Haberler

Türkiye Darbeye Karşı Ayakta

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Vatandaşları slogan atarak yürüyüş görüntüleri

Manisa merkezinde ve Şehzadeler ilçesinde askeri kalkışmaya tepki gösteren vatandaşlar, Manolya Meydanında toplandı.

Meydandan sloganlar atarak yürüyüşe geçen vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesindeki Tugay Komutanı Evi, Askeri Orduevi, Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binası ile Tugay Komutanlığı Karargahı ve Merkez Komutanlığı önünde durarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

Salihli

Salihli ilçesinde AK Parti önünde toplanan binlerce kişi İstanbul ve Ankara'daki "askeri kalkışmaya" tepki gösterdi.

Türk Bayrakları eşliğinde Salihli'nin Kurudere, Turan, Çınarlı Caddeleri ile Sevgi Yolu'nda yürüyen vatandaşlar 'Kahrolsun darbeler, yaşasın demokrasi' sloganı attı.

Kula

Kula halkı askeri kalkışmayı protesto etmek ve demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak amacıyla ellerinde Türk bayraklarıyla Kent meydanına akın etti.

Burada "Milli İradeye Sahip Çık", "Dik Dur Eğilme, Bu millet Seninle", "Bu millet vatansız olmaz" şeklinde slogan attı.

Kula Belediye Başkanı İsmail Şadan'ın oğlu Aytekin Şadan yaptığı konuşmasında "1980 darbesini çekmiş ve yaşamış biri olarak bugün burada demokrasiyi sahip çıkma adına bulunuyorum en beğenmediğimiz demokratik rejim en iyi askeri ihtilal rejiminden daha iyidir. Yaşasın demokrasi" dedi.

Akhisar

Akhisar ilçesinde askeri kalkışmayı protesto eden vatandaşlar, Milli egemenlik meydanında toplanarak tepki gösterdi.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Belediye Başkanı Salih Hızlı ile siyasi parti temsilcileri Milli Egemenlik Meydanında toplanarak askeri kalkışmaya tepkilerini dile getirdi.

Demokrasiye baş koyduklarını söyleyen AK Parti Manisa Milletvekili Aydemir, "Canımız bir saniye düşünmeden feda etmeye hazırız. Bu tür darbelere eskiden beri alışığız, artık büyüdük bunlar bizi dünkü çocuk zannetmesinler, 3 tane çapulcuya bu ülkeyi yedirtmeyeceğiz. Ne gerekiyorsa yapacağız, bütün bunların hesabını soracağız. Cumhurbaşkanımız bütün vatandaşlarımızı sokağa davet etti. Canımız bu ülkeye feda olsun." ifadelerini kullandı.

Sarıgöl'de ezan sesleri

Sarıgöl ilçesinde de sokağa çıkan halk, kent meydanında ellerinde bayraklarla toplanarak hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan lehinde slogan attı. Bu sırada camilerin minarelerinden ezan sesleri yükseldi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Salihli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title