Haberler

Tuğluk: IŞİD, Uluslarlar Arası Güçlerin Maşasıdır

Güncelleme:

Van bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren terör örgütü IŞİD militanlarının görevlendirilmiş bir örgüt aldığını belirtti.

Van bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren terör örgütü IŞİD militanlarının görevlendirilmiş bir örgüt aldığını belirterek, "Bu IŞİD çeteleri, bazı uluslararası güçlerin maşasıdır. Bunlar görevlendirilmiş örgüttür" dedi.

Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, dün Suriye'nin Kobani ilçesinin PYD kontrolüne geçmesinin ikinci yıl dönümü nedeniyle yapılan kutlamalar sırasında çıkan olayları protesto etmek için ilçeye geldi. Tuğluk, Suruç Belediyesi Kültür Merkezi'nde BDP ve HDP'li gruplarla görüştü ve yaşananlarla ilgili bilgi aldı. Toplanan grup, sloganlar eşliğinde yürüyerek 100 metre uzaklıktaki polislerin önlem aldığı Suruç Belediye binası önüne geçti.

Burada toplanan kalabalığa konuşan Aysel Tuğluk, "Rojova devrimine ilişkin düşüncelirimizi ifade etmek ve Rojova devriminin yıldönümünü kutlamak için Suruç ve Birecik'te oluşturulan direniş çadırlarına devletin saldırısını kınamak için buradayız. Dostlarımızın üzerine panzerlerle, gaz bombalarıyla saldırılar gerçekleştirildi. Bunu nefretle kınıyoruz, asla kabul etmiyoruz" dedi.

'IŞİD GÖREVLENDİRİLMİŞ ÖRGÜT'

"Türkiye Cumhuriyeti devletine diyoruz ki; IŞİD çetelerine verdiğin desteği çek" diyen Aysel Tuğluk, şunları söyledi:

"Bunların Müslümanlıkla, İslamla alakası yok. Bu IŞİD çeteleri, bazı uluslararası güçlerin maşasıdır. Bunlar görevlendirilmiş örgüttür. IŞİD, Rojova'da halkın demokratik devrimini bozmak için görevlendirilmiş eli kanlı örgüttür."

SINIR HATTINDA ÖNLEMLER ARTTIRILDI

Öte yandan dün yaşanan olaylar nedeniyle güvenlik güçleri sınır hattındaki Ziyaret Mahallesi'ne giden yolu kapattı ve Suriye sınır hattında güvenlik önlemlerini arttırıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Suriye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title