Haberler

Tuncelili Vatandaştan Bahçeli'ye: Dedemize Küfredemezsin

Güncelleme:

Bahçeli, Tunceli ziyaretinde valilik önünde açıklama yaparken vatandaşlardan biri "Dedemize misafir gelip dedemize küfredemezsin" diye bağırdı.

MHP lideri Bahçeli, Tunceli merkeze 3 Km mesafedeki valilikte Elazığ ve Malatya'dan gelen partililerine seslendi. Bahçeli, esnafın tepkisi ve cemevi yetkililerinin "Özür dilemeyecekse gelmesin" mesajı üzerine programını iptal etti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, tartışmalara neden olan Tunceli ziyareti yine tartışmalarla son buldu. Başbakan Davutoğlu'nun Dersim katliamı için özür dilemesini "Seyit Rıza teröristtir ölenler de haindir" sözleriyle değerlendiren Bahçeli, Başbakan'ın "Bu sözleri Tuncelilere söyleyemezsin" iddiası üzerine dün Tunceli'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Önceki akşam Elazığ'a giderek orada kalan Bahçeli dün sabah da Malatya ve Elazığ'dan partililerinin katıldığı bir araba konvoyuyla Tunceli'ye doğru yola çıktı. Ancak günler öncesinde Bahçeli'nin kentlerine gelişini protesto eden Tunceliler, dün sabah da kepenklerini açmayarak protestolarına devam etti.

KÖPRÜYÜ BİLE GEÇEMEDİ

Kentte küçük çaplı gerginlikler olurken, Bahçeli'nin konvoyu Tunceli merkeze 3 kilometre mesafedeki Yeni toplu konutlar ve askeri kışlanın da bulunduğu bölgedeki Tunceli valiliğini ziyaret etti. Burada beraberinde gelen partililere seslenen Bahçeli konuşmasına birlik beraberlik mesajlarıyla başladı ancak konuşmasının sonunda Dersim katliamında idam edilen Seyit Rıza'ya 'terörist, olaylarda katledilen Tuncelilere de 'hain' dedi.

"DEDEMİZE KÜFREDEMEZSİN"

Bahçeli'nin bu sözlerine valilik önündeki bir vatandaş, "Dersim halkı onuruna sahip çık", "Dedemize misafir gelip dedemize küfredemezsin" diye bağırdı. Yine Bahçeli'nin valiliğe girişi sırasında "Bahçeli bu topraklara giremez" diye slogan atıldı. Ülkü ocaklarından gençler slogan atanların üzerine yürüyünce polis araya girdi. Slogan atan insanlar gözaltına alındı.

ZİYARET 1 SAAT SÜRDÜ

Valilik ziyaretinin ardından esnaf ziyareti yapmayı ve cemevine gitmeyi planlayan Bahçeli, esnafın kepenk kapatması ve cemevi yetkililerinin de 'özür dilemeyecekse gelmesin, istemiyoruz' mesajı üzerine bölgeden ayrılarak cemevi ve esnaf gezisini iptal etti. Bir buçuk saat Tunceli'de kaldıktan sonra merkeze giremeden ayrıldı. Polis ise valiliğe yürümek isteyen kent konseyine biber gazıyla müdahale etti. Böylece dün saat 11 sıralarında Tunceli valiliğine ulaşan Bahçeli saat 12:20 'de de kentten ayrıldı.

POLİSTEN 'KENTİ HEMEN TERK EDİN' ANONSU

Bahçeli valiliğe gelmeden önce kent konseyi adı altında örgütlenen partiler ve sivil toplum örgütleri pankartlarla valiliğe yürüdü. Valiliğe yürümek isteyenlere polis müdahalede bulunurken ülkücüler Tunceli valiliği önünde selfie yaparak hatıra fotoğrafı çekti. Bahçeli'nin konuşması sırasında valilik önünde diğer illerdeki teşkilatlardan gelen ülkücüler, polisler ve gazeteciler bulundu. Sivil halktan kimsenin olmaması dikkat çekti. Bahçeli'nin ayrılmasından sonra diğer illerden gelen ülkücülerin hemen Tunceli'yi terk etmesi konusunda polis uyarıda bulundu.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Bahçeli'nin ziyareti boyunca olağanüstü güvenlik önlemlerinin alınması dikkat çekti. Tunceli'nin girişinde polis yol boyunca güvenlik önlemi aldı. Özel Tim, Jandarma, Panzer ve tomalar yolda nöbet tuttu. Termal kameralarla inceleme yapıldı. Kente girişte kimlik sorgulaması, GBT yapıldı. Tunceli'de jandarma ve askerin yanısıra 800 polis görev yaparken çevre illerden bir o kadar daha polis getirildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Devlet Bahçeli Seyit Rıza Tunceli Dersim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (176)

DersîmliMobil-IOS:

Bu çakalın aslanlar yurdunda ne isi var?

56
14
yanıtYanıtla
adanalıMobil-ANDROID:

bir milyon yörükle de geliriz

55
9
yanıtYanıtla
KurdoMobil-IOS:

Esekler adam olun kım kımın vatanının ekmegını yıyıyor dogu ve guney doguda ne isiniz var soytarilar. Kurtlerin turklerden once var olduklari ve mezebotanya topraklarinda binlerce yildan beri yasadiklari kendi topraklari ve vatanlaridir. Siz urkucu kopekleri atanizi kopek saydiginiz tarihiniz kac yil olduki dogu ve guney doguyu daha dogrusu mezebotanyaya kendi vataniniz sayiyorsunuz masitler

31
31
yanıtYanıtla
TÜRKO:

NEDEN TC KİMLİĞİ TAŞIYORSUN O ZAMAN BU ÜLKE TOPRAKLARINDA NE İŞİN VAR GİT KUZEY IRAKA KROLARLA BERABER YAŞA GEBER

yanıt21
yanıt15
cemil oka:

KÜRTLER 5 bin SENEDEN BERi BURDA:::APTALLAR BILMEZ BUNU. .

21
34
yanıtYanıtla
Bahceli:

Bebek Katili apoya itibar verenler olmasa sen böyle konusamasin. Otübüslere molotof atip gencecik kiz yakanlar. konusmayin lan.

yanıt25
yanıt4
ismail:

HAHAHAHAHAHAHAHAHA

yanıt2
yanıt1
yoruk beyim@m.m:

Nerden cikartiyorsunuz su masallari 5000 yilmis yalanini senin bi tane eseriniz mi var bu topraklarda yakip yikmaktan baska

yanıt5
yanıt4
dogulu türk:

höst lan hain biz neciyiz burda 10 bin senedir cinaragacimi sizin gibi muzurluk yapmiyoruz ondan siz bizi yok saymaya basladiniz ama biz sizi bu topraklara aldigimiz gibi postalamasinida biliriz

yanıt3
yanıt5
dogulu türk:

herhalde sivas demek istedin Atatürk türkiyenin dörtbiryerine geldi cünkü heryerde türk var zavalli viiirt denilen mahluk doguda güneydoguda türk yada vatansever yokmu sandin senin deden daha dünyada yokken benim dedelerim bu vatan icin savasiyordu atatürkten önce ve atatürkle beraber

yanıt1
yanıt2
Tüm 176 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title