Haberler

TSK'dan 'Paralel Yapı' İddialarına Yanıt

Güncelleme:

Türk Silahlı Kuvvetleri, kurumsal kimliğine ve bazı mensuplarının kişilik haklarına yönelik iddialara karşı açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, son zamanlarda yazılı ve görsel basında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kurumsal kimliğine ve bazı mensuplarının kişilik haklarına yönelik bazı iddia ve söylemlerin yer aldığı belirtildi. Milli bir ordu olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, legal görünümlü illegal yapılarla ve illegal tüm odaklarla, irtibat ve işbirliği içinde olmadığı ve bundan sonra da olmayacağı bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ulusal güvenliğe yönelik her türlü tehlike ve tehdidi büyük bir dikkatle izlediği vurgulanan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri, hiçbir legal görünümlü illegal yapılarla ve illegal tüm odaklarla, irtibat ve işbirliği içinde olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordudur" ifadesi kullanıldı.

İşte TSK'nın internet sitesinde yer alan açıklama:

"Türk Silahlı Kuvvetleri; ulusal güvenliğimize yönelik her türlü tehlike ve tehdidi büyük bir dikkatle izlemektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri; hiçbir legal görünümlü illegal yapılarla ve illegal tüm odaklarla, irtibat ve işbirliği içinde olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordudur.

Diğer taraftan; devletimizin resmî yapısı dışında ister etnik yapıyı, ister dinimizi istismar eden kişi ve odaklarla etkin mücadele sürdüren en ciddi kuruluşun Türk Silahlı Kuvvetleri olduğu unutulmamalıdır.

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki paralel yapılanmayla ilgili söylem ve iddialara yönelik olarak, ilk günden itibaren kapsamlı olarak, hem idari hem de adli inceleme başlatılmış, elde edilen tüm bilgiler en ince detayına kadar değerlendirilmiş, iddia sahiplerinin bilgisine başvurulmuş ve konu üzerindeki çalışmalar yoğunlaştırılmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplinsizliğe ve itaatsizliğe müsamaha ve hoşgörü ile bakılmamaktadır. Bu bağlamda, haklarında yasal yeterli delil ve kanaat oluştuğu takdirde, o kişilerin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişikleri derhal kesilmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı mensuplarına yönelik olarak yıllardır devam eden ve bugün "KUMPAS" yapıldığı söylenen davalar da dikkate alınarak ileride aynı durumla karşılaşmamak için iddiaların daha titiz bir şekilde, kurum içerisinde her hangi bir yara açmadan adil, vicdani ve hakkaniyet esaslarına göre sonuçlanması için gayret sarf edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

NECDET ÖZEL'DEN SUÇ DUYURUSU

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, bir televizyon programına katılan bir konuşmacının, kendisi ile ilgili sarf ettiği sözleri nedeniyle yasal yollara başvuracağını açıkladı.

"KENDİSİNİ KINIYORUM"

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in yaptığı açıklama şöyle; "21 Kasım tarihinde bir televizyon programına konuk olarak katılan bir konuşmacının gerçek ile hiçbir ilişkisi bulunmayan, asılsız, şahsımı ve silah arkadaşlarımı karalamaya yönelik ve kamuoyunda bilgi kirliliği yaratmayı amaçladığını düşündüğüm sözleri nedeniyle kendisini kınıyor, şahsım ile ilgili sarf ettiği sözleri nedeniyle yasal yollara başvuracağımı kamuoyunun bilgisine sunuyorum."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Necdet Özel Tsk Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

üstteğmen burakmobilWeb@haberler.com:

Tskyi bitirmeye calisanlat emellerine ulasamayacaklar.

31
6
yanıtYanıtla
Erhan Kara:

bu a haber iyice azıttı. Bu milleti kendileri gibi kör sağı sanmaya başladılar. Nolur biraz doğruyu anlamaya çalışalım. . .

22
2
yanıtYanıtla
ADANALI:

PARALEL DEVLETİ KİM DEVLETİN İÇİNE SOKTU EEYYY TSK GEREĞİNİ YAP

18
5
yanıtYanıtla
vatanmobilWeb@haberler.com:

TURK ORDUSUNA TURKLERIN GUVENI IYICE AZALIYO BEN ISIDE BAKTIM UCAGI YOK FUZESI YOK BIRSURU PKK OLDURDULER KARAYILAN CIKMIS DEVLETE KAFA TUTUYO

15
4
yanıtYanıtla
KILIÇ:

ESKİDEN HORTUMCU VARDI ŞİMDİ YERİNİ KABİNE ALDI ONLAR TC TARİHİNDE BİLE GÖRMEDİM MECLİSİ TANIMAYARAK İFADE VERMEDİ ÇÜNKÜ KABİNEDİR . ŞİMDİ BU KABİNE ORTAYA ÇIKARANLAR TERÖRİST SEVSİNLER AKP ADELETİNİ .

17
0
yanıtYanıtla
ORDUYA GÜVENİ SİZ AZALTTINIZ:

tsk nın silkelenip kendisine gelmesi lazım. Genelkurmay başkanına çok kızgınım paralel, ergenekon ve balyoz adı altında bir sürü tutuklanan oldu ve yıllarca içeride yattı masum personel. bir gün sahiplenmedin ve oturduğun koltuğun hakkını vermedin. rteyle işbirliğine girdin paşa paşa . insanoğlu emrindeki silah arkadaşlaına sahip çıkardı. yıllarca onu at bunu at. o zamanda adaletli davranılmadı. namaz kılıyor diye düzgün personeller atıldı. çok yanlışlar yapıldı paşa çokkkk

15
0
yanıtYanıtla
1919:

şanlı tür ordusunu aciz durumuna ben mi soktum . sayın bile demeye dilim varmıyor necdet özel İSTİFA ETMELİSİN .

6
6
yanıtYanıtla
KAAN:

TURKİYE AKP VE CEMAATİN GECE VE GUNDUZ TEKNOLOJİK VE FİZYOLOJİK OPERASYONU ALTINDADIR KENDİ ÇIKARLARI İÇİN ÜLKEYİ SATMAKTAN ÇEKİNMEZLER TOPLUMU MANUPULE EDİYORLAR

11
1
yanıtYanıtla
adsmobilWeb@haberler.com:

Bi tsk kalmisdi akp nin tutamadi askerin dik durdu orayida akplilere peskes cekilecek anlasilan

10
1
yanıtYanıtla
b.aMobil-ANDROID:

EY ŞANLI ORDUMUZ SENİNLE GURUR DUYUYORUM SANA ATILAN ÇAMURLAR BİR GÜN ATANLARI BOĞACAK.

10
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title