün televizyon kanalların bu yayında birleşiyor olması, bütün reklam gelirlerinin paylaşılıyor olması, Türkiye'nin birlikteliğini gösteren çok önemli bir simge. Çok tarihi bir an yaşıyoruz. Sadece Türkiye'de değil, dünyada da bunun eşi benzeri olduğunu zannetmiyorum" dedi. NTV'de yayınlanan Bugün Yarın Programının sunucusu Oğuz Haksever ise şunları söyledi:

"Tarihi bir gün. Bunun iki boyutu var. Bu tür olayların ne kadar büyük iyi olayalara vesile olduğuna tanık oluyoruz. Bu akşam haber atlatmak falan yok. Herkes beraber. Bu akşam hep bağışların yükselmesi için çaba sarf edeceğiz. İkinci boyutu; depremden sonra çok büyük bir kardeşlik havası oluştu. Bu kardeşlik havası biz televizyonculara da yansıdı. Hiç bir vesile yolu bir şekilde televizyondan geçmiş, bu kadar tanınmış insanı bir araya getiremezdi. Burada bu açıdan da tarihi bir gün yaşanıyor. Bunun içinde yer alan biri olarak ne mutlu bana diyorum."

"BÖLMEK İSTEYENLERE GÜZEL BİR CEVAP"

Geceye sanat ve televizyon dünyasında bir çok ünlü isim katıldı. Katılanlardan bazılarının verdiği mesajlar ise şöyle oldu:

Erol Evgin:

"Bu gece bu büyük acıdan çok büyük bir umut doğdu. Türk halkı bütün etnik gruplarıyla tek bir yürek oldu Van için. Bu Türkiye'yi bölmek isteyenlere en güzel cevaptır diye düşünüyorum."

Oya Başar:

"Buradan bir şey yapamıyoruz. Sadece dualarımız ve sevgilerimiz onların yanında. Küçücük bir katkımız olur diye geldik buraya. İşallah katkımız olur. Allahtan onlara sabır diliyorum. Bunu yaptık, şöyle bir şey gösterdik: Öyle enterasan bir millletiz ki; en küçücük bir şeyde birlik oluruz ve dünyaya biz varız deriz. Bunu gösterdik ve gösteriyoruz. 'En kısa zamanda da şehitlerim içinde böyle bir gece istiyorum' dedim içeride."

Derya Baykal:

"İnşallah çok büyük yardımlar toplanır. Halkımız el uzatır. Çok büyük bir milletiz biz. Bizim yapamayacağımız hiç birşey yok. Özellikle kadınlara, annelere çok güveniyorum bu akşam için. Biz her şeyin altından kalkabiliriz."

Oktay Kaynarca:

"Çok ciddi zor günler geçiriyoruz. İnsanlar evde ağlamaktan helak oldular. Ama o ağlamanın artık bir sınırı var. Biz o sınırı aştık diye düşünüyorum. Hepimizin artık birşey yapması gerekiyor. Elimizden geldiğincede şu ana kadar yapmaya çalıştık. Ama bu büyük oraganizasyonun içerisinde olmak bizim için çok hoş bir durum. Herkes bir ışık yaksak aydınlık olur diye düşünüyoruz. Bugün burada güzel birşey yapabilirsek, iyi bir yardım toplayabilirsek, oradaki insanlara biraz faydalı olabilecek."

Aydan Şener:

"Çok üzgünüz. Güzel Türkiyemiz'e nazar deydi diye düşünüyorum ben. Üst üste çok büyük acılar ile sarsıldı Türk ulusu. Çok azda olsa bir katkımız olabilir ise burada, ne mutlu bize." Öte yandan programa katılan ünlülerle röportaj yapmak için gelen habercilerin de, yardım kampanyasına destek olmak için ceplerindeki paraları bağışladıkları öğrenildi.

ÜNLÜLER AKIN ETTİ

Van'a canlı bağlantıların yapıldığı ve deprem bölgesinden çarpıcı VTR'lerin ekrana geldiği programa konuk olan isimlerden bazıları ise şunlar oldu; Beren Saat, Engin Akyürek, Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy, Öykü Karayel, Bade İşçil, Ayça Bingöl, Aras Bulut İynemli, Emir Berke Zincidi, Farah Zeynep Abdullah, Meral Çetinkaya, Bennu Yıldırımlar, Ceyda Düvenci, Songül Öden, Özge Özder, Evrim Solmaz, Serhat Tutumluer, Sevil Atasoy, Sinan Çalışkanoğlu, Orçun Kaptan, Zahide Yetiş, Aytuğ Kolankaya, Erdem Yener, Hakan Yılmaz, Aslıhan Gürbüz, Pınar Altuğ, Furkan Kızılay, Özgür Ozan, Şevket Çoruh, Zeynep Beşerler, Bülent İnal, Şebnem Bozoklu, Ayşenil Şamlıoğlu, Aydan Şener, Tarık Tarcan, Burcu Kara, Oya Başar, Berna Laçin, Erol Evgin, Acun Ilıcalı, Ertem Şener, Kubat, Ebru Cündübeyoğlu, Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Hande Katipoğlu, Kenan Işık, Özge Özpirinçci, Barış Falay, Selen Soyder, Serenay Sarıkaya, Tolgahan Sayışman, Oğuz Gündoğdu, Kızılay Başkanı Ahmet Lütfü Akar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

title