Haberler

Türkiye'nin İlk Kültür Bakanı Halman, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Halman'ın cenazesi, Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı Talat Sait Halman'ın cenazesi, toprağa verildi.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'ndaki törenin ardından, 83 yaşında vefat eden Halman'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Teşvikiye Camisi'ne getirildi.

Törende aile adına taziyeleri Halman'ın kızı Hande Halman kabul ederken, Halman'ın yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Hande Halman, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının kendisinin en kıymetli varlığı olduğu söyledi.

Babasının ölümünün "Türkiye için büyük bir kayıp" olarak nitelendirildiğini anlatan Halman, "Hizmetleriyle, ilk kültür bakanı olması ve bakanlığı kurmasıyla, Türk edebiyatını dünyaya yaymasıyla, eserleriyle önemli biriydi. Ömür boyu çalıştı ama ailesini de hiç ihmal etmedi. Herkes o kadar canı gönülden kucakladı ve destek oluyor ki hem üzgünüz hem de eserleriyle, yaptıklarıyla ve hizmetleriyle yaşayacağını biliyoruz" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş da Türkiye'nin önemli bir değerini yitirdiği belirterek, şunları kaydetti:

"İlk kültür bakanımızdı. Ondan çok şey öğrendik. Çok çalışkan bir insandı. Sadece kültür bakanı değildi, şairdi, çevirmendi, yazardı. Türkiye'nin kültür ve sanat hayatına çok büyük katkıları oldu. Yeri kolay doldurulacak bir insan değil. Eserleriyle, yaptıklarıyla anlatacağımız biri. Bütün halkımızın başı sağ olsun."

Eski milletvekillerinden Ufuk Uras ise Halman'la çok eskiden beri tanıştığına işaret ederek, "Datça'da beraberken, 'Ben Türk insanın devletle olan ilişkisini, babamla olan ilişkimize benzetiyorum. Tokat atar ama iyiliğimiz için' demişti. Çok bilge bir insandı, Herhalde kültür sanat dünyamıza bu yetkinlikte bir insan gelmez diye düşünüyorum. Büyük bir kayıp. Neyse ki öğrencileri ondan büyük feyzaldı" ifadelerini kullandı.

Oyuncu Zafer Ergin de Halman'ın kitaplarını okuyan biri olarak kendisini Halman'ın öğrencilerinden biri saydığını ifade etti. Ergin, "Çok üzgün olduğumu söylemek istiyorum. Bu kayıpların ardından eserlerini değerlendirmek hiç olmazsa bir kazanç olacaktır" dedi.

Halman'ın cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından, Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene, Halman'ın yakınları, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, eski Spor Bakanı Fikret Ünlü, eski milletvekilli Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, iş adamları Rahmi Koç ve Bülent Eczacıbaşı, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ve Müjdat Gezen, Prof. Dr. İlber Ortaylı ile Halman'ın öğrencileri ve çok sayıda oyuncu katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Teşvikiye İstanbul Harbiye Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title