Haberler

Tunceli'de Sivas Anması

Güncelleme:

Bugün saat 19.00 sıralarında çarşı merkezi Sanat Sokak'ta bir araya gelen yaklaşık bin kişilik grup, Sivas'ta yakılarak ölen aydın ve sanatçıların posterlerini taşıyarak yürüyüşe geçti. Aralarında Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, Başkan Yardımcısı Nurhayat Altun ile bir çok siyasi parti ve STK temsilcisinin de bulunduğu kalabalık, sık sık sloganlar atarak, aydınların yakılarak öldürülmesini protesto etti. Okullar Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'ndan, Seyit Rıza Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüyen grup, burada basın açıklaması yaptı. Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, Sivas'ta insanlığın yakıldığını ve bir katliam yaşandığını belirterek şöyle konuştu:

"Aleviler tarih boyunca hep katliamlara maruz kaldı. Hep ezildiler dönemin iktidarları tarafından. Dersim katliamından sonra yaşanan Maraş ve daha sonra Sivas'ta 35 aydın ve sanatçının katledilmesi bir tesadüf değil, bizzat sisemli bir katliamdır. Katliamlar günümüzde de yapılmaya devam ediliyor. Daha yakın zamanda Roboski katliamı yapıldı. Onlarca insanımız katledildi. Sivas, Maraş, Çorum katliamları ile birlikte Roboski katliamının bütün boyutları araştırılmadıkça, gerçekler gün yüzüne çıkarılmadıkça, Türkiye'de demokrasiden söz etmek olanaksızdır. Sivas'ta 35 canımızı yakan, diri diri ateşe veren zihniyeti, bizler çok iyi tanıyoruz. Bu zihniyet, bugün de Ortadoğu'da Suriye'de, Irak'ta, Sivas'ta yaptıklarının aynısını ve daha beterini yapıyor. Bugün biliyoruz ki Suriye'de El Nusra'ya, IŞİD'e destek sunan AKP iktidarıdır. Türkiye'de bütün demokrasi güçleri ve halklar, AKP'nin bu tavırlarına karşı çıkmalıdır. Biz bundan sonra, bu tür katliamların yaşanmaması için eski katliamların tamamen aydınlatılmasını istiyoruz."

Yapılan konuşmadan sonra birçok siyasi parti ve STK temsilcisi kısa konuşmalar yaptı. Daha sonra da Sivas'ta yaşamını yitirenlerin anısına yerel müzik grupları tarafından şarkılar söylendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Bul Roboski Tunceli Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title