Haberler

Türkiye'den Suriye'de Tampon Bölge Hazırlığı

Güncelleme:

Türkiye, IŞİD'den kaçanları karşılamak üzere Suriye'de bir tampon bölge hazırlamak için düğmeye bastı.

Türkiye, 16 Kürt köyünü ele geçiren ve masumların canına kasteden Irak Şam İslam Devleti'nden kaçanları karşılamak üzere Suriye'de bir tampon bölge hazırlama çalışmalara başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün yapılan güvenlik zirvesinden "tampon bölge için hazır olun" kararı çıktı.

Hürriyet'in haberine göre, Karar çerçevesinde Genelkurmay Başkanlığında da tampon bölge oluşturulması için harekat planlamasına başlandı.

BM KARARI BEKLENECEK

Ancak zirvede, tampon bölge için "Birleşmiş Milletler kararının beklenmesi", BM'de bu yönde bir karar için yoğun çaba harcanması kararı da çıktı.

KARAR NEW YORK'TA ALINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan 22 Eylül'de BM Genel Kurul toplantılarına katılmak üzere New York'a gidiyor.

Genel Kurul çalışmaları sırasında, aralarında ABD Başkanı Barack Obama'nın da bulunduğu çok sayıda dünya lideriyle yüz yüze temasa geçecek olan Erdoğan'ın "tampon bölge" kararı için bastırması bekleniyor.

Kararın, BM Genel Kurulu için liderler New York'tayken, yani Eylül ayının son haftası alınması bekleniyor.

KARAR ALINIR ALINMAZ...

BM kararı alınır alınmaz ise, Ankara harekete geçecek. Edinilen bilgiye göre Genelkurmay'da olası tampon bölgenin türün ne olacağı "Cep tampon mu, hat tampon mu?", genişliği ve derinliğinin ne olacağı üzerinde harekat planlaması başladı.

ÖNCE TAMPON BÖLGENİN TİPİ, SONRA BİRLİKLER BELİRLENECEK

Genelkurmay, her türlü olasılığa karşı çok sayıda planlama yapıyor. Planlama, çeşitli tampon bölgeler üzerinden-cep tampon, hat tampon, derinlik ve genişlik- yapılıyor. Her plan için, hangi birliklerin ve kaç sayıda askerin harekata katılacağı ayrı ayrı hesaplanıyor. O bölgeyi korumak için yeterli olacak birlik tipi ve sayısı belirleniyor.

Tampon bölge kesinleşince de, bunun türüne göre yapılmış olan plan uygulamaya konulacak.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye Işid Güncel Haberler

500

Yorumlar (194)

welat:

eğer türkiye oraya girerse kendi kanını hiçbir tampon durduramaz. akıllı olun tırkoler. kürdün kaybedecek bişeyi yok artık.

304
85
yanıtYanıtla
türk islam:

önce kendi kanınıza tampon olun siz türkün kanını biz tamponlarız. ışid sabaha bitirir sizi.

yanıt0
yanıt0
YÖRÜK EFE:

İNSAN GİBİ KONUŞ İLK ÖNCE TIRKOLER KİM. HAKARET EDEMEZSİN KİMSEYE ÖYLE BİR HAKKIN YOK. . . SİZ YAPIN PLANINIZI HİÇ GERİ KALMAYIN BİZİM DE VARDIR ELBET SİZİN UNUTTUĞUNUZ PLANLARIMIZ. . . SAVAŞ NE DEMEK BİLİRMİSİN SEN O ZAMAN GÖRÜRSÜN. . İLLA BİZİ SAVAŞTIRMAK İSTİYORSUNUZ. BİZİ YENİLECEK SANAN O KADAR ÇOK MİLLET DEVLET OLDU Kİ AMA HEP HESAPLARI TUTMADI. . HİÇ MERAK ETME YANLIŞ HESAP BİR GÜN BAĞDATTAN DÖNER VE DE SİZİN GİBİLERİN BOYNUNA DOLANIR HİÇ ANLAYAMAZSIN. .

yanıt0
yanıt0
Hilmi:

Gecme Namik Kemal köprüsünden ürkütürsün vak vaklari. . . .

yanıt0
yanıt0
erdem:

bos konusuyorsun welat senelerdir siz boyle hep bos konusursunuz korkak siziniz anca internete havlarsiniz otobus yakarsiniz

yanıt0
yanıt0
Çelişki:

Beğenilere takılmayın 100 yorum içinde bi kaç PKK sempatizanı yorum yapmış beğenilerde hile var geçmişi silin peşpeşe tıklayın yükseliyor o artılar eksiler. Bir de bu site bu yönden eleştirilebilir aynı kişileri hep burda görüyorum sürekli farklı isimlerle yorum atıyolar. Oysaki üyelik olsa bunlar yaşanmaz dicem ama bunlar bol bol da sahte hesap alır işleri güçleri hile:)

81
253
yanıtYanıtla
zaza23:

He yaw amerikanın maşası siz değilsiniz. size göre bi maşa var kürtler. He yaw biz bişe bilmeyiz. peşmergeye barzaniye az para silah yollamadınız Talabani haftada bir özalla görüşüp pkk ile sawaşmadı. Kürdü kürde vurdurdunuz. Bunları bir tek siz bilirsiniz

175
121
yanıtYanıtla
Türk işi:

Beğenilerde açık var arkadaşın dediği gibi az önce peşpeşe tıkladım 5 olan beğeniyi 100 yaptım iyiymiş :D Yapacağınız haber sitesine ben:D

166
129
yanıtYanıtla
celali32:

beklede gör sonuç önemli hevesin kursağında kalması pkk dediğin hikaye akrep gibi kürtlere zarar veriyor başkada bir işe yaradıgı yok

44
239
yanıtYanıtla
AHMET:

Pkk sempatizanı hainler konuda toplu yorumlara beğeni yapıyorlar bir hainin biri programla yapıyor :))

83
190
yanıtYanıtla
Tüm 194 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title