Haberler

Türkiye'nin Farklı Mağlubiyeti Dünya Basınında

Güncelleme:

Türkiye'nin 102 ülkede canlı yayınlanan ve sahasında Brezilya'ya 4-0 kaybettiği özel milli maç, dünya basınında geniş yer buldu.

Brezilya'nın A Globo gazetesi, "Sambacılar"ın İstanbul'da Türkiye'yi 4-0 gibi farklı bir skorla büyük bir yenilgiye uğrattığını yazarken, 2014 FIFA Dünya Kupası'ndaki 7-1'lik travmatik Almanya yenilgisinin yaralarının sarılmaya başlandığı vurgulandı.

İNGİLİZ BASINI NEYMAR'I ÖN PLANA ÇIKARDI

İngiliz basını da Neymar'ın performansını ön plana çıkardı. BBC'nin internet sitesinde yer alan haberde, Brezilya'nın Neymar'ın iki golüyle Dünya Kupası'nın ardından üst üste 5. galibiyetine imza attığı hatırlatıldı. Daily Mail gazetesi ise Neymar'ın parladığı maçta Brezilya'nın Türkiye'yi mağlup ettiğini yazarak, Dunga ile yakalanan galibiyet serisine dikkati çekildi.

Portekiz'in A Bola gazetesinde, karşılaşmada 2 gol atan Neymar'ın performansına dikkati çekilirken, 22 yaşındaki golcünün kariyerinin zirvesine çıktığının altı çizildi. Haberde ayrıca, Neymar'ın Türkiye ile ilgili sarf ettiği "Harika bir duygu, kalbimde yer eden başka bir ülke daha. Böyle bir desteği hiç beklemiyordum" sözlerine yer verildi.

"DUNGA'NIN ÖĞRENCİLERİ TÜRKİYE'Yİ ALT ETTİ"

İspanyol gazeteleri ise Neymar'a övgüler yağdırdı. Marca gazetesinde "Dunga'nın öğrencileri Türkiye'yi alt etti" başlığı ile yer verilen haberde, Neymar'ın İstanbul'da golleriyle samba yaptığı ifade edildi. Mundo Deportivo da Neymar'ın milli formayla 57 maçta 42 gole ulaşarak 48 gollü Zico'ya bir adım daha yaklaştığı hatırlatıldı.

DUNGA'YA ÖVGÜ

İtalya'nın La Gazzetta dello Sport gazetesinde, Brezilya'nın Neymar'ın şovu ve Willian'ın performansı ile İstanbul'da Türkiye'ye üstünlük sağladığı, Dunga döneminde üst üste 5. galibiyetin elde edildiği yazıldı.

Fransa'nın L'Equipe gazetesi, Brezilya'nın Türkiye karşısında zorlanmadığını ifade ederek, teknik direktör Dunga'nın Avrupa'nın farklı ülkelerinden oluşturduğu kadrosuyla İstanbul'da sonuca gitmekte zorlanmadığını kaydetti.

ALMANYA 7-1'İ HATIRLATTI

Almanya'nın Bild gazetesi, Brezilya'nın yıldızı Neymar ile sonuca gittiğini aktararak, Dünya Kupası'ndaki 7-1'lik Almanya ve 3-0'lık Hollanda mağlubiyetlerinin ardından Dunga döneminde gol yemeden üst üste 5. maçın kazanıldığı ön plana çıkarıldı.

Uluslararası yayın yapan ESPN'in internet sitesi, "Brezilya, Türkiye'yi etksizi hale getirdi" başlığıyla okuyucularının karşısına çıkarak, Türk taraftarların destekleriyle Neymar'ı onurlandırdığı ifade edildi.

FIFA'nın resmi internet sitesinde yer alan haberde ise teknik direktör Dunga'nın Brezilya'ya Dünya Kupası travmasını unutturduğu, Türkiye'nin ise galibiyet hasretinin 6 maça çıktığı kaydedildi

Kaynak: AA / Spor

İstanbul Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500

Yorumlar (6)

ALİ:

FATİH TERİM SON 5 YILDIR HANGİ TAKIMI ÇALIŞTIRSA HEM FUTBOL OLARAK HEMDE MALİ OLARAK BATIRDI REZİL ETTİ. AMA KENDİSİ BU ARADA MİLYONLARA MİLYON KATTI FATİH TERİM HOCA İSE FUTBOLDAN ANLIYORSA BENDE MARSLIYIM UZAYDAN GELDİM İNSAN ÜSTÜ GÜÇLERİM VAR. MİLLİ TAKIMI BANA TESLİM EDİN YILDA 3 MİLYON EROYA ÇALIŞIRIM 25 MİLYON ERODA TAZMİNAT MADDESİ İSTERİM. FEDARASYONA DUYURULUR.

12
0
yanıtYanıtla
anzavurmobilWeb@haberler.com:

Bütün suç fatih terimin GS yaptigin gibi hinayetlik yaparsan hicbir yerde boyle başarılı olamazsın

8
2
yanıtYanıtla
KIRSEHIRLI:

handigap oynadim brezilyaya gene iyi davrandilar

7
1
yanıtYanıtla
fuat furkan:

türk futboluna yaptığı hizmetlerden dolayı başta fb ve gs ye bunları her sene şampiyon yapıp daha fazla reklam ve satış yapmak isteyen yazılı ve görsel medyaya şike yapan feneri kayıran fedarsyona ligi sadece fb gs tekeline sokmak isteyen tüm kurum ve kişilere yorumcu diye geçinenlere kapak olsun

4
2
yanıtYanıtla
yorumcuMobil-ANDROID:

Fatih terim olacak o adam!!!yurt dışında oynayan futbolcuları inadına alma sen kadroya neyin peşindesin looo sen..milyonları alın cebinize yan gelin yatın..kök yeyin emi

6
0
yanıtYanıtla
5431:

imPARAtor olmayı canım kolay mı sandın ? Milli takıma kazık çaktım duyulsun adım.

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title