Haberler

Tuncay Yılmaz'ın 'Tek Başına' Kitabı Raflardaki Yerini Aldı

Keman virtüözü Tuncay Yılmaz, 4 yıldır köşesinde yazdığı özel yazılarını fotoğraflarıyla birlikte "Tek Başına" adlı kitapta topladı.

Keman virtüözü Tuncay Yılmaz, 4 yıldır köşesinde yazdığı özel yazılarını fotoğraflarıyla birlikte "Tek Başına" adlı kitapta topladı.

Keman virtüözü Tuncay Yılmaz, 4 yıl boyunca Habertürk Gazetesi'ndeki "Not(a) Sehpası" adlı köşesinde sanat hayatı ve tecrübesiyle harmanladığı yazılarını kalıcı kılmak için, özel arşiv fotoğraflarla beraber "Tek Başına" adlı kitapta topladı. Destek Yayınları tarafından çıkartılan kitap raflarda yerini aldı.

SANATÇI ARKADAŞLARI TUNCAY YILMAZ'I ANLATTI

Türk keman virtüözü Suna Kan, "Kendi kuşağında özel bir yerde olduğuna inanıyorum" derken, ünlü piyanist Fazıl Say ise şöyle konuştu: "Olağanüstü bir müzikaliteye sahip. Çok duygusal. Henüz yirmi yaşındayken Hindemith ve Bartok'un o 'çetin ceviz' konçertolarını bir dünya müzikçisi gibi çalmıştı. Ankara'da konservatuvarı bitirdikten sonra Almanya'da önce eğitim gördü, sonra uzun yıllar profesyonel keman sanatçısı olarak başarılar kazandı ve sonra dünyayı dolaştı, dolaşmakta..."

Joshua Epstein ise, "Tuncay, uzun yıllar önce Saarbrücken Müzik Yüksek Okulu'nda benim sınıfımda yetişti. O günden beri solistlik kariyerindeki başarısı ve son zamanlarda yetkin meslektaşlarıyla birlikte oda müziği alanında da başarılı kariyerini sürdürüyor olması beni çok mutlu ediyor. Onun gibi yetenekli ve vefalı bir dosta sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi.

TUNCAY YILMAZ KİMDİR?

Uluslararası başarılarıyla tanınan keman solistimiz Tuncay Yılmaz, İzmir'de doğdu. Ailesinin ilk müzisyeni olan Yılmaz, önce İzmir ve daha sonra Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Candan Nicolai ve Engin Eralp tarafından yetiştirildi. Solist olarak ilk konserini henüz öğrenci iken Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde Hindemith'in Keman Konçertosu'nun Türkiye'deki ilk yorumunu gerçekleştirerek verdi. Eğitimini kazanmış olduğu Alman Devlet Bursu (DAAD) ile Almanya'da sürdüren virtüözümüz Yılmaz, Freiburg'da Wolfgang Marschner ve Saarland'da Joshua Epstein'ın solistlik sınıflarına kabul edildi ve bu ülkede en yüksek derece sayılan "Konsertist" ve "Solist" unvanı taşıyan diplomaları aldı.

Avrupa'daki öğrenim yıllarında Almanya Louis Spohr Keman Yarışması'nda "En iyi Schumann Yorumcusu" ödülünü, Dünya Mozart Yılı'nda Mozart'ın 5. Keman Konçertosu yorumundan dolayı "Mozart Özel Ödülü"nü kazandı. İsviçre Tibor Varga Yarışması ve Berlin Mendelssohn Yarışması'nda finalist oldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Habertürk Suna Kan Almanya Mozart Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title