Haberler

Türkiye'nin Mozaik Mirası Gaziantep'te Konuşuldu

Güncelleme:

Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işbirliğiyle "Avrupa Miras Günleri" paneli düzenlendi.

Zeugma Mozaik Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen panelin açış konuşmasını, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bozdemir ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Turizm Uzmanı Seda Duzcu'nun Avrupa Miras Günleri'nin tarihçesi ve amacı hakkında yaptığı sunumun ardından panele geçildi.

Zeugma Kazı Başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay'ın oturum başkanlığını yaptığı etkinlikte, Kültür Bakanlığı Arkeolog Dr. Şehnaz Eraslan, "Antik Dönem Mozaiklerindeki Mitolojik Tasvirlerden Örnekler", Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Hatice Pamir, "Antik Dönem-Antakya Mozaikleri", Dr. Işıl Işıklıkaya, "Antik Dönem-Perge Mozaikleri",Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeloloji Bölümü'nden Prof. Dr. Mustafa Şahin, " Türkiye'deki Mozaik Çalışmaları" ve Zeugma Mozaik Müzesi'nde Arkeolog Abdülkadir Fıstıkçı, "Gaziantep'te Mozaik ve Mozaik Müzesi" konularında sunum yaptı.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE "MOZAİK MİRASIMIZ" SERGİSİ

Öte yandan panel kapsamında, "Geçmişten Günümüze Mozaik Mirasımız" sergisi açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi kursiyerleri ve Uluslararası Mozaik Sanatçıları Derneği'nin hazırladığı eserler, Onat Kutlar Salonu, Bayazhan Kent Müzesi ve SANKO Park Alışveriş Merkezi'nde sergilendi.

Yaklaşık 50 mozaik sanatçısının katılımıyla yetişkinlere yönelik atölyeler düzenlenen panel çerçevesinde, ayrıca il dışında gelen mikro mozaik ve cam mozaik sanatçıları, mozaik kursu kursiyerlerine yönelik ileri tekniklerin sunumlarını yaptıkları atölyeler gerçekleştirdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergiye, Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bozdemir, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Özuslu, öğrenciler ve çok sayıda mozaik sanatçısı katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Bozdemir Gaziantep Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title