Haberler

TMSF, Bank Asya'nın Tamamına El Koydu

Güncelleme:

TMSF, daha önce yüzde 63'üne el koyduğu Bank Asya'nın tamamına el konuldu.

BDDK tarafından yapılan yazılı açıklama ile TMSF'nin Bank Asya'nın tamamına el koyduğu bildirildi.

EL KOYMA NEDENİ "ORTAKLIK VE YÖNETİM YAPISI"

BDDK internet sitesinde konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 29/05/2015 tarih ve 6318 sayılı Kararı ile; 5411 sayılı Bankacılık Kanunu (Kanun) kapsamında Asya Katılım Bankası A.Ş. (Banka) ile ilgili olarak yapılan denetimler neticesinde, Banka'nın mali bünyesi, ortaklık ve yönetim yapısı ile faaliyetlerinde yaşanan sorunların katılım fonu sahiplerinin hakları ve mali sistemin güven ve istikrarı bakımından tehlike arzettiğinin ortaya çıkması nedeniyle, Banka'nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, zararın mevcut ortakların sermayesinden indirilmesi kaydıyla, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Kanunun 71 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmü gereğince Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmesine karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri yer aldı.

BANKANIN YÖNETİMİ TMSF'DEYDİ

3 Şubat 2015'te bankanın İstanbul'daki genel merkezi dahil birçok merkezine yapılan baskının ardından, TMSF bankanın yüzde 63'ünü devralmıştı. Söz konusu dönemde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan açıklamada Bank Asya'nın "Bankacılık Kanunu kapsamında kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısı ve organizasyon şemasına sahip olması şartını ihlal ettiği" ifade edilmişti.

BANK ASYA ORTAKLARININ AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Bank Asya Ortakları adına bir açıklama yapan Bankanın Avukatı Süleyman Taşbaş, mudilerin paralarını çekmede sorun yaşanmayacağını, bankanın borç-alacak dengesinde 2 milyar TL artıda olduğunu ve dolayısıyla bugüne kadar kendilerine paralarını yatırarak desteklerini ve güvenlerini esirgemeyen mudilerin paralarının güvence altında olduğunu açıkladı.

İşte Avukat Süleyman Taşbaş'ın açıklamasından ilgili bölüm;

"Hukuki temeli olmayan bu kararın seçim öncesinde algı oluşturmak maksadıyla siyasi baskı sonucu alındığı aşikardır.

Bununla birlikte Bank Asya'ya bugüne kadar güvenerek desteklerini esirgemeyen mudilerimizin, ortaklarımızın ve alacaklılarımızın müsterih olmaları gerekmektedir.

Bank Asya'nın nakit ve benzeri kıymetleri, kredi ve diğer alacakları, öz varlıkları; mudilere, alacaklılara ve fon temin ettiği kuruluşlara ödemelerini yapacak güçtedir.

Banka borç-alacak dengesinde yaklaşık 2 milyar TL artıdadır. Geçici Banka Yönetiminin ve Bağımsız Denetim Firmasının yeni tasdik ettiği 2014 yıl sonu mali verilerinde bankanın özvarlıklarını koruduğu görülmektedir.

Yine geçici yönetimin açıkladığı 2015 yılı Mart ayı sonu gelir tablosuna göre 15 milyon TL kar etmiştir.

BDDK'nın kararı Bankanın mali yapısındaki bozulmanın getirdiği zaruretten değil, siyasi rekabet ve yaklaşan seçim baskısı kaynaklıdır.

Hal böyleyken sektörün en yüksek sermaye yeterlilik oranlarından birine sahip bankanın müşterilerinin hak ve menfaatlerinin zayi olması ve mağduriyetleri sözkonusu olmayacaktır.

Kamu kaynaklarına dahi başvurmadan bankanın alacaklılarına ödemelerini yerine getirecek gücü bulunmaktadır.

TMSF'nin banka ve ortaklarına sıkıntı çıkarmak amacıyla alacaklılarına ödemelerini yaparken zorluk yaşatması imkan dahilinde görülse de zaman içerisinde hiç kimse mağdur edilmeyecektir."

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Bank Asya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi!
500

Yorumlar (360)

Vatan:

Değerli Türk kardeşlerim sizlerden bir ricam var oy vermeden önce en az bir kere de olsa Hdp mitinglerine katılın ve Sayın Demirtaşı sabırla dinlemeye gidin ve tüm fikirleriniz de değişecektir ve bundan adınız gibi emin olabilirsiniz ve ben de kürdüm ben de Türkiyem için askerlik yaptım ve batı illerimizde kötü düşünceler yaratan insanlar var yani ölen 30 bin askerimizin için de türkü de kürdü de lazı da ve her kesimden şehidimiz var ve yıllarca kürtler susturulmak istendi kürt milleti ve Türk Bayrağı altında askerlikte kürtler de Türkiye için şehid oldular ve ırkçı partilerden az uzaklaşın da Hdp mitinglerine Türk Bayraklarımızı da alıp gidelim ve hurafe düşüncelerden vazgeçelim ve diyorlar ki Hdp mitinglerinde Türk Bayrakları yok ve bunlar yalandır adı üstünde Halkların partisidir Hdp ve Türk Bayraklarımızı da alıp gidelim Hdp mitinglerine ve akp zulmunü de beraber bitirelim ve huzur, barış, kardeşlik için bir kez de Hdp diyelim , Saygılarımla

42
82
yanıtYanıtla
Bingöllüm@m.m:

Batıda Türk bayrağı doğuda pkk bayrağı dalgalandıranlara bir Kürt olarak oy vermem.Ne zaman ki hem doğuda hem batıda Türkiye bayrağı dalgalandırırlar o zaman bir gram değer veririm onlara.

yanıt6
yanıt3
Tansiyon aletim nerdemobilWeb@haberler.com:

İki ceketim var, bi de bankalarım, bi de dersanelerim, he bi de ananaslarım.... Başka da bişeyim yok fani dünyada ühhüüü ühhüü :.....

105
14
yanıtYanıtla
dvg Mobil-ANDROID:

sira sanada gelecek uzulme FUAT AVNI dallamasi

36
83
yanıtYanıtla
yunusonm@m.m:

Dogruları sòylemek niye sorunuza gidiyor.

yanıt3
yanıt4
YORUM:

NE KADAR TALİBAN VARSA O KADAR FUAT AVNİ VAR

yanıt3
yanıt1
muratm@m.m:

Sıra sanada gelecek ak troll dallaması

yanıt4
yanıt1
FatihMobil-ANDROID:

Kesinlikle ne cemaati ne de Akp yi savunmuyorum ama aralarindaki duşmanliktan öturu doların seviyesi malum. Allah şahittir ki AKP,Tayip erdogan bunun vebalini odoyemezler...

84
29
yanıtYanıtla
LA-MERSİYEm@m.m:

Zaten eğer tamamen tmsf ye gecti ise pazertesi herkes parasini almak için bankalarin önüne yigilacak, cunku devlet garantisinde, eminim bunun ulke ekonomisinde etkisi olacaktir, dolardaki firlmayi gör bu panikle şimdi,

yanıt0
yanıt2
VATAN:

ONA KALIRSA NE VEBALLER ALTINDA. . . ÖLEN, İNTİHAR EDEN, GAVUR EZİYETİ ÇEKTİRİLEN 60-80 YAŞINDAKİ ORDU MENSUPLARININ VEBALİ, ÖLEN 300 SOMA İŞCİLERİNİN VEBALİ. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

yanıt2
yanıt0
Tüm 360 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title