Haberler

Türkiye-Suriye Sınırında Yaşanan Olayların Ardından Protesto

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Suruç ve Birecik ilçelerinde Suriye'nin Kobani ilçesinin PYD kontrolüne geçmesinin ikinci yıldönümü nedeniyle yapılan kutlamalar sırasında çıkan olaylar, yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksel ve beraberindekiler Suruç Belediyesi Kültür Merkezi'nde BDP ve HDP'li gruplarla bir araya geldi. Toplanan grup daha sonra sloganlar atarak Suruç Belediyesi önüne kadar yürüdü. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı alanda toplanan grup burada basın açıklaması yaptı. Gurup adına konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksel Rojova'daki gelişmelerin bir devrim olduğunu ve bunun bölge halklarının yüz yıllık tarihsel bir rüya olduğunu belirterek, Ortadoğu halkları içinde yüz yıllık geleceği adına bir umut ışığı olduğunu ifade etti.

Daha sonra açıklama yapan Van bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Rojova devrimine ilişkin düşüncelerini ifade etmek için Suruç ve Birecik'te oluşturulan direniş çadırlarına polisin orantısız güç kullanarak müdahalede bulunduğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu savundu.

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık grup sessizce dağıldı.

Öte yandan, dün yaşanan olaylar sonrası Jandarma bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Ziyaret köyü civarında Rojova'ya destek vermek için sınıra gelen grup yüksek tepelerde dürbünle bölgedeki yaşananları izlemeye çalıştı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Birecik Kobani Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title