Haberler

Türkiye'de 2014 Yılı İçinde En Çok Satılan 10 Otomobil

Güncelleme:

Türkiye'de Ocak-Ekim 2014 döneminde 417 bin adet otomobil satılırken, Volkswagen 80 bin 675 adetlik satışla liderliğini korumaya devam ediyor.

En çok tercih edilen modeller arasında ilk dört modelin 'Made in Turkey' etiketi taşıması dikkat çekiyor. Bu yılın en çok satan otomobilleri içinde 5 yerli model kendine yer buldu. Sırasıyla Fiat Linea, Renault Fluence, Toyota Corolla ve Renault Clio 10 ayın en fazla satılan otomobilleri oldu.

10 AYDA 417 BİN OTOMOBİL SATILDI

Türkiye pazarında satılan otomobillerin yüzde 74'ü ithal modellerden oluşuyor, ancak yerli üretim modeller hâlâ zirvedeki yerini koruyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, Ocak-Ekim 2014 döneminde 417 bin adet otomobil satılırken, yılın son iki ayına canlı bir pazar beklentisiyle girildi.

VOLKSWAGEN LİDERLİĞİNİ KORUDU

Mevcut kampanyalar yılın son günlerinde rekabetin daha da hızlanacağının ipuçlarını verirken, markalar arasında geçen yılın satış birincisi Volkswagen binek otomobilde ve toplam pazarda 80 bin 675 adetlik satışla liderliğini korumaya devam ediyor. Volkswagen'den sonra ikinci sırada 68 bin 482 adetle Renault yer alırken, Renault'yu 61 bin 203 adetle Fiat takip ediyor. Dördüncü sırada 58 bin 236 adetle Ford, beşinci sırada ise 33 bin 659 adetle Hyundai var.

LINEA BİRİNCİ, FLUENCE İKİNCİ, COROLLA ÜÇÜNCÜ

Model sıralamasında ise en çok satılan ilk dört modelin 'Made in Turkey' etiketi taşıması dikkat çekiyor. Ocak-Ekim döneminde Tofaş'ın Bursa fabrikasında ürettiği Fiat Linea 22 bin 947 adetlik satışla birinci durumda. Linea'nın hemen arkasında yine Bursa'da Oyak Renault'nun ürettiği Renault Fluence var. 10 ayda 21 bin 856 adet Fluence satıldı. Bir diğer yerli üretim Toyota Corolla satış sıralamasında 15 bin 588 adetle üçüncü sırayı aldı. Bursa üretimi Renault Clio ise 15 bin 486 adetle dördüncü sırayı kaptı.

RENAULT VE VW DAMGA VURDU

İlk 9 ayın üçüncüsü Volkswagen'in B segmentindeki iddialı temsilcisi Polo ise 10. ayın sonunda 13 bin 834 adetle beşinci oldu. 9. sırayı alan Hyundai i20 Troy da yerli modellerden biri olarak ilk 10'da yer aldı. İlk 10'daki modeller arasında Renault ve Volkswagen 3'er modelinin yer alması dikkat çekiyor.

İşte en çok satan 10 otomobil listesi;

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Volkswagen Renault Türkiye Fiat Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500

Yorumlar (27)

CAN DERSİMLİ:

LİNEA VE FLUENCEDE KAZA YAPIPTA SAĞ ÇIKAN OLMAMIŞTIR. MİLLET BAYILDIĞINDAN DEĞİL BİZDE BİLİRDİK FERİBOT GİBİ ARAÇLARA BİNMESİNİDE ŞU PARASIZLIK OLMASAYDI!!!

24
3
yanıtYanıtla
Vurgun Can Mobil-IOS:

Japon Arabasi alin Türklere düsman olmayan tek ülke Japonya Anlayin artik millet

21
1
yanıtYanıtla
followme:

arabalar pahalı değil. . . ÖTV

19
2
yanıtYanıtla
çok para ...:

Araba fiyatları acayip pahalı. . .

16
0
yanıtYanıtla
arabaciMobil-ANDROID:

Ne kadar satarlarsa satsinlar otomobil wv den başlar.digerleri günü kurtarma çabası. ..nokta

8
7
yanıtYanıtla
JembeyMobil-IOS:

Listedeki en iyi araba vw pasaat & jetta gerisini at cöpe

7
8
yanıtYanıtla
YURTTAŞ:

''Znginin malı fukarını ağzını yorar'' derler. Biz ancak bunu yaparı; BOŞBOĞAZLIK. . .

12
1
yanıtYanıtla
KUŞ:

WV BOMBOŞ ARABALARINA DÜNYA KADAR PARA VERİYOR BU MİLLET. AYNI ARACIN AVRUPAYA SÜRÜLEN MODELLERİ DAHA DOLU, TÜRKİYEYE GELİNCE KUŞA DÖNÜYOR. ESKİDEN TOFAŞ VE RENO TAM KUŞA ÇEVRİLMİŞ ARABA SATARLARDI, SIFIR ARAÇ ALIRSIN TEYP YOK SAĞ AYNA YOK, KARTER MUHAFAZASI YOK, PASPAS YOK. . WV DE ŞİMDİ BENZERİNİ ÇAKTIRMADAN YAPIYOR.

11
1
yanıtYanıtla
hasan:

Binen bilir. HONDA HAYAT ONDA. . .

8
3
yanıtYanıtla
senol doganMobil-ANDROID:

ww herzaman kiral ya baskasini tanimam

4
4
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title