Haberler

TRT Sanatçısını Öldüren Bıçak Silah Sayılmadı

Güncelleme:

TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz'ı öldürmek suçundan hakkında dava açılan Munis, ceza indirimi almak için 'Bıçağı yanıma kurbanlık koyun kesmek için almıştım' dedi.

TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz'ı öldürdükten sonra hakkında açılan davada Munis, ceza indirimi almak için 'Bıçağı yanıma kurbanlık koyun kesmek için almıştım' dedi. Savcı ceza indirimi istemedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTEMİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TRT müzisyeni Hatice Kaçmaz'ı bıçaklayarak öldüren Orhan Munis hakkında, "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

"ADAKLIK KURBAN KESMEK İÇİN YANIMA BIÇAK ALMIŞTIM"

Savcı "Tasarlayarak öldürmedim, adaklık kurban kesmek için yanıma bıçak almıştım" diyen şüpheli için indirim istemedi, cinayette kullanılan silah ise balistik raporuna göre yasak sayılmadı. İddianameye göre, Kaçmaz'a evlenme teklif eden Orhan Munis, geçmişte öldürme olayına karışıp cezaevine girdiği için Kaçmaz tarafından reddedildi.

PARKA ÇAĞIRIP 15 BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜRDÜ

Kaçmaz, ailesinin olur vermediğini söyleyerek Munis'ten kurtulmaya çalıştı. Israrlarına devam eden Munis, olay günü Kaçmaz'ı buluşmaya ikna ederek parka çağırdı ve orada 15 bıçak darbesiyle genç kadını öldürdü. Cinayetin ardından yakalanan Munis, ifadesinde haksız tahrik indiriminden faydalanmak için de Kaçmaz'ın kendisine küfür ettiğini iddia etti. Katil zanlısı ifadesinde şunları söyledi:

CEZA İNDİRİMİ ALMAK İÇİN SUÇLADI

"Hatice bana ayrılmak istediğini söyleyince ben de kendisine, 'Söz verdin, bütün çevreme söyledim' deyip yalvardım ancak Hatice bir türlü ikna olmadı. Bağırarak 'kendini de öldür, beni de öldür, ben öyle ölecem' demesi üzerine sakinleştirmek için kafasını okşadım. 'Seni neden öldüreyim, seni seviyorum' dediğimde iki eliyle göğsüme vurarak 's..tir lan' dedi. Hatice iki elini açarak, 'bana pençelerimi çıkarttırma' dediğinde bir an kendimi kaybederek kurban kesmek için üzerime aldığım bıçağı savurduktan sonra kendimden geçmişim, bıçağı kaç defa savurduğumu hatırlamıyorum."

İNANDIRICI BULUNMADI

Şüphelinin savunmasına itibar etmeyen ve hakkında, "tasarlayarak öldürme" suçundan ağılaştırılmış müebbet hapis cezası isteyen Savcı Murat Yıldız, şüphelinin savunmalarına ilişkin de "Buluşmada neler yaşandığına veya bir konuşma gerçekleşip gerçekleşmediğine dair şüphelinin anlatımları dışında bir bulgunun mevcut olmadığına" dikkati çekti.

Savcı şüphelinin cezasından herhangi bir indirim yapılmasını talep etmedi. Cinayet silahını inceleyen Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı, bıçağın 6136 sayılı Yasa'da belirtilen 'yasak nitelikli bıçaklardan olmadığını' vurgulandı.

Rapor nedeniyle şüpheli hakkında bıçaktan dolayı bir ceza istenmedi. Kanunda "kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, kasaturanın yanı sıra sivri uçlu ve oluklu bıçakların" yasak olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500

Yorumlar (12)

fsm1453:

bundan sonraaa yanımızda kurban kesme bıcagııı bulundurakkkk hay böle adaletinde ülkenindeeee

15
0
yanıtYanıtla
Eşşek:

Bıçak nasıl silah değil la :)

12
0
yanıtYanıtla
TURGAY:

Bir kadına kalkan elde o elin sahibide KATİLDİR.

12
0
yanıtYanıtla
mekansız:

kadın haklı bence ALLAH rahmet eylesin onu öldüren köpekte bu yabdıklarından dolayı ALLAHA hesap verecek

12
0
yanıtYanıtla
Mert:

Illa döner bicagi mi olmasi gerekiyordu? Bu ülkede yasamak ne yazik ki artik piyangoya dönüstü.

9
0
yanıtYanıtla
asılması gerekirken...nokta nokta:

katil zenginse türkiyede her şey olur. . beraat etsin bari. . . bu devleti ab falan değil afrika birliğine bile almalar. . . katil bıcağına oyuncak, 700. 000 kol saatine sanene derlerse daha demokrasi yerleşmemiş demektir

8
0
yanıtYanıtla
BAŞKA SÖZE NE HACET:

Emekli Yargıtay başkanı sayın Sami Selçuk ne dedi ? Bazı yetkililer için vicdanları ve cüzdanları arasında demedi mi ?

8
0
yanıtYanıtla
RadikalMobil-IOS:

Elbet hic beklemedigin biri cikar hesabini sorar senden merak etme yegen

7
0
yanıtYanıtla
ali:

Katiller için ölüm cezası şart.

3
0
yanıtYanıtla
BENCE:

artik dugun videomu her izledigimde soyledigi turkulerle yuregimi yakacak, geride biraktigi kizi aniseyi her gorugumde icimi sizlatacak komsumun kizi haticeyi olduren adam!! allah seni kahretsin. . . 10 sene oncede kardesini katletmis bu caniye milletin vicdanini sogutacak cezayi veremeyecek, bunun icin ugras vermeyecek adalet yerini bulmadigi icin uykusu kacmayacak devletin her kademesindeki adamlar allah sizin iki kati belanizi versin. . .

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title