Haberler

Türk Firmaları Yat Fuarı'ndan Memnun

Görüntü Dökümü : Türk yapımı yatlar Sirena Marine Kurumsal İletişim Sorumlusu Tanıl Sürmeli Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz Fuardan detaylar "Düsseldorf Uluslararası Yat Fuarı" Fuara katılan Türk firmaları ürettikleri lüks yatları, bazı dernek ve kamu kurumları da Türkiye'deki dalış merkezlerinin tanıtımını yapıyor Bu kapsamda Birecik Barajı'nın yapımı sonrasında sular altında kalan ve dalış merkezi haline gelen Halfeti ilçesi de Şanlıurfa Valiliği tarafından oluşturulan stantda tanıtılıyor Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yılmaz: "Yerli turizmde hak ettiği noktaya çok yaklaşan Halfeti'nin, yabancı turistlerin gelişi noktasında da özellikle Avrupa ve dünyaya tanıtılması amacıyla fuarın çok etkili ve önemli olacağını düşünüyorum" Almanya'nın Düsseldorf kentinde devam eden "Uluslararası Yat Fuarı"na katılan Türk firmaları, dünyada bu sektörde söz sahibi olduklarını gösterirken, kamu kurumları ve dernekler ise Türkiye'nin su altı güzelliklerini sergiliyorlar.

Görüntü Dökümü :

Türk yapımı yatlar

Sirena Marine Kurumsal İletişim Sorumlusu Tanıl Sürmeli

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz

Fuardan detaylar "Düsseldorf Uluslararası Yat Fuarı"

Fuara katılan Türk firmaları ürettikleri lüks yatları, bazı dernek ve kamu kurumları da Türkiye'deki dalış merkezlerinin tanıtımını yapıyor

Bu kapsamda Birecik Barajı'nın yapımı sonrasında sular altında kalan ve dalış merkezi haline gelen Halfeti ilçesi de Şanlıurfa Valiliği tarafından oluşturulan stantda tanıtılıyor

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yılmaz:

"Yerli turizmde hak ettiği noktaya çok yaklaşan Halfeti'nin, yabancı turistlerin gelişi noktasında da özellikle Avrupa ve dünyaya tanıtılması amacıyla fuarın çok etkili ve önemli olacağını düşünüyorum"

Almanya'nın Düsseldorf kentinde devam eden "Uluslararası Yat Fuarı"na katılan Türk firmaları, dünyada bu sektörde söz sahibi olduklarını gösterirken, kamu kurumları ve dernekler ise Türkiye'nin su altı güzelliklerini sergiliyorlar.

17 farklı bölümde kurulan fuarda ultra lüks yatların yanı sıra dalgıç ve su sporları ürünleri de sergileniyor.

Dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçi akının yaşandığı fuarda Türkiye'den katılan firma, dernek ve kuruluşlar yoğun ilgi görüyor.

Fuarda iki farklı markayla üç lüks yat sergileyen firmanın iletişim sorumlusu Tanıl Sürmeli, Türklerin tekne alırken en çok fiyata baktıklarını, yabancıların ise önceliklerinin kalite olduğunu söyledi.

Firmayı kurarken dünya markası olmayı amaçladıklarını, şu an ise yolun yarısında bulunduklarını ifade eden Sürmeli, İngiltere başta olmak üzere kuzey ülkelerinden ve İtalya'dan müşterilerinin olduğunu belirtti. Sürmeli, "Dünyada Türk tekneciliği güzel bir yerde. Dünyanın ilk 5 tekne üreticileri arasında yer alıyoruz, bizim de büyük katkımız olduğuna inanıyoruz. Bu alanda fuara katılan tek firmayız. Bulunduğumuz holde dünya markaları ile bir aradayız. Düsseldorf'da üçüncü yılımız, önümüzdeki yıllarda katılmaya devam edeceğiz. Şu anda 33, 46 ve 54 feet teknelerimizle buradayız, inşallah önümüzdeki sene boyları büyüterek katılmaya devam edeceğiz" dedi.

"Dalış, alternatif bir tatil imkanı"

Bodrum Su Altı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Doğan ise dernek olarak bu sektöre katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Doğan, fuara katılma amaçlarını şöyle anlattı:

"Burada amacımız bakanlığımızın bize tahsis etmiş olduğu standı en güzel şekilde değerlendirerek Avrupalı dalış müşterilerimizi ülkemize çekmek. Özellikle alternatif tatil olarak sadece beş yıldızlı otel yani güneş, kum, deniz değil de daha çok aktivite sporları olarak dalışa yönlendirerek ülkemize girdi sağlamaya çalışıyoruz."

"Halfeti'de suyun altında da hayat var"

Halfeti'yi tanıtma amacıyla Şanlıurfa Valiliği tarafından da bir stant oluşturuldu.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, yaptığı açıklamada, Atatürk Barajı'nın devamı olarak Birecik Barajı'nın yapımıyla sular altında kalan Şanlıurfa'ya bağlı Halfeti ilçesi ve onlarca köyün, dalış turizmine kazandırılması amacıyla fuara katıldıklarını söyledi.

Suyun üzerinde olduğu gibi Halfeti'de suyun altında da bir hayat olduğunu göstermek istediklerini ve dalış turizmini canlandırmak için burada olduklarını anlatan Yılmaz, "Yerli turizmde hak ettiği noktaya çok yaklaşan Halfeti'nin yabancı turistlerin gelişi noktasında da özellikle Avrupa ve dünyaya tanıtılması amacıyla bu fuarın çok etkili ve önemli olacağını düşünüyorum ve hayırlar getirmesini diliyorum" ifadesini kullandı.

Yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği fuar, 31 Ocak'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Birecik Türkiye Halfeti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title