Haberler

Türk Heyeti Gazze'deki Projeleri Denetledi

Kudüs Başkonsolosu Hüsnü Gürcan Türkoğlu ve beraberindeki heyet, Türkiye'nin Gazze'de yürüttüğü insani yardım projelerini yerinde inceledi.

Kudüs Başkonsolosu Hüsnü Gürcan Türkoğlu ve beraberindeki heyet, Türkiye'nin Gazze'de yürüttüğü insani yardım projelerini yerinde inceledi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz'ın da bulunduğu heyet, Türkiye'nin finanse ettiği, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi, su kuyuları ve içerisinde 320 konut bulunan projelerin gerçekleştiği bölgeleri gezdi.

AA muhabirine konuşan Korkmaz, TİKA'nın konut projesini tamamladığını ve çok yakında muhtaç kişilere verilmek üzere Filistin yönetimine teslim edileceğini belirtti. "Türkiye tarafından gerçekleştirilen 3 projeyi denetlemek amacıyla buraya geldik" diyen Korkmaz, ayrıca TİKA ve Filistinli yetkililerin ortak çalışmasıyla konutların verileceği kişilerdeki aranan şartların belirlendiğini aktardı.

Korkmaz, Filistin İskan Bakanı Mufid Hasayine'nin de TİKA'nın davetlisi olarak gelecek hafta Türkiye'yi ziyaret edeceğini ve burada konutların bakanlığa teslim edileceğini aktardı.

TİKA tarafından Vadi Gazze köyünde 2015 yılında inşasına başlanan 320 konutun, İsrail'in Temmuz 2014'teki saldırılarında evsiz kalan kişilere verilmesi planlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Korkmaz Filistin Türkiye Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title