Haberler

TOKİ'den Vekillere Düşük Fiyatlı Ballı Konut

Güncelleme:

Ankara'da İncek'te, imar planları değiştirilip, yüksek katlı lüks konutlar yapıldı. Vekillere ucuza satılan konutlar, değerini katladı.

Ankara'nın İncek villa tipi evlerin bulunduğu bir bölge. Bir süre önce imar planları değiştirildi. Sonrasında TOKİ bölgeye yüksek katlı lüks konutlar yapmaya başladı. O konutların milletvekillerine rayiç bedelin çok altında satıldığı ortaya çıktı. Konutlar 3 yıl içinde satış bedellerini katladı.

ARINÇ NİYETİNİ AÇIKÇA BELLİ ETMİŞTİ...

AKP döneminde imar rantıyla zenginleşme modasına milletvekilleri de uydu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bir süre önce yaptığı, "Bizden öncekilerin hepsi yazlıklara kavuştu. Villaları var. Ne lafı olacak, 3 gün konuşurlar, 4. gün biter kardeşim. Bu dönemin bir şerefi olsun" serzenişi boşunaymış... Başta AKP'liler olmak üzere, bir çok vekilin TOKİ'den çok ucuz fiyatla lüks konutlar aldığı ortaya çıktı.

VEKİLLERİN YAKINLARI DA YARARLANDI

Meclis Başkanlığı'nın talebi doğrultusunda, TOKİ'nin 2011'de başlattığı projeye gösterilen yoğun ilgi nedeniyle, 2012'de ikinci etap için kollar sıvandı. konutlar 1 artı 1, 2 artı 1, 3 artı 1, 4 artı 1 ve 5 artı 1 şeklinde planlandı. Dairelere 115 ila 560 bin lira arasında fiyat biçildi. Dev projeden, evi olan vekiller ile yakınları da yararlandı. Bin kadar eski ve yeni vekilin aldığı evlerin fiyatları, 3 yıl içinde yüzde yüz arttı.

TBMM BAŞKANLARI LİSTENİN BAŞINDA

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile eski başkanlar Köksal Toptan ve Bülent Arınç da projeden daire sahibi oldu. Mehmet Ali Şahin ise kendisi adına bir, babası ve dayısı adına da 2'şer olmak üzere toplam 5 daire aldı. (Kaynak: Millet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Bülent Arınç Emlak Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (32)

/TABLE:

meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

24
0
yanıtYanıtla
MALATYALI:

VEKİLLER DÜŞKÜN İNSANLARDIR! ÇOĞU AÇ SUSUZ PERİŞAN HALDEDİR! BÖYLE CAZİP ŞARTLARDA KONUTLARA ÇOOKK İHTİYAÇLARI VARDIR! YE MAMO YE MİSALİ HEPİNİZİN BOĞAZINDA KALIR İNŞALLAH!!!

20
1
yanıtYanıtla
KOLORDU:

O NEDEMEK EFENDİM NEDEN KIZALIM KENDİMİZ SEÇMİYORMUYUZ ONALARI?

20
1
yanıtYanıtla
Nihat. ÜnalMobil-IOS:

Akpartili diyen koyun burada konut alan cehapeli yok mu. Gerzek

1
19
yanıtYanıtla
OKTAY NERELİOĞLU:

AKPLİ KOYUNLAR İYİ OKUYUN BU HABERİ. . VATANI ASFALTA KÖPRÜYE SATAN HAİNLER. .

15
5
yanıtYanıtla
Kafkas:

Yalnız; ağamıza beleş. . .

18
0
yanıtYanıtla
yiyin gariiiii:

öbür tarafda da oturursunuz böle villalarda, köşklerde, lüks dairelerde. .

16
1
yanıtYanıtla
mst:

adi şerefsizler. . .

16
1
yanıtYanıtla
kimene:

Toki de vatandaş Ahmet e geldi mi kör talih vekillere geldim i ağaya beleş o ne ala

16
0
yanıtYanıtla
fbı:

eğer bu haber doğruysa burada sorumlu olanlar hakkında dava açılmalı, okadar kötü sözler söylemek geliyor içimden ama, aması var işte,

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title