Haberler

Times Yazdı: Türkiye ile IŞİD Arasındaki Takasın Perde Arkası

Güncelleme:

Şanlıurfa'da tutulduğu hapishaneden salıverildiğini belirten El Mikdad el Şaruri Times gazetesine konuştu, "Sonunda serbest kaldık. Türk yetkililer çok nazikti." dedi.

İngiltere'de yayımlanan Times gazetesi, ilk kez bir IŞİD militanın, "Türkiye ile örgüt arasında yapılan büyük rehine takasının" arka planını anlattığını yazdı. Gazetenin görüştüğü, El Mikdad el Şaruri adlı Yemenli militan, Musul Başkonsolosluğu'nda rehin alınan 49 kişiye karşılık, kendisi ve diğer cihatçıların Şanlıurfa'da tutuklu bulundukları hapishaneden salıverildiğini söyledi. El Şaruri, Türk yetkililer için "Bize çok iyi davrandılar, çok naziktiler" dedi.

Başkonsolosluk çalışanları ve ailelerine karşılık bazıları Avrupa Birliği vatandaşı 180 kadar IŞİD militanının salıverildiğini belirten Times'ın haberi özetle şöyle:

HALEP'TE YAKALANDI, TÜRKİYE'YE GÖNDERİLDİ

Yemen'de doğan El Şaruri, babasının imamlık yaptığı Suudi Arabistan'ın Şaruri kasabasında büyüdü. İki yıl önce Suriye'ye gidip El Kaide'yle bağlantılı El Nusra Cephesi'ne katıldı. Ardından grubun rakibi IŞİD'in saflarına geçti. Bu yıl Halep'in bir köyünde Özgür Suriye Ordusu'yla savaşırken tutsak alındı. Temmuz sonlarında onu yakalayan grup, önce Suudi istihbaratına teslim edileceği tehdidinde bulundu. Ancak Şaruri Türkiye'ye gönderildi ve Şanlıurfa'daki bir hapishaneye götürüldü.

IŞİD MİLİTANLARI TWITTER'DA KUTLAMA YAPTI

IŞİD militanları, 20 Eylül'de Musul'da rehin alınan 49 konsolosluk çalışanının serbest bırakıldığı saatlerde Twitter'da Şaruri'nin serbest kalmasını kutladılar. Bu zamanlama, Türkiye'nin bir takas anlaşması yaptığı iddialarına yol açtı. Amerikalı ve İngiliz yetkililer böyle bir takasın adam kaçırma ve terörü teşvik edeceği uyarısında bulundu.

"IŞİD, BASKI YAPMAK İÇİN TÜRK DİPLOMATLARI REHİN ALDI"

Irak'ta olduğuna inanılan Şaruri sosyal medya aracılığıyla Times'a konuştu ve 'IŞİD'den benimle birlikte çok kişi tutuklandı. Sayısını bilmiyorum. Bu yüzden IŞİD'deki kardeşlerim bizim serbest bırakılmamız konusunda Türkiye'nin Özgür Suriye Ordusu'na baskı yapmasını sağlamak için Türk diplomatları rehin aldı. Allah'a şükür sonunda da öyle oldu' dedi.

"ERDOĞAN, TAKAS ANLAŞMASI YAPILDIĞINI İMA ETTİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o dönem rehinelerin gizli bir operasyonla kurtarıldığını söyledi ve bir takas anlaşması yapıldığını ima etti. O zamandan sonra Türkiye, Avrupalı müttefikleriyle anlaşmasının ayrıntılarını konuşmayı reddetti. Bir İngiliz hükümet yetkilisi, 'Bir kaç kez ricada bulunmamıza rağmen Türkiye, yabancı ülke vatandaşlarının dahil olduğu herhangi bir takastan söz etmedi. Ama hepimiz cumhurbaşkanının açıklamalarını gördük' dedi.

Times'ın ulaştığı listede takasla serbest kalan IŞİD militanları arasında 2 İngiliz, 3 Fransız, 2 İsveç, bir Belçika ve 2 Makedonya vatandaşı da bulunuyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Musul Times Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (38)

Sercan:

Times''e Helal Olsun Türkiyenin Bütün Kirli Yüzünü Ortaya Çıkartıyor. . İşte habercilik budur. . . :)

39
75
yanıtYanıtla
POYRAZmobilWeb@haberler.com:

ŞU SINIRLARI AÇIN İŞİDİ DAVET EDİN İÇERİDE ŞU ÖZERKLİK İLAN EDEN İTLERİ Bİ GÖRELİM NERELERE KAÇİYOLAR

41
44
yanıtYanıtla
kırıkkalpler:

Bence İŞİD e yardım etmenin faturası bize çok ağır kesilecek. İnşaallah Suriye gibi olmayız. Bu Hükümet''in Suriye politikası ve İŞİD desteği çok kötü oldu. Allah sonumuzu hayır etsin. Kürtler bizimle beraber tüm savaşlara katıldı. Kürtlere yardım etmemiz gerekirdi.

34
25
yanıtYanıtla
turan:

İŞİD Kobani''den çekilmeye başlayınca, bunlar gaza geldiler. İŞİD''i yenmeniz, Türk milletini yendiniz anlamına gelmez! Akıllı olun!

23
36
yanıtYanıtla
Kürtler ve Pkk:

Ne Pkk sı arkadaş burda Müslüman Kürtlerde Özerklik istiyor. . . Pkk bu halkın kaçta kaçını temsil ediyor ideolojik olarak. . . pkk saflarında savaşanların çoğuda Müslüman Kürt. . . Pkk haricindeki Kürtlerde Özerklik istiyor. . . Kürdistan istiyor. . . pkk anlayışında olmayan milyonlarca insan var doğuda. . . hepsi hemen aynı anlayışta Kürdistan yönünden

21
31
yanıtYanıtla
mert kalleş fuat avni:

SİZX DAHA NEYİNİZİ TAKAS EDERSİNİZ KŞMBİLİR?HALK HALA OY VERMEYE DEVAM ETSİN:SIRA ONLARIN TAKA TUKASINA DA GELİR. . HA HAHA. AZ KALDI BEKLEYİN

11
37
yanıtYanıtla
aynel arab:

kobani (aynel arab) suriye topragidir arab sehridir namuslu kisi baskasinin yerine goz dikmez bu resmen hirsizlik

33
14
yanıtYanıtla
bozkurt:

times ın baska ısı yokmu kendı ulkesındekı olanları haber yapsın

17
27
yanıtYanıtla
FENERLİ KAZIM:

pkk. ülke içinde özerklik ilan ediyor bizmkiler hala açılmdan bahsediyor açılım saçılım , parçalanalım oluyor haberleri varda göz yumuyorlar.

24
20
yanıtYanıtla
yunusmobilWeb@haberler.com:

Yaziklar olsun size verdiğim oylara

15
26
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title