Haberler

Türkiye'den ABD'ye Ermeni Uyarısı: İlişkimiz Etkilenir

Güncelleme:

Türkiye, ABD'yi, "ABD'de, 2015 yılında soykırım iddiaları yasal zemine oturursa, ABD ile ilişkilerimizi köklü olarak gözden geçireceğiz." diyerek uyarıda bulundu.

Ankara, ABD'ye 1915 iddiaları konusunda, "İlişkilerimiz olumsuz etkilenir" mesajını açıkça verdi. Bu mesajın gündelik dildeki anlamı: "ABD'de, 2015 yılında soykırım iddiaları yasal bir zemine oturursa Ankara, ABD ile ilişkilerini köklü olarak gözden geçirecek.."

ABD BÜYÜKELÇİSİ'NE HASSASİYETLERİ BAKAN ANLATTI

Ermeni diasporasının; 2015 yılında 1915 olaylarının 100. yıldönümü nedeniyle başlatacağı kampanyaların etkisini azaltmak için Türkiye atağa geçti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Baas'ı kabul etti. Çavuşoğlu, kabulde Ermeni diasporasının 1915 olaylarını tabulaştırmak için üçüncü ülkelerin parlamentolarından destek alma ve soykırımın kabulü yönünde yasa çıkartma çabaları üzerinde durdu. Çavuşoğlu, 1915 olaylarının ABD'deki yasama organlarının gündemine alınmasının iki ülke arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

TÜRKİYE'NİN RESMİ GÖRÜŞÜ

Ermenistan ve Batı ülkelerindeki Ermeni diasporası; 1915 olaylarını 100. yıldönümü olan 2015 yılında uluslararası kamuoyunun ve bazı Batılı ülkelerin parlamentolarının gündemine taşımaya hazırlanıyor. Türkiye, Ermeni çevrelerin kampanyalarının önünü kesmek için girişimlere başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakan olduğu dönemde 23 Nisan 2014 tarihinde önemli bir mesaj yayımlamıştı.

Türkiye'nin 1915 olaylarıyla ilgili resmi görüşünün ana hatları özetle şöyle:

* 2015 öncesinde hız verilen bu kampanyalarla Ermeni tarafının herkesin acı çektiği trajik şartlarda vuku bulan üzücü olayları soykırım olarak kabul ettirme çabası, tarihten husumet çıkarma zihniyetine dayandığı için gerek ikili gerek bölgesel ilişkilerin geliştirilmesinin önünde bir engel olarak durmaktadır.

* 1915 konusunda bizim hatırladıklarımız ve arşivlerden çıkardıklarımız ile bir çok güvenilir araştırma, Ermeni iddialarından farklı bir gerçeğe işaret etmektedir. Ermeni çevreler bu konuya ne ortaklaşa ne de tarafsız bir şekilde yaklaşmayı kabul etmekte, 1915'i tabulaştırmak için üçüncü ülkelerin parlamentolarından destek arama çabalarını devam ettirmektedir. Üçüncü ülkelerin güncel iç siyaset hesapları çerçevesinde Ermeni iddialarına verdiği destek ise siyasetin bilim ve tarihe müdahalesini oluşturmakta, ilişkilerimizi olumsuz etkilemekte, dostluklarımıza gölge düşürebilmektedir. Bu ülkelerden konuyu bilgi temelinde ve hakkaniyet anlayışıyla değerlendirmelerini tarihi olaylar hakkında devam eden tartışmada taraf tutar hale düşmekten kaçınmalarını bekliyoruz.

* Türkiye, kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan Anadolu topraklarının binlerce yıllık birlikte yaşama kültürüne dayalı zengin tarihinin tek yanlı bir bakış açısıyla karalanmasına asla müsaade etmeyecektir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Dünya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (29)

SERDENGEÇER:

OLMAYAN BİRŞEY YILLARCA KONUŞULMAZ. BENDE MÜSLÜMANIM, BİZİM AKRABALAR ESKİDEN ERMENİLERE YAPILAN KATLİAMI DOĞRULUYOR. BANA GÖRE TÜRKİYE BUNU KABUL EDEREK DÜNYADAKİ KONUMUNU İYİLEŞTİRİR. YÜZ YILDIR HEP İNKAR EDİYOR. GEÇEN SENE BAŞBAKAN ERMENİLERDEN ÖZÜR DİLEMİŞTİ. BUGÜNDE BUNA KARŞI ÇIKMAK. SAÇMALIK SADECE.

16
20
yanıtYanıtla
SERDENGEÇER:

OKUDUNMU DEDİĞİN TARİH NEYE DAYANARAK YAZILIYOR BEYİNSİZ. BUNU DÜŞÜNECEK ORGAN YOK SENDE GALİBA.

yanıt0
yanıt0
Tahsin:

DADI ORDAN ZATEN ULKE SAVASA GIRMIS FRANSIZLARIN OYUNUNA GELIP BINLERCE TURKU KATLEDEN ERMENILERE NE DIYECEKSIN? AYRICA 1915 GITMEYE GEREK YOK 43 DIPLOMATIMIZI KATLEDEN ASALAYA NE DIYECEKSIN TURKIYE ARSIVLER ACILSIN DEMIYORMU?

yanıt3
yanıt0
zafer:

kardeş bence iyi oku iyi dinle. Bende Bayburtluyum. Etraf şehit mezarı dolu yapılan araştırmanın sonucu Ermenilerin ne kadar zulmettiklerini kanıtlıyor. Senin mevzuu hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığın o kadar net ki. Sana şunu diyim; Müslüman olan, kurduğu devleti İslam hukukuna göre yöneden Allah nizamı için 600 yıl çabalayan bir devlet sence zulmeder mi. . ? tabiki etmez ve etmedi de. milletini devletini iyi tanı. hasmını da iyi tanı ki doğru netice alabilesin vicdanında

yanıt4
yanıt0
izmirli:

çok istiyosan sen dile zırto ben asla dilemem

yanıt1
yanıt0
HAKKI:

TÜRKİYEYİ BU ZAMANA KADAR AMERİKA DA KORUYAN KOLLAYAN YAHUDİ LOBİSİYDİ ERMENİ YASASININ ÇIKMASINI SÜREKLİ BU LOBİ ÖNLÜYORDU TÜRKİYE BUNA NANKÖRLÜKLE CEVAP VERDİ BU DÖNEM ERMENİ YASASI GEÇERSE HİÇ ŞAŞIRMAMAK LAZIM

2
24
yanıtYanıtla
Tc:

Birbuçuk milyon ermeni Arjantin''e Amerika''ya Fransa''ya göçetti mal nankör sensin

yanıt1
yanıt0
sungur beym@m.m:

Ne nankoru man kafa kendi oldurduklerinide kabul etsinler sen vatana nankorluk eduyosun

yanıt2
yanıt0
DERİN GÖLGE:

batılı ülkeler öyle yada böyle türkiyenin hızını kesmek için elinden geleni yapıyor ama bu millet o oyunlarıda bozacak güce ve kudrete sahiptir

17
3
yanıtYanıtla
Yazık:

tırt

6
12
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title