Haberler

Türkiye'nin Dijital Tanıtım Kampanyası: Turkey: Home

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca hazırlanan "Turkey: Home" kampanyasının değerlendirme toplantısı yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun, toplantıda yaptığı konuşmada, turizmin, ekonomik kalkınmadan kültürlerarası diyaloğa, teknolojik gelişmeden çevre ve tarihi mirasın korunmasına, uzlaşma kültürünün yayılmasından, dünya barışına kadar pek çok alanda insanlığa büyük katkılar sağlayan sektör olduğunu söyledi.

"SEYAHAT EDENLER İNSAN HİKAYELERİNİ ANIMSAR"

Geçen yıl başlatılan Türkiye'nin markalaşma projesini, ülkenin tüm kurum ve kuruluşları, sektör temsilcileri ve hatta fertlerinin desteklemesi gerektiğini belirten Dursun, insanların seyahat ettikleri yerden çok gittikleri yerdeki insan hikayelerini anımsadığını bildirdi.

"2015 BELÇİKA'DA TÜRK YILI"

Dursun, 2015'in Belçika'da "Türk yılı" olduğunu, Belçika merkezli olan, Hollanda ve Almanya ile diğer ülkeleri de içeren projeyle tanıtım, kültür ve sanat mecrası oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

"PARİS'TE UNESCO'YA GÖBEKLİTEPE'Yİ SUNDUK"

Paris'te iki gün önce UNESCO'nun merkezinde Göbeklitepe hikayesini anlattıklarını dile getiren Dursun, şöyle konuştu:

"Şanlıurfa'da bir bölge Göbeklitepe. Yapılan kazılarda İsa'dan önce 12 bin yıl geriye giden bulgulara erişildi. Ayasofya'nın müze başkanıyken en büyük keyfim, Obama başta olmak üzere gelen Amerikalılara, 'Bu girdiğiniz kapı, İsa'dan önce ikinci yüzyıldan kalma' diye göstermekti. Şimdi ise İsa'dan önce 12 bin yıl daha eskiye kadar gitme imkanına sahip olduk, Göbeklitepe kazısında. Peygamberler şehri olarak bilinen Urfa'nın, gerçekten dünyanın en eski tapınağına sahip olduğunu gördük. Kazı şu anda gelişiyor. UNESCO'ya İngilizce ve Fransızca olarak bunu sunduk. UNESCO'nun Türkiye'ye çıkartması oldu. 50'den fazla büyükelçi ve UNESCO'nun genel direktörü de bu etkinliğe katılmış oldu."

"TOPKAPI'YI SUNMAK İSTİYORUZ"

Dursun, 2015'in önemli bir yıl olduğunu, Gelibolu'da, alan yönetiminin kurulduğunu, burada birtakım tarihsel hikayenin barış odaklı anlatılacağını söyledi.

Bu kapsamda dünyadaki en büyük çaplı barış konferansının İstanbul'da yapılacağını söyleyen Dursun, geçen hafta Topkapı Sarayı'nda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Birkaç ay içerisinde Topkapı Sarayı'nda özel Türk kahvesi sergisi hazırlayacaklarını, burada kahve kültürünün sergileneceğini kaydeden Dursun, "Bir tarafta kahve kokusu, bir tarafta saray helvasıyla turizmin gastronomisiyle, tatlısıyla ve öyküsüyle zihinlerde kalacak bir Topkapı'yı sunmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

2015 YILI KATAR VE TÜRKİYE ETKİNLİK YILI OLACAK

Lansmanda konuşan Kültür ve Turizm Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun ise 2015 senesini Katar ve Türkiye kültür yılı ilan ettiklerini ülkeler arası karşılıklı etkinlikler yapacaklarını söyledi. Haluk Dursun "Türkiye'nin daha önce anlatamadığı hikayeleri bu tanıtım kampanyası ile yeni kuşaklara taşıyacağı umudu içindeyim." dedi.

TURİZMDE ŞEMSİYE KONSEPTİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal da tanıtımın önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin özellikle 2000'li yıllardan itibaren büyük bir ekonomik, sosyal ve kültürel gelişime sahip olarak 2014 yılına eriştiğini söyledi.

Türkiye'nin, "Nasıl anlatılacağı" konusunun önemli olduğunu, 1,5 yıldır sürdükleri çalışmayla dünyayla iletişimde, kültür ve turizm konularında nasıl strateji geliştirecekleri, nasıl tanıtım yapacakları ve bunun geleceğe aktarılması konularına odaklandıklarını kaydeden Önal, tanıtımın, sürekli gündemde olduğunu bildirdi.

Önal, "Çalışmalarla bir şemsiye konsepti oluşturarak, bu şemsiye altında ülkemizin, kültür ve turizm tanıtımını yapma konusuna odaklandık. 15 yıllık kurumsal tecrübemiz, yaptığımız bütün çalışmalar, arama konferansları, toplantılar, sektörümüzün bize verdiği destekle, ülkemizin kültür ve turizm tanıtımında şemsiye bir konseptle çağdaş enstrümanlarla yapılması gerçeğini karşımıza getirdi" diye konuştu.



TURİZMDE DİJİTAL ATAK

Daha önce digital medyayı etkin kullanamadıklarını itiraf eden Genel Müdür İrfan Önal, aldıkları eleştiri ve öneriler doğrultusunda etkin bir sosyal medya kampanyası hazırladıkları söyledi. Önel, "Genel bir tanıtım stratejisi eksikliği bizim yolumuza engel olarak karşımıza çıkıyordu. Kendisini yenileyen çalışmalara odaklanmamız gerektiği bu çalışmalarda ortaya çıktı. Türkiye'nin realitesi ile algısı arasında ciddi bir fark olduğunu gördük. Ülke son 15 yılda kendini çok geliştirdi ancak dışarıdan algılanış şeklinin böyle olmadığını gördük. Bu da uzun soluklu sağlam tanıtımlar yapmamız gerektiğini gösterdi. Çalışmalar sonucunda şemsiye konsept altında çağdaş enstürmanlar ile ülkemizin kültür ve turizm tanıtımını yapmaya karar verdik." dedi.



"TURKEY: HOME" KAMPANYASI

Kültür ve Turizm Bakanlığı, hızla artan küreselleşmeyle ülkler arası bir rekabet haline gelen turizm dünyasında, Türkiye'nin hakkettiği yeri alması için "Turkey: Home" kampanyasını başlattı.

Türkiye'nin uzun yıllar kullanabileceği, dünyanın her yerinde olumlu ve sıcak hisler uyandıran ve Türkiye'nin kolaylıkla sahiplenebileceği stratejik bir kavram olan "Home", kampanyanın ana temasını oluşturuyor. Tarih boyunca onlarca uygarlığa ev sahipliği yapan ve misafirperverliğiyle tanınan insanların vatanı olan Türkiye, ev ve yurt kavramlarıyla özdeşleştirilerek, turizm dünyasında hedeflediği algıyı yaratıyor.

İnternet kullanıcılarının başta Facebook, Twitter ve Instagram olmak üzere popüler sosyal medya ağlarında faaliyet gösterecek olan "Turkey: HOME" hesaplarını www.hometurkey.com adresinden takip edebiliyor.

"Turkey: HOME" tanıtım kampanyası, dünyanın en önemli noktalarında kullanılan gazete, dergi ve açık hava reklamları gibi geleneksel mecralara ek olarak, çok kapsamlı bir dijital ve sosyal medya kampanyasını da içeriyor.

İşte onlardan bazı örnekler:





Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haluk Dursun İrfan Önal Belçika Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (3)

~BLACK STOCKINGS~mobilWeb@haberler.com:

En iyi tanıtım...dünyayı ve insanı sayar ve sever...ırk din ayrımı yapmiyan...barışsever bir toplum olmamızdır...

1
0
yanıtYanıtla
~BLACK STOCKINGS~mobilWeb@haberler.com:

En iyi tanıtım...dünyayı ve insanı sayar ve sever...ırk din ayrımı yapmiyan...barışsever bir toplum olmamızdır...

0
0
yanıtYanıtla
AgustomobilWeb@haberler.com:

En iyi tanitim en iyi reklam iyi hizmettir.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title