Haberler

Danimarka: Türkiye Bize Gelen Suriyelileri de Kabul Etsin

Güncelleme:

Danimarka Halk Partisi Yabancılar Sözcüsü Martin Henriksen, Türkiye'den şok edici bir talepte bulundu. Türkiye'nin Danimarka'ya gelen Suriyeli mültecileri de kabul etmesini isteyen Henriksen, " Türkiye'den yardım talebi gelirse olumlu yaklaşırız ancak yapacağımız yardıma karşılık Türkiye, Danimarka'ya gelen Suriyeli mültecileri de kabul etsin." dedi.

"TÜRKİYE DANİMARKA'DAKİ SURİYELİLERİ DE KABUL ETSİN"

Martin Henriksen, Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan gelen mülteciler için Danimarka'dan ekonomik yardım istemesi durumunda, bunun Danimarka'ya gelen Suriyeli mültecileri kabul etme şartına bağlanmasını istedi. Türkiye'ye son birkaç günde gelen yaklaşık 130 bin mülteci Danimarka televizyon haberlerinin ana konusunu oluşturdu. Ülkenin en büyük televizyon kanalı TV News'e konuşan Martin Henriksen, şöyle dedi:

" Türkiye'den yardım talebi gelirse olumlu yaklaşırız ancak yapacağımız yardıma karşılık Türkiye, Danimarka'ya gelen Suriyeli mültecileri de kabul etsin. Çünkü Suriyeli mülteciler kültür ve dil sorunu olmayacağı için orada daha rahat ederler" dedi. Birlik Partili Nikolaj Villumsen de Bölgedeki Kürtlere silah ve insani yardım yapılması gerektiğini savunarak, "Bölgede 3 milyondan fazla insan barış içinde yaşıyordu. IŞİD huzuru bozdu. Dışişleri bakanımız Kürtlere silah ve insanı yardım yapılması için konuyu bir ar önce meclise getirmelidir."

TÜRKİYE'NİN ÖZRÜ KALMADI

Türkiye ile ilgili haberlere bağlanan kanalın bölgedeki muhabirleri, Türkiye'nin çok zor durumda olduğuna dikkat çekerek, mülteci akını nedeniyle sınırda çatışmaların yaşandığını, sınırın kısa bir süre kapatılmasından kaynaklandığı gibi görülen çatışmanın, aslında Kürtlerin bölgede elde etmeye çalıştıkları haklardan kaynaklandığının ortaya çıktığını anlattı. Muhabirler, Türkiye'nin sadece mültecilerle değil, bölgede ayaklanma girişiminde bulunan Kürtlerle de sorunları bulunduğunu belirterek "Türkiye bölgede büyük sorunlar yaşıyor. 49 Türk, IŞİD'in elinde olduğu için, Türkiye IŞİD ile mücadelede ortak güçlere katılmayacağını bildirmişti. Ancak şimdi esirler serbest kaldığına göre öne süreceği bir özür kalmadı. Türkiye IŞİD ile mücadeleye katkıda bulunmazsa tüm batı ülkeleri ve ABD sert tepki gösterir" değerlendirmesi yaptı.

DANİMARKA 55 MİLYON KRON YARDIMDA BULUNACAK

Danimarka Dışişleri Bakanlığı bölgedeki mültecilere 55 milyon kron (7,5 milyon Euro) yardımda bulunma kararı alındığını bildirdi. Yardımın yıl sonuna doğru yapılacağını bildiren Dışişleri Bakanlığı, bugüne kadar 835 milyon kron (14.3 milyon Euro)) yardımda bulunulduğunu, 55 milyon kron yardımın nerede ve nasıl kullanılacağı konusunda kararın daha sonra verileceğini bildirdi. Öte yandan IŞİD yayınladığı sesli tehdit de Danimarkalıların da diğer ortak güçlere katılan Avrupa ülkeleri vatandaşları gibi öldürülmeleri çağrısında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Danimarka Türkiye Suriye Irak Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (115)

ağlayananne:

hani danimarka kürtleri çokseviyodu hatta pkk illetini besliyodu noldu sıkımı geldi lafla peynir gemisi yürümüyor siz kürtleri alında biz size para verelim

65
9
yanıtYanıtla
türk:

agzına saglık kardes para verelim alsınlar bu hinleri))))

yanıt0
yanıt0
Kürd:

hocam danimarkaya kürt gitmemiş. daha önceki olaylarda yerleşen arapların çıkmasını istiyorlar. . şimdiki türklerin suriye araplarının çıkmasını istediği gibi :D Kürtler her ülkede saygısını kazandırmış bir millet

yanıt0
yanıt0
.SECTQR:

gelsinler gelsinler. zaten Türkiye devlet olmaktan cıktı dünyanın en büyük ve tek uluslararası mülteci kampına dönüstü kapımız herkese açık sadece Türkmenlere ücretli. . .

35
3
yanıtYanıtla
Cesur EREN:

Tek korkumuz ALLAH gönderin onlar mülteci değil ALLAH dostu misafirimizdir biz bakarız!!

11
26
yanıtYanıtla
bak sen:

Ac öyleyse evinin kapisini.

yanıt0
yanıt0
Alsemsettınm@m.m:

Sorsan evıne ekmek gırmıyordur ha

yanıt0
yanıt0
MİSAFİR YOK BAŞBELASI:

LA HRİK KAÇ TANESİNE BAKTIN PARA NASIL KAZANILIYOR BİZ EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ ADAMLAR EKMEGİ ÇÖPE ATIYOR ALLAH DOSTUYMUŞ GİTSİN ÜLKENDE SAVAŞSIN KAMPLARDA ÇOCUK PATLAMSI OLDU ÖNCE ELİN EKMEK TUTSUN BİR EV KİRASI ÖDE ONDAN SONRA YANINA AL

yanıt0
yanıt0
DOĞRUYOLDAYIM:

Danimarka dünyada en büyük sömürgeye sahip ülkelerden biridir, ve ayrıca pkk ya en büyük desteğide bu şeref yoksunu ülke vermiştir, buyursun Türkiye halen AB kapılarını aralamaya uğraşsın.

30
6
yanıtYanıtla
ordaydimm@m.m:

Suriyedeki savasin uzamasi bukadar insanin olmesi bu kadar insani evini yurdunu terk etmesi bu kadar kadinin tecevuze uramasi bu kadar suriyelinin turkiyeye gelmesi tek sorunlusu tayip erdogan koyunlar iyi bakin cevrenize

16
15
yanıtYanıtla
Tüm 115 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title