Haberler

Türk Oyuncu, Bavyera Parlamentosu'nda Kitabını Tanıttı

Almanya'nın sevilen Türk kökenli sinema sanatçılarından Adnan Maral, ilk kitabı 'Yeni başlayanlar İçin Adnan- Mein Deutschland heisst Almanya'yı, Bavyera Eyalet Parlamentosu'nda tanıttı.

Almanya'nın sevilen Türk kökenli sinema sanatçılarından Adnan Maral, ilk kitabı  'Yeni başlayanlar İçin Adnan- Mein Deutschland heisst Almanya'yı, Bavyera Eyalet Parlamentosu'nda tanıttı. Sosyal Demokrat Parti (SPD)'nin düzenlediği etkinikte sanatçı, kitabından bölümler okudu. SPD Milletvekili İsabell Zacharias'in sunumunu yaptığı tanıtım etkinliğinde, 'uyumu yeniden düşünmek' konulu bir de açık oturum düzenlendi. Bavyera Televizyonu'ndan Sophie Puttkamer'in yönettiği açık oturuma SPD Milletvekili Arif Taşdelen konuşmacı olarak katıldı.

UYUM SÜRECİNE YENİ BİR BAKIŞ AÇISI

Adnan Maral, Blanvalet Yayınevi tarafından yayınlanan kitabında günlük yaşamda Türk ve Alman klişelerini diyaloglarla anlatıyor. Sanatçı, ön yargıların doğurduğu gülünç durumları işliyor. Maral, "Kitabımda demek istediğim birbirimizi insan olarak görmeliyiz. Almanya'da birbirimize saygı göstererek beraberce yeni bir Almanya kurabiliriz" dedi. SPD Milletvekili Arif Taşdelen ise konuşmasında, Türk kökenli olarak belli ön yargılarla karşılaştığını söylerken, "Kitabı okurken kendimden çok şeyler buldum. Bazen çok güldüm, bazen göz yaşlarımı tutamadım. Özellikle 'benim yurdum neresi?' konusu bana çok dokundu" dedi.

Alman devlet televizyonu ARD'de yayınlanan 'Türkisch für Anfaenger' (Yeni Başlayanlar için Türkçe) adlı dizide Metin Öztürk rolüyle çıkışı yakalayan 49 yaşındaki Adnan Maral bu kitabıyla uyum sürecine yeni bir bakış açısı getiriyor. 40 yıldır Almanya'da yaşadığı halde Alman pasaportu alamayan Adnan Maral, Almanya'da 'Türkisch für Anfaenger'  sinema filmindeki Metin Öztürk rolüyle 2012 yılında Bambi Ödülü'ne layık görülmüştü. - Nih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arif Taşdelen Almanya Bavyera Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title