Haberler

Tiyatro Kumpanyası Üç Farklı Oyunla Şubat Ayında İstanbul ve Ankara Sahnelerinde

Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getirme amacıyla yola çıkan Tiyatro Kumpanyası, Şubat ayında üç farklı oyunla İstanbul ve Ankara'daki tiyatro severlerile buluşuyor.

Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getirme amacıyla yola çıkan Tiyatro Kumpanyası, Şubat ayında üç farklı oyunla İstanbul ve Ankara'daki tiyatro severlerile buluşuyor. Kemal Kocatürk'ün "yalansız, yalın ve harbiden tiyatro" söylemi etrafında şekillenerek Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getirmeyi hedeflediği belirtilen Tiyatro Kumpanyası, Şubat ayında Türkiye gündeminden esintiler taşıyan politik bir güldürü olan "7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar" ve 7'den 70'e herkesin Can Babası olarak bilinen şair Can Yücel'in hayat öyküsünden yola çıkan "Can" adlı iki oyunla İstanbul ve Ankara sahnelerinde olacak. Şiddet karşıtı bir çocuk oyunu olan "Oturan Boğa" ise çocuklar için sahne alacak.

-7000 YILLIK UÇAN HALIYA TERS BİNEN HIRCAR-

Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli müzik yazarlarından ve edebiyatçılarından biri olan Ahmet Say'ın "İpek Halıya Ters Binen Kedi" öyküsünden usta tiyatro yönetmeni Yücel Erten tarafından tiyatroya uyarlanan oyun, dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say'ın müzikleriyle sahnede hayat buluyor. Baba ile oğlu aynı sahnede buluşturan oyun, Tiyatro Kumpanyası tarafından sahneye konuyor. Dini kendisine araç ederek ticareti hırsızlık ile bağdaştıran kurnaz ve dolandırıcı bir tüccarın öyküsü olan "7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar", zamansız ve kurgusuz bir hikaye üzerinden hareket ediyor. Zzaman zaman Türkiye'nin gündemine göndermelerde bulunan oyun Tiyatro Kumpanyası kurucusu Kemal Kocatürk tarafından, "Ticaretin 7 bin yıllık serüvenine kahkahalarla eşlik edeceğimiz ibretlik bir masal" olarak tanımlanıyor. Oyun ilk gösterimini 2 Şubat Pazar günü saat 16:00'da Şişli-Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu salonunda yapacak. Oyun 9,11,19 ve 22 Şubat tarihlerinde de İstanbul'da değişik sahnelerde tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Oyun 24 Şubat Pazartesi saat- 20:00'de Kavaklıdere (Ankara) Şinasi Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

-"SAĞLIK OLSUN" CAN BABA"-

2011 yılında ilk kez sahneye konan, Kemal Kocatürk'ün yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlendiği, uyarlamasını Genco Erkal'ın yaptığı "Can" oyunuyla ünlü şair Can Yücel sevenlerinin karşısına çıkacak. Sevenleri tarafından "Can Baba" olarak anılan şair, oyunda "ben hayatta en çok babamı sevdim" diye başladığı dizelerden "Mare Nostrum"a, "Sevgi Duvarı"ndan "Bir dost olmalı"ya kadar her yaştan ve her kesimden insanın öyküsünü kendi şiir dünyasında aktarıyor. Tiyatro Kumpanyası "Can" adlı oyunuyla, Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olan şairi, Caddebostan ve Cihangir'de bir kez daha anıyor.Oyun 14 Şubat Cuma saat 20:30''da Caddebostan Kültür Merkezi'nde ve 18 Şubat Salı saat 20:30'de Cihangir-Bo Sahne. 'de sahnelenecek.

Kaynak: ANKA / Güncel

Kemal Kocatürk İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title