Haberler

Türkiye'den Danimarka'ya "IŞİD Sempatizanı" Cevabı

Güncelleme:

Türkiye, Danimarka ile krize neden olan ve tahliye edilen Lübnan asıllı, Danimarka uyruklu IŞİD sempatizanı ile ilgili, "Yargı kararıdır." açıklaması yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Danimarka arasında diplomatik krize neden olan IŞİD sempatizanıyla ilgili açıklama yaptı. Yazılı yapılan açıklamada, "Gerekli işlemler yapılmıştır ve bu yargı kararıdır. Konu ile ilgili titiz bir takip yürütülüyor. Türkiye'den çıktığına dair bilgi yok." denildi.

TAHLİYEYE DANİMARKA'DAN TEPKİ GELDİ

İslam dini ve Müslümanlara karşı ağır eleştirileriyle tanınan gazeteci ve yazar Hedegaard'a silahlı saldırıda bulunduktan sonra Türkiye'de yakalanan zanlının serbest bırakılması, Danimarka'da tepkilere yol açmıştı.

YAZILI CEVAP

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'in konuyla ilgili sorulara verdiği yazılı yanıtta şöyle denildi:

"Danimarkalı yazar-tarihçi Lars Hedegaard'ın, 2013 Şubat ayında Kopenhag'daki evinde uğradığı silahlı saldırı girişiminin sanığı olan Lübnan asıllı, Danimarka uyruklu, 24.05.1987 doğumlu Basil Hassan, 26.04.2014 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda tutuklanmıştır. Adı geçenin Danimarka'ya iade süreci başlatılmış ve bu çerçevede Maltepe 3 No'lu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edilmiştir.

"RESMİ KAYIT YOK"

Bu aşamada, adı geçenin iadesinin mahkeme tarafından gerçekleştirilebilir olmasına karar verilmiş ancak avukatının temyize başvurması sonucunda süreç devam etmiş ve Hassan bu süreçte tahliye edilmiştir. Adı geçenin ülkemizden çıkış yaptığına ilişkin resmi bir kayıt bulunmamaktadır.

"ANLAYIŞLA KARŞILIYORUZ"

Danimarka makamları bu konuyla ilgili kaygı ve hassasiyetlerini üst düzeyde dile getirmişlerdir. Danimarka makamlarının bu yaklaşımı tarafımızdan anlayışla karşılanmaktadır.

Adı geçenin serbest bırakılması yürütme erkinin tercihi olmayıp, yargı erki tarafından adli süreç içinde alınan bir karardır. Bu süreçle ilgili gelişmeler tarafımızdan titizlikle takip edilecek; Danimarkalı muhataplarımızla gerekli bilgilendirme, işbirliği ve eşgüdüm bu çerçevede sürdürülecektir."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Danimarka Türkiye Lübnan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı?
500

Yorumlar (8)

Iaylim Derdi:

şimdi sevdim bu haberi kısasa kısas

12
0
yanıtYanıtla
yargı kararı:

Avrupalı devletlerin yaptığı hareketi bizde onlara yapıyoruz. yargı kararı yargıya karışamayayız. . . . .

6
1
yanıtYanıtla
ptrozki:

dünyanın en aptal ülkesi desem Danimarkaya yalan olmaz 3 sene çalıştım adamların nasıl cahil dünyadan habersiz yaşadığını hayretle gördüm. Meğer ülkem insanı dünyayı gerçekten çok iyi biliyor.

2
3
yanıtYanıtla
R.ERLER:

siz dev-sol u pkk yi beslediniz hemde öz evlat gibi baktınız. Bizlerde demekki sizlerden bir şeyler öğrenmişiz.

3
1
yanıtYanıtla
ibsiz:

bu şerefsiz danimarkada zamanında pkk yayın organını kapatmamıştı hesabı sorulmaz zannediliyordu kendileri batı yanlısı terörist olduğunda beslerler ammma karşıtı olunca böcek gibi ezerler ama o devir geçmişte kaldı işidciler pasaport verecen salacan üzerlerine terörist batı

1
1
yanıtYanıtla
cerkez:

danimarka az pkk lilari bünyesinde barindirmiyor, en büyük pkk barinagindan biri danimarka , vermeyin helal size

0
0
yanıtYanıtla
MRSL:

yaaa avrupa siz besleyin pkk lıları yıllarca şimdi bize Işide katılanları tesli medin deyin. Al bak masanın altına bak !! :D

0
0
yanıtYanıtla
nizam:

cok iyi olmus darisi diger ulkere

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title