Haberler

Turkcell, Gereksiz Enerji Tüketimini M2M İle Bitirecek

Güncelleme:

M2M teknolojileri ile, özellikle fabrika, AVM, mağaza, atölye ve otel gibi fazla enerji harcayan mekanlarda meydana gelen rekatif enerji kullanımının önüne geçilecek.

SELÇUK ALTUN - HABERLER.COM

Turkcell tarafından hayata geçirilen Reaktif Enerji Servisi ile enerji tüketimi anlık olarak izlemek ve rekatif enerji kulanımından kaynaklanan gereksiz enerji kulanımının önüne geçmek mümkün hale geliyor.

Turkcell’in, Bursa Yeşilyayla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi koordinatörlüğünde Bursa Valiliği ve Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliği ve Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şubesi desteğiyle ile geçtiğimiz ay hayata geçirdiği “APİS Enerji Verimliliği Projesi” kurumların enerji tasarrufu sağlamasını amaçlayan bir makineler arası iletişim (M2M) çözümü.

20 OKULDA 39 BİN TL TASARRUF

Projenin pilot bölgesi olarak ise Bursa’daki 20 okul seçildi. Seçilen bu 20 okulda kullanılan M2M çözümü sayesinde bir yıl içerisinde reaktif enerji nedeniyle oluşan cezadan kaynaklanan 39 bin TL’lik enerji tasarrufu sağlandı.

REAKTİF ENERJİ NEDİR?

Reaktif enerji, faydası olmayan elektrik kullanımı olarak tanımlanabilir. Aylık enerji tüketimi yüksek olan iş yerleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında, aktif enerji kullanımının bazı durumlarda reaktife dönüşmesi sonucu gereksiz enerji kullanımı ortaya çıkıyor ve bu durum nedeniyle kurumların faturalarına reaktif enerji bedeli yansıtılıyor.

YÜZDE 30 TASARRUF

Turkcell’in geliştirdiği bu çözüm ise rekatif enerji kullanımını sıfıra düşürerek yüzde 30’lara varan oranlarda enerji tasarrufu sağlıyor. Servis, reaktif enerji tüketimi arttığında ve ceza riski oluştuğunda SMS ya da e-posta ile uyarı mesajı gönderiyor.

SADECE OKULLARA UYGULANSA 100 MİLYON TL TASARRUF SAĞLAYACAK

Bursa’da sadece 20 okulda uygulanan bu M2M çözümü Bursa’da bulunan tüm okullarda uygulanmış olsa elde edilecek tasarruf miktarı yaklaşık 5 milyon TL’ye, Türkiye çapında bütün okullarda uygulandığında ise 100 milyon TL’ye ulaşabilir.

Kamuya ait binaların tamamına yaygınlaştırıldığında elde edilecek tasarruf Bursa’da yılda 27 milyon TL, Türkiye’deki toplam 180 bin kamu binasında ise yılda 675 milyon TL’ye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Yeşilyayla Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title