Haberler

Türkiye İnovasyon Haftası Gaziantep

Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sami Konukoğlu, üniversite öğrencilerine "Bilimden uzak durmayın, hayallerinizi geniş tutun" önerisinde bulundu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM), Ekonomi Bakanlığı desteğiyle Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlediği "Türkiye İnovasyon Haftası Gaziantep" kapsamında yapılan "Kariyer Etkinliği" buluşmasında, işadamları ile kurumlarında staj yapmak isteyen üniversite öğrencileri bir araya geldi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Süleyman Recep Satıcı'nın, "İnovasyon sizin için nedir, inovatif bir insanda kriterler neler olmalıdır" şeklindeki sorusuna karşılık Konukoğlu, inovasyonun "icat, buluş, yenilik" kelimelerinin anlamına karşılık geldiğini, ama bunların hepsi bir değer oluşturduğunda inovasyon olabileceğini söyledi. Konukoğlu, bu değerin insanlık, sanayi, ticari ve ekonomik hayata bir yarar sağlaması gerektiğini belirtti.

GAÜN öğrencilerinden Kerimcan Zereyalp'ın, seri üretim yapılan Sanko Makina fabrikasında robotik teknolojiye ne kadar önem verdiklerini sorması üzerine Sami Konukoğlu, her şirketlerinde Ar-Ge bölümü olduğunu, şu anda Sanko Makina içerisinde Ar-Ge Merkezi kurmak için çalıştıklarını bildirdi. Fabrikada üretim kısmında robotları fazlasıyla kullandıklarını ifade etti.

GAÜN Endüstri Mühendisliği öğrencisi Rukiye Ayda Acar ise "İnovasyon, Ar-Ge ve Ür-Ge departmanlarının mı yoksa tüm çalışanlarının mı görevidir?" diye sordu.

Dünyanın en büyük fizikçisi Arşimet'in suyun kaldırma gücü olduğunu hamamda bulduğuna, ancak o zamana kadar hamamda birçok insanın yıkandığına dikkati çeken Konukoğlu, bir fikri bulanın bilim adamı da sıradan bir vatandaş da olabileceğine vurgu yaptı. Konukoğlu, "Önemli olan fikirlerin çıkması değil, fikirlere değer katabilmek. Bunun için de insana önem vermek gerekiyor" diye konuştu.

Acar'ın otomotiv sektörüne ilişkin bir soru yöneltirken, "Yerli otomotiv üretecek babayiğit yoksa Sanko Holding mi?" ifadesi üzerine Konukoğlu, "Sanko Grubu'nun içinde henüz otomotiv bölümü yok. Türkiye'de şu anda değişik gruplar zaten çalışıyorlar, öyle bir babayiğit inşallah çıkar. Ama biz şimdilik bunun içinde yokuz" dedi.

GAÜN İşletme Fakültesi öğrencisi Zeynep Makam da "Gençlerde umut görüyor musunuz?" demesi üzerine Sami Konukoğlu'nun, "3 günden beri buradayız. Umut görmesek, bu kadar zamanı verir miydik? Burada olmamız bile size verdiğimiz değeri gösteriyor" sözleri salonda bulunanlardan alkış aldı.

Aynı öğrencinin, hayallerini gerçekleştirebilmesi için kendisine ne kadar katkıda bulunabileceğini sorması üzerine Sami Konukoğlu, bir Fransız düşünürün "Hayallerinizi yüksek tutun, yıldızları hedefleyin. Yıldızları ıskalasanız bile bulutlarda olursunuz" sözlerini anımsattı. Konukoğlu, "Ben şunu eklemek istiyorum; ayaklar yerden kesilmemek şartıyla hayallerinizi yüksek tutun, düşmekten hiç korkmayın. Ama hayal kurarken önünüzdeki çukurları aşmak zorunda olduğunuzu unutmamalısınız. Türkiye'de en büyük eksik bilim. Bilim olmadan inovasyon da sanayileşemez ve insanların faydasını dönüşmez. Bilimden uzak durmayın, hayallerinizi geniş tutun" önerisinde bulundu.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sami Konukoğlu, konuşmasının sonunda 4 öğrenciye de Sanko şirketlerinde staj yapabileceklerinin sözünü verdi.

Kariyer etkinliğini, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz da izledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adil Sani Konukoğlu Sanko Holding Türkiye Sanko Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title