Haberler

Türkiye Letonya Deplasmanında Puan Arıyor

Güncelleme:

Türkiye Çek Cumhuriyeti karşısında alınan mağlubiyetin ardından Letonya deplasmanında gülmek istiyor. Euro 2016 eleme grubunda henüz puanla tanışmayan A Milli Takımımız grubun zayıf ekiplerinden Letonya ile karşı karşıya geliyor. Letonya deplasmanında alınacak 3 puanın önemi büyük. Öyle ki A Milli Takım önceki turnuvalarda zayıf rakipleri karşısında kaybettiği puanlar yüzünden büyük şampiyonaları evinden izlemek zorunda kalmıştı. Türkiye Letonya mücadelesi 21:45'te Shov Tv ekranlarından yayınlanacak.

Euro 2016 elemelerine kötü bir başlangıç yapan ve Cumartesi gecesi oynanan Çek Cumhuriyeti maçında Kadıköy'de seyircisi önünde kaybeden A Milli Takım Letonya deplasmanında moral arıyor. Euro 2004'te baraj maçında karşılaştığımız ve Portekiz biletini kaptırdığımız Letonya, futbol olarak Türkiye'nin çok çok gerisinde kalmış bir ülke. Futbolcuların büyük bölümü yerel ligde oynuyor. Ekibin en göze batan ismi Hamburg forması giyen Artjoms Rudnevs. O da cezasından dolayı bugün yok. Ancak 2004 faciasını unutmamak gerekiyor.

Letonya, futbolda kendini ispat edememiş ülkelerden biri. Tarihteki tek başarısını sayemizde yaşadı. 2002 Dünya Kupası'nda üçüncü olmayı başarmış, A Milli Takım'ımız Euro 2004'e gitmek için çok çetin bir yola girmişti. İngiltere, Slovakya, Makedonya ve Liechtenstein'ın grubundan ikinci olarak çıkabilen Ay-Yıldızlılar, baraj maçı oynamaya hak kazandı. Almanya'nın Frankfurt şehrinde çekilecek kura öncesi kolay rakip gözüktüğü için Türk basınında, 'Çek bir Letonya' başlıkları atıldı. İstenen oldu. Baltık ülkesi ile yapılan ilk karşılaşmada Verpakovskis turu İstanbul'a taşıdı. İlhan Mansız ve Hakan Şükür'ün golleriyle iki farklı öne geçtiğimiz karşılaşma, Laizans ve Verpakovskis'in sayılarıyla 2-2 tamamlandı. Portekiz'de 16 takımla mücadele etme hakkını Letonya elde ederken, Türkiye'ye sadece acı kaldı. Yer aldıkları D Grubu'nda ise Almanya, Hollanda ve Çek Cumhuriyeti ile verdiği sınavda sadece Panzerlerle golsüz berabere kalıp diğer iki karşılaşmayı kaybederek 1 puanla son sırada evine döndü.

Letonya Milli Takımı'nı oluşturan futbolcuların büyük bölümü yerel ligde oynuyor. Lejyonerlerinin çoğunluğu ise Moldova, Polonya ve Kıbrıs Rum Kesimi ve Rusya gibi ülkelerin 2. Lig takımlarında top koşturuyor. Ekibin göze batan tek ismi Hamburg forması giyen Artjoms Rudnevs. Bu oyuncu İzlanda karşısında gördüğü kırmızı karttan dolayı Millilerimize karşı mücadele edemeyecek. Letonya'nın kalesini FC Sion forması giyen Andris Vanins sakat olduğu için 39 yaşındaki Aleksandrs Kolinko koruyor. Defansta Gorkss, Dubra ve Bulvitis, ortasahada Morozs, Rugins, Fertovs, Kovalovs ve Gabovs, forvet hattında Sabala ve Rudnevs 38 yaşındaki genç teknik adam Marian Pahars tarafından İzlanda karşısında sahaya sürülmüştü.

Marian Pahars, deplasmandaki Kazakistan maçında 4-4-2 sistemini benimserken, 3-0 kaybettikleri kendi sahalarındaki İzlanda karşısında 3-5-2 düzeniyle talebelerini sahaya sürdü. İki maçta ortaya çıkan net görüntü ise; kadro istikrarının olmamasıydı. Forvet hattını oluşturan Sabala ve Rudnevs iki maçta da beraber oynarken, teknik patron defans ve orta sahada birçok oyuncuyu değiştirdi.

Letonya- Türkiye arasında güç dengesi bariz şekilde gözüküyor. En değerli oyuncusu Rudnevs'in piyasa değerinin 2,2 milyon Euro olması aradaki farkın en net göstergesi. Ancak Euro 2004 faciasını unutmamak gerekiyor. Kazakistan'da deplasmanda 0-0 berabere kalıp, kendi sahasında İzlanda'ya 3-0 yenilen Letonya, Türkiye karşısında kaybederse fazla bir şey değişmeyecek ama Türkiye sahadan puansız ayrılırsa Euro 2016 treni istasyondan hayli uzaklaşmış olacak.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem News

Çek Cumhuriyeti Türkiye Letonya Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title