Haberler

Türk Kökenli IŞİD'ci, Evlendiği Kızı Arkadaşına Sunmuş

Güncelleme:

Türkiye kökenli Hollanda vatandaşı olan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanı Ömer Yılmaz'ın, kendisiyle evlenmek için Suriye'ye giden Hollandalı Aicha'yı, bir başka cihatçıya zorla 'sunduğu' ortaya çıktı.

SORGUSU DEVAM EDİYOR

Annesinin çabaları sonucu IŞİD'in elinden kurtarılan ve çarşamba günü Hollanda'ya dönen 19 yaşındaki Aicha'nın sorgusu sürüyor. Bu arada, genç kadın Türkiye ve oradan Suriye'ye uzanan yolculuğunun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Anne ve babası ayrı yaşayan Maastrichtli Sterlina'nın yaşamı, geçen yıl internetteki bir sosyal paylaşım sitesi nedeniyle değişti.

ADINI DEĞİŞTİRDİ

İnternet aracılığıyla tanıştığı Hollanda Ordusu'nda eski bir asker olan Ömer Yılmaz'a aşık oldu. Yılmaz'dan çok etkilenen Sterlina, kısa sürede Radikalleşti. Adını, "Aicha" olarak değiştiren genç kız çarşafa giymeye başladı. Ailesi ile ilişkileri bozulan Aicha, Suriye'ye giderek evlenme hazırlığına başladı. Suriye'ye gitme planı ortaya çıkınca Maastricht Belediyesi Aicha'nın pasaportuna el koydu. Genç kadın, Türkiye ve AB ülkelerinde pasaport yerine de geçen kimlik kartını kullanarak Şubat ayında trenle Türkiye'ye ulaştı.

ZORLA ARKADAŞINA SUNDU

Buradan Suriye'ye geçen Aicha, Ömer Yılmaz'la buluştu. Yılmaz ve Aicha, 2-3 gün içinde dini nikah yoluyla evlendiler. Ancak bu evlilik sadece 3 ay sürdü. Aicha'dan sıkılan Ömer Yılmaz, genç kızı Tunuslu bir başka IŞİD militanına zorla 'sundu.'

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Hiç tanımadığı ve sevmediği bir insana zorla 'sunulması' Aicha'yı hayal kırıklığına uğrattı. Bunun üzerine Hollanda'nın Maastricht kentinde yaşayan annesi Monique'e ulaşarak yardım istedi. Avukatının açıklamasına göre anne Monique Türkiye'ye gitti. Orada çarşaf giyip, IŞİD'in "hilafet merkezi" olan Rakka'ya geçtiği iddia ediliyor. Anne, kızını IŞİD'in elinden kurtardı.

Aicha'nın pasaportu olmadığı için bir süre Türkiye'de kalan anne - kız, Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği'nin girişimi ile çarşamba günü Hollanda'ya döndü. Aicha, Amsterdam Schipol Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Buradan Maastricht'e götürülen genç kızın polisteki sorgusu sürüyor. Aicha'nın sorgusuna Lahey'deki terörle mücadele biriminden uzmanların da katıldığı belirtiliyor.

SAVCI: ANNE SURİYE'YE HİÇ GİTMEDİ

Aicha'nın sorgusu sürerken savcılık tarafından yapılan açıklama, genç kadının kurtarılmasına ilişkin soru işaretleri doğurdu.

Savcı, anne Monique'in hiçbir zaman Rakka'ya gitmediğini söyledi. Savcılığa göre Hollandalı anne ancak Türkiye'nin Suriye sınırına kadar gitti ve kızını orada teslim aldı.

Aicha'nın avukatı Françoise Landerloo, savcılığın bu açıklamasına kızgın. Aicha'nın sorgulaması sürdüğü için tepki vermeyeceğini belirtiyor. Ancak, savcının, soruşturmanın gizliliği ilkesini ihlal ettiğini düşünüyor. Landerloo savcının soruşturma sürerken açıklama yapmasıyla ilgili olarak Adalet Bakanlığı ile görüşeceğini söylüyor.

Hollanda basını, "Aicha'yı kurtarma" öyküsünün yargıyı etkilemeye dönük bir senaryo olup olmadığını tartışıyor.

'TERÖR ZANLISI'

Yorumlarda, "Anne Monique cesur olabilir ama Aicha'yı, kollarımızı açıp 'hoşgeldin' diye karşılayamayız" görüşüne yer veriliyor.

Basına göre, Aicha belki eline silah almadı ama o da silahlı IŞİD militanları gibi hayatını cihada adadı.

Hollanda basını, Aicha'nın ailesi ve çevresini karşısına alarak gerçekleştirdiği "cihat yolculuğundan" neden vazgeçtiği sorusuna da yanıt arıyor.

"Radikal İslam'la bağlarını mı kopardı? Radikal İslam'ın ne anlama geldiğini mi öğrendi? Yoksa yeni cihatçı kocasını beğenmediği için mi fikir değiştirdi?" yorumları yapılıyor.

Savcılık, Aicha'nın "terör faaliyetleri ve devlete karşı suç işlediği" gerekçesiyle soruşturulduğunu belirtiyor.

(Kaynak: BBC Türkçe)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ömer Yılmaz Hollanda Türkiye Işid Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500

Yorumlar (124)

TAKIPCImobilWeb@haberler.com:

BU DA DEMEK OLUYORKI IRAKTA VE SURIYEDE TURK NUFUSU ARTACAK

3
100
yanıtYanıtla
MURAT:

TÜRK DERKEN ETNİK KÖKENİ NE BU ADAMIN? KÜRT MÜ ZAZAMI ARAP MI ?

11
61
yanıtYanıtla
DERDİMİZ Mİ BUNLAR:

BİZE NEE IŞİDCİDEN PYDDEN BİZE NEEEE

0
63
yanıtYanıtla
zelzelemobilWeb@haberler.com:

Isid ordusu pkk ypg ve pesmerge pisliklerini temizleyip cehennemin dibine yolluyacak insallah. Isid cokar er meydaninda kelleleri keser atar. Sikiyosa cikin isidin karsisina.

12
47
yanıtYanıtla
b.aMobil-ANDROID:

birazda kurtlerden haber yapsanız kadın ticareti uyuşturucu genel evleri terörist faaliyet hepsi kurtlerde ben IŞİD in böyle yaptığını sanmıyorum düzmece haber.

16
39
yanıtYanıtla
Adanalı Kaya:

Hollandada büyümüştür ama aslı ADANA olup hemşerimizdir. Ana babası saygı duyulacak kişiler. Bizim yiğidimizdir sonuna kadar desteğiz. Suriyede katledilen çoluk çocuğun intikamını almak için cihad yapıyor. Laflarınıza dikkat edin

11
40
yanıtYanıtla
TAKIPCImobilWeb@haberler.com:

AVRUPALI NIN DEDELERINI DENIZE DOKEN ONLARI DIZE GETIREN TEK IRK TURKTUR O YUZDEN AVRUPALILAR SEVMEZ

16
30
yanıtYanıtla
mücahid:

yalan haber. .

15
31
yanıtYanıtla
SİVEREKLİ TAHSİN:

BBC GİBİ İSLAM DÜŞMANLIĞIN AÇIKÇA İLAN EDEN BİR HABER KANALININ YAYINLADĞIĞ HABERE İNANMAYIN. ANCAK PKKLILAR İNANIR ONALRIN İŞİNE GELİR ÇÜNKÜ PKKNIN KÖKÜNÜ KURUTUYOR IŞİD

20
25
yanıtYanıtla
Adnan:

Adam karısını satmış türkler hala haklı diyor:)))))))))))

37
7
yanıtYanıtla
Tüm 124 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title