Haberler

Türk Eximbank 2014 Ülke Limitleri Listesi Onaylandı

Ülke kredileri kapsamında 950 milyon dolar kredi kullandırılması, Orta Uzun Vadeli Sigorta Programı kapsamında ise 200 milyon dolar destek sağlanması öngörüldü.

Türk Eximbank tarafından yabancı ülkelere yönelik nakdi ve gayrinakdi resmi destekli ihracat kredileri ile 2 yıl ve daha uzun vadeli sigorta işlemlerine ilişkin 2014 Yılı Programında belirlenen ülke limitleri listesi onaylandı.

Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, ülke kredileri kapsamında 700 milyon dolar ve 250 milyon dolar gayrinakdi olmak üzere 950 milyon dolar kredi kullandırılması, Orta Uzun Vadeli Sigorta Programı kapsamında ise 200 milyon dolar destek sağlanması öngörüldü.

0-2. Grup arasındaki OECD ülkeleri için ülke tavanı 750 milyon dolar, grup limiti 1,5 milyar dolar, 3. Grup OECD ülkeleri için ülke tavanı 600 milyon dolar, grup limiti 1,5 milyar dolar, 4. Grup OECD ülkeleri için ülke tavanı 450 milyon dolar, grup limiti 1 milyar dolar,  5. Grup OECD ülkeleri için ülke tavanı 400 milyon dolar, grup limiti 1 milyar 250 milyon dolar,  6 ve 7. Grup OECD ülkeleri için ülke tavanı 350 milyon dolar, grup limiti 1 milyar 250 milyon dolar olarak belirlendi.

OECD risk sınıflandırmasında belirli bir risk sınıflamasına tabi tutulmamış ülkelerden yüksek gelirli OECD ülkeleri ile diğer yüksek gelirli Avro Bölgesi ülkeleri Türk Eximbank tarafından sıfır, sınıflamaya tabi tutulmamış diğer ülkeler 7. kategori kapsamında değerlendirilecek.

Bölgesel ve çok uluslu kalkınma bankaları ile diğer ihracat kredi kuruluşlarına açılacak krediler söz konusu limitlerden bağımsız olacak. Söz konusu kuruluşlara açılacak kredilerin toplam limitinin 1,5 milyar doları aşmayacağı öngörülüyor.

Bu arada, Ermenistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Kuzey Kore uygulamanın kapsamı dışında tutuldu. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title