Haberler

Toptan, Müjdeli Haberlerini Çaycuma'da Açıkladı

Ak Parti (AKP) Zonguldak Milletevkili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı Köksal Toptan Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde incelemelerde bulunarak Filyos Vadisi Projesi ile ilgili olarak müjdeli haberler verdi.

Çarşı meydanında Çaycuma Belediye Başkan Adayı Mithat Gülşen'in seçim bürosunu ziyaret eden AK Parti Zonguldak Milletvekili ve TBMM eski Başkanı Köksal Toptan'a, İlçe Başkanı Av. Vedat Emeksiz, meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ile çok sayıda partililer eşlik etti. Toptan'ın Çaycuma ziyareti öncesi Cuma namazını Yenimahalle'de bulunan Ulu Cami'de kıldı. Ardından AK Parti Çaycuma Belediye Başkan Adayı Mithat Gülşen'in seçim bürona gelerek burada halka seslendi. Açılış konuşmasını İlçe Başkanı Av. Vedat Emeksiz yaparak 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler için 4 oy kullanacağını ifade etti. Emeksiz'in konuşmasından sonra AK Parti Çaycuma Belediye Başkan adayı Mithat Gülşen konuşma yaparak yerel seçimler öncesi vatandaşlardan destek isteyerek yapılan ve yapılacak olan projelerini açıkladı. Başkan Gülşen, "Bundan 10 sene önce Çaycuma ilçemizin ne kadar geride kaldığını ve yapılması gereken çok büyük hizmetlerin olduğu ortada idi. Gerçekten sizlerle kenetlenerek, sizlere saygı ve sevgi yumağı oluşturarak iktidarımızla siyasetimizle, bürokrasimizle ilçemizi marka şehir yolunda çok önemli mesafeler kat ettik. Bunlar tabi ki kolay değil. Bunları biz sizlerin sayesinde Ankara'da bulunan bürokratlarımızla beraber belediyeyi öyle bir yönettik ki çalmayan, çırpmayan, çaldırmayan, hizmet eden, kuruşu kuruşuna değerlendiren bir belediye yaptık. 2 Milyon 500 bin TL bütçemiz vardı yüzde 80'i personelimize gidiyordu. Şuanda 22 milyon 500 bin TL bütçemiz var. Gerçekleşen bütçemiz yüzde 97, personel giderimiz 27.8 arasındaki fark ise Başbakanımızın da dediği gibi hizmeti sizlere sunmaya gayret etmeye devam ediyoruz" dedi.

"TEHDİT EDİLDİM, EVİM 3 KEZ KURŞUNLANDI"

Seçim bürosunda halka seslenen AK Parti Çaycuma Belediye Başkan adayı Mithat Gülşen çok zor şartlar altında çalıştıklarını belirterek artık çıraklık dan çıkıldığını ve ustalığa gidildiğini söyledi. Gülşen ayrıca bu zamana kadar kendisinin darp, tehdit edildiğini ayrıca 3 kez de evinin kimliği belirsiz kişilerce kurşunlandığını ifade etti. Gülşen şöyle devam etti: " Değerli hemşehrilerim bunlar kolay olmuyor. Her yönüyle sizlerin sayesi içerisinde 2004-2009 yıllarında çıraklık dönemi geçirdik. Hakikaten zor bir yıldı. Çok şükür, bütün olumsuzluklara ve evim 3 defa kurşunlanmasına, çeşitli tehdit ve darplara rağmen, yıkılmadık, dik olduk. Kanun ve kurallarımızla, kolluk güçlerimizle çok şükür Çaycuma'yı şuan da yaşanabilir ve huzurlu bir kent haline getirdik"

"ÇAYCUMA'YI ÇAMURLU CUMA'DAN ŞEHİRLİ CUMA'YA ÇEVİRDİK"

Yaklaşan yerel seçimler öncesi gezilerini aralıksız devam ettiğini belirten AK Parti Çaycuma Belediye Başkan adayı Mithat Gülşen, AK Parti Zonguldak Milletvekili ve eski TBMM Başkanı Köksal Toptan'tan çok şeyler öğrendiğini belirtti. Gülşen,"Tabii güzel ilçemizin güzel hizmetleri yapma yolunda biz değerli büyüğümüz Köksal Toptan ağabeyimizden çok şeyler öğrendik. Çok şeyler faydalandık. İnanın bize Ankara'da bir bakana veya bir bürokrata "Alo" dediği anda o bürokratlarla kardeş, arkadaş, birer amcaoğlu olduk. Sonuçta bütün hizmetleri ilçemize kazandırma yoluna geldik ve çamurlu Cuma'dan, şehirli Cuma'ya çevirdik. Bugün birileri hizmete talip değil. Açık söylüyorum. Birileri Mithat Gülşen'in hızını kesmek adına bu makamlara talip oldu. Bunu açık açık söylüyorum. Onlar buradan Pazartesi günü çekip giderler yine biz baş başa kalırız, düğünümüzle, derneğimizle, cenazemizle, acı ve tatlı günümüzde, bayramımızda, seyranımızda her zaman birbirimizle oluruz. Yine cenazenizi biz kaldırırız. Allah herkese uzun ömürler versin. Kamu görevi yapmak hiç o kadar da kolay değil. Hele hele Belediyecilik dünyanın en zor işi de Belediye Başkanlığı'dır. 24 saatimiz yok. Bu işi severek canı gönülden yaparsan hizmet aşkı içerisinde, insan çerçevesi içerisinde engeller olmayınca yapamadığımız hiçbir şey yoktur. Başbakanımız Ankara'da nasıl dik duruyorsa gerçekten ülkemiz ve hepimiz adına bizde Çaycuma da halkımız için hizmet adına dik durmaya devam edeceğiz" dedi.

"YAPTIKLARIM YAPACAKLARIMIN TEMİNATIDIR"

Çaycuma Belediye Başkan adayı Mithat Gülşen, halka seslenerek Çaycuma'yı en güzel hale getirmek için çok çalıştıklarını ifade ederek ilçede önemli projelere imza attığını ve atacaklarını söyledi. Başkan Gülşen, "Ben yaptığım hizmetleri burada saymak istemiyorum. Yapılanlar zaten bellidir. Yaptıklarımız yapacağımız işlerin teminatıdır. Filyos Vadi Projesi ve havaalanımızla ilgili çok çalıştık, gayretler sarf ettik ve çok şükür bugünlere geldik. Doğalgaz ilçemize 2017 yılında gelecek idi. En büyük hizmetlerden bir tanesidir. Çünkü Çaycuma hava kirliliği olan bir bölge biliyorsunuz. Zonguldak ve Bartın gibi. 2013 yılında Çaycuma da Bartın'dan sonra ilk doğalgaz gelen bölge Çaycuma oldu. İnşallah bu sene yatırımlarımız devam edecek. Atık su arıtma projesi ile yıkılan köprüyle birlikte hemen bir köprü inşa ettik. Çaycuma'ya yeni bir köprü il sosyal tesis kazandıracağım demiştim. Kazandırdık mı evet kazandırdık" diye konuştu.

"YIKILAN KÖPRÜDE BENİM CANLARIM GİTTİ"

AK Parti Çaycuma Belediye Başkan adayı Mithat Gülşen seçim bürosu önünde yaptığı açıklamada 6 Nisan'da meydana gelen köprü faciasında babasını ve yeğeninin kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadığını belirterek köprüyü yaptıklarını ve CHP'li adayın hala kendisine karşı çıktığını söyledi. Gülşen, "Yıkılan köprü ile ilgili olarak 2009-2014 yılı arasında bir köprü kazandıracağım demiştik ama benim karşımdaki aday hala karşı çıkıyor. O yıkık köprü orada kalmalı, herkes fotoğraf çektirmeli ve o köprü oraya yapılmamalı demişti kazadan 1 buçuk ay sonra. Benim orada en yakın canlarım gitmiş. Biz insanları karalamıyoruz ama hakikaten de barışmak gerekiyor. Bundan 8 ay önce bana samimi bir şekilde dedi ki "Başkan senin bu hizmetlerine karşı aday bile çıkmamalı" diye söyledi ama insanın dili, kalbi, kendisi başka. Ağzı ve kalbi başka olan aday Çaycuma'yı nasıl idare etmeli? Önce dürüst olmak gerekiyor. Yine sene 2010 dedi ki bana, "Bizim bir firmanın olduğu arazide 7.5 dönüm arazimiz var. Bunu serbest bölge kavramından çıkartalım" dedi. Hükümet, Bakanlar Kurulu karar almış, parası çıkmış, sınırları tespit olmuş ve her şey tamam geri döndüremezsiniz, bakanlar kurulu kararını kaldıramazsınız. Sonuçta bir baktık ki Ankara'daki görüşmelerden sonra internette "Filyos Vadi Projesi'ne İptal Şoku" ben şok oldum. Bu karar nereden çıktı. İnanın Ankara'da Ekonomi Bakanlığı'nı aradım. Çünkü Çaycuma ve Türkiye çalkalanıyor, ulusal basın peşimi bırakmıyor. Bazıları da demiş ki "Mithat Gülşen onun altından kalkar, yapma eyleme" demişler ve Mithat Gülşen bunun altından kalktı. Nasıl kalktık, bu evrakı bana fakslar msınız? ve sonunda bana faksladılar. Tam 19 sayfadan ibaret. Yer yerinden oynuyor. Allah düşenin ve kalkanın yanında olur dedik ve bir baktık ki durmayı veren şirketin adı kendi şirketi olduğunu gördük. Önümüzdeki hafta inşallah 19 Mart'ta Filyos Limanı'mızın ihalesi var. Herkese hayırlı ve uğurlu olsun. Biz durduran, yıkan değil yapan ve yaptıranlar tarafındayız" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili ve TBMM eski Başkanı Köksal Toptan ise konuşmasından önce ilk müjdeli haberini verdi. Toptan konuşma öncesi KÖYDES projesi kapsamında 7.500 milyon TL'lik bir paranın Zonguldak iline aktarıldığını bunun 1.7 milyon TL'sinin Çaycuma'ya tahsis edildiğini belirtti. Toptan, "Konuşmama bir müjde vermekle başlıyorum. Aldığım son bilgilere göre Zonguldak ilimize KÖYDES kapsamında 7,500 milyon tutarında bir pay ayrılmış bunun 1.7 milyonu da Çaycuma ilçesine tahsis edilmiştir. Bu kaynakla öyle inanıyorum ki Çaycuma köylerinin önemli ölçüde halledilmiş problemlerinin arda kalanları su, yol ve kanalizasyonda hal yoluna girecek ve köylerimiz daha da güzelleşmiş, sorunlarını halletmiş hale gelecektik."dedi.

"KILIÇDAROĞLU VE KANTARCIYA ŞOK SÖZLER"

AK Parti Zonguldak Milletvekili ve TBMM eski Başkanı Köksal Toptan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak mitinginde söylediği "Bu Ak Partililer gelirler ve hep bu Filyos Vadisi'nden konuşurlar, şimdiye kadar da hiçbir şey yapmadılar" sözlerini ve CHP'nin Çaycuma Belediye Başkan adayı Bülent Kantarcı'ya ağır konuştu. Toptan, "Ben Filyos Projesi ile ilgili olarak da son durum bilgisi vermek istiyorum. Zonguldak'a gelen ve misafirimiz olan CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu Ak Partililer gelirler ve hep bu Filyos Vadisi'nden konuşurlar, şimdiye kadar da hiçbir şey yapmadılar" dedi. Bülent kardeşimiz burada bir hata yaptı. İsabet ettiremedi. Bunun açtığı dava tabloda görünen yeşil yerler. Şimdi burası istimlak edildi ve sen buranın parasını da aldın ve afiyetle de yedin. Bizim her şeyimiz açık ve net. Bu açtığın dava tutmadı. 19 Mart Çarşamba günü saat 10: 00'da Ulaştırma Bakanlığı'nın konferans salonunda başta CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere ilgili herkesi bekliyoruz. Ben ve arkadaşlarım orada olacak" dedi.

"LİMAN BİTTİKTEN SONRA YAP-İŞLET-DEVRET MODÜLÜ OLACAK"

TBMM eski Başkanı ve Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, liman ihalesinin tamamlanmasının ardından büyük firmaların bölgeye geleceklerini ve alt yapısı tamamlanmasının ardından diğer kalan işi de YAP-İŞLET-DEVRET modülü ile yapılacağını kaydetti. Toptan şöyle devam etti. "Onunda tahmini bütçesi de 800 Trilyon TL. Biz 1,5 katrilyonluk bir yatırımdan bahsediyoruz. Bu iş Çaycuma, Bartın, Karabük ve Zonguldak bölgesine hitap edecek bir projedir. Başbakanımızın bundan önceki Zonguldak mitinglerinde söylediği "Batı Karadeniz'in Çılgın Projesi" hayata geçiyor. 20 tane firma bu alt yapı için müracaat etti. Türkiye'nin en büyük firmaları bu yapılacak olan projeye talipler. Sağır Sultan duydu buralarda bir şeyler yapıldığını Kılıçdaroğlu nasıl duymadı bilemiyorum ve doğrusu şaşkınlık içerisindeyim. Bu alt yapı çalışması 4 yılda tamamlanacak. Bu ihalenin muhammen bedeli 810 Trilyon TL. Bu para sadece alt yapısıdır. Diğer üst yapısı ise YAP-İŞLET-DEVRET modülü ile gerçekleştirilecek Bu yılki ödeneği de peşin peşin ayrıldı ve parası tam 140 Trilyon TL. Çok uğraştık Mithat Başkanımız, ilçe başkanlarımız ve diğer arkadaşlarımızın de emekleri var. Bu Filyos Projesi buraya geleceğe kadar nelerden geçti büyük bir destandır. Bizlerle alay ettiler. Hayal görüyor dediler. Sadece bununla kalmadı, havaalanına beton yaptık dediler, pist yaptık dediler ve bu uçaklar nereye inecek. O pisti de bunlar yaptı. Bize Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri dediler ki "Buraya bu uçak 2 şartla iner" dediler. Birincisi bu pisti 5 derece sağa çevirirsiniz, yada "Bu dağı kesersiniz" dedi. Aynen laz fıkrasında olduğu gibi bizde o dağı kestik ve uçakları oraya indirdik. Biz yurt dışında kalan gurbetçimize sabah orada sabah kahvaltısını yapsın yine oradan uçakla buraya gelip akşam yemeğini yesin dedik mi evet bunları dedik ve artık Gelsengirchen'den gelen yolcumuz aynı bizim dediğimizi yapıyor. Filyos Projesi de bu gibi olacak. Allah'tan teknik bir aksaklık olmadığı takdirde Filyos Limanı Projesi ihale edilecektir. Türkiye'de 2. büyük limanın temelini atacağız. Herkes bize niye çabuk olamıyorsunuz diyorlar. Her şey Başbakanımızın insaniyetindedir. Burayı küçük ölçekli firmalara değil büyük ölçekli firmalara tahsis edeceğiz. Başbakanımız buna çok önem vermektedir. Küçük firmaların burada heba olmasını Başbakanımız istemiyor. Artık bu iş yoluna ve rayına girmiştir. Önümüzdeki yıllarda inşallah bu firmaları göreceğiz. Gurbette çalışan gençlerimiz artık oradan ayrılıp kendi memleketlerinde çalışacaklar. Çaycuma artık şenlensin. 40 bin nüfuslu Çaycuma hazır olsun" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Ak Parti Zonguldak Milletvekili ve eski TBMM Başkanı Köksal Toptan Çaycuma'dan ayrılarak Devrek ilçesinin Çaydeğirmeni beldesine hareket etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köksal Toptan Zonguldak Ak Parti Çaycuma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title