Haberler

Türk Dünyası Koordinasyon Merkezi Projesi Tanıtım Toplantısı

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği sürecinde ivme kazanan Türk dünyası ile diyaloğu kesintiye uğratmadan ticari, sanayi ve ekonomik alanda sektörel iş birliğine dönüştürmeyi amaçlayan proje hayata geçirildi Proje Koordinatörü ve Eskişehir Vali Yardımcısı Yazar: "Projeyle amacımız geçmişin.

Türk Dünyası Kültür Başkentliği'nin sağladığı ticari, ekonomik, sanayi iş birliğinin sürdürülmesi ve geliştirilmesi amacıyla Türk Dünyası Koordinasyon Merkezi (TDKM) projesi hayata geçirildi.

Proje Koordinatörü ve Eskişehir Vali Yardımcısı Günhan Yazar, Valilik Yunus Emre Salonu'nda gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği (TDKB) sürecinde tanıtım imkanlarının ve iş birliği süreçlerinin Eskişehir 2013 TDKB Ajansı'nın faaliyetlerinin sona ermesinden sonra da devam ettirilmesi için TDKM'nin hizmete girdiğini bildirdi.

Merkezle Türk dünyası ülkelerindeki iş adamlarını bir araya getirmeyi planladıklarını söyleyen Yazar, bunun için Türk iş adamları dernekleriyle iş birliği yaptıklarını belirtti.

"Projeyle amacımız geçmişin bize verdiği tecrübeleri geleceğe aktarmak" diyen Yazar, TDKM projesinin Eskişehir Valiliği tarafından hazırlandığını ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklendiğini aktardı.

Proje uzmanı Nurgül Topaloğlu da TDKM ile yerel düzeyde iş birliklerinin geliştirilip koordinasyonunun sağlanarak bölgesel kalkınmaya katkı sağlamayı, TR41 Bölgesi olan Bursa, Bilecik ve Eskişehir ile Türk dünyası arasında ortak çalışma kültürü ve iş birliğini geliştirilmeyi amaçladıklarını kaydetti.

-Türk dünyası ülkeleriyle iş birliği sağlanacak

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği sürecinde ivme kazanan Türk dünyası ile diyaloğu kesintiye uğratmadan ticari, sanayi ve ekonomik alanda sektörel iş birliğine dönüştürmek istendiğini ifade eden Topaloğlu, şunları söyledi:

"Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği kapsamında edinilen iş birliği deneyimini ve iletişim ağını iş dünyasıyla paylaşmak, iş dünyasında yüksek kalite ve verimi yakalayan örnek uygulamaların paylaşılmasını sağlamak, kültür başkentliği sürecinde ortaya çıkan tanıtım imkanlarını TR41 bölgesiyle paylaşmak ve geliştirilmesi için çalışma yapmak, sektör kuruluşlarıyla kamu kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları arasında iş birliğine zemin hazırlamak, oluşturulan iş birliği kanallarının geliştirilmesiyle yeni pazar imkanları yaratmak, projemizin amaçları arasındadır."

Topaloğlu, projeyle Türk dünyası ülkelerinde faaliyet gösteren, kamu kurum ve kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler, tekno parklar, dernek ve vakıflar, mesleki kuruluşlar, kalkınma ajansları ile üniversitelerin projenin hedef gurubunu oluşturduğu bildirildi.

Daha sonra Proje Bilişim Uzmanı Ebru Söğüt ve Kadir Kılıç, merkezin web sitesi hakkında bilgi verdi. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title