Haberler

Turgutlu Çevre Platformu: "Geldikleri Gibi Giderler"

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde Çal Dağı eteklerindeki madencilik faaliyetine karşı çıkan Turgutlu Çevre Platformu basın açıklaması yaptı.

Kısa adı TURÇEP olan Turgutlu Çevre Platformu üyeleri Çaldağı eteklerinde toplandı. Eyleme, Sarıbey, Musaçalı, Çampınar köylüleri, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri katıldı. TURÇEP Basın Sözcüsü avukat Hasan Namak, Çal Dağı'nın ovanın su deposu olduğunu belirterek, kesilen ağaçlar, madencilik faaliyeti ve kurulması planlanan dünyanın en büyük sülfürik asit fabrikası yüzünden, hem çiftçilerin sularının azalacağını hem de bu suların kirlilikten dolayı kullanılamaz hale geleceğini söyledi. Çal Dağı'nda, ağaç kesimi yüzünden ormanlarla birlikte ciğerlerinin de söküldüğünü kaydeden Namak, "Yüz binlerce ağacımız, fidanımız yok ediliyor. Bir ekosistem tıraşlanarak paraya teslim ediliyor. Dahası da yapılmak isteniyor. Kesilmekten kurtulan ormanlarımızın da, madencilik faaliyeti ve sülfürik asit fabrikası ile yaşamını sürdürme şansı kalmayacağını, Yatağan'dan, Gökova'dan, Bandırma'dan biliyoruz. Kesilen bu ağaçlar zamanında, erozyon bölgesini korumak için devlet-halk işbirliği ile oluşturulmuştu. Şimdi artık madencilik faaliyetinin vereceği zararların yanında, bölge erozyon tehdidine de açık hale geldi. Bu bölgenin altından fayların geçtiği de ayrı bir gerçek" dedi.

JANDARMA SU DAĞITTI

Çeşitli sloganların da atıldığı, pankartların taşındığı basın açıklamasında havanın sıcak olması nedeniyle jandarma köylülere meyve suyu ve su dağıttı. Çığlık filminin maskesini takan bir kişi de oldukça ilgi çekti. - Manisa / Turgutlu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turgutlu Çevre Platformu Çal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title