Haberler

Times: Kürtler Yeni Bir Devlet Kurmak İçin Uzlaşıyor

Güncelleme:

Times gazetesi "Kürtler yeni bir devlet kurmak için uzlaşıyor" başlıklı bir haberinde Suriyeli Kürt liderlerin bir araya gelerek, özerk bir bölge ilan etme konusunda anlaştıklarını iddia etti.

Liderlerin, Suriye'deki üç bölgede kurulacak yeni bir siyasi varlık konusunda uzlaşmak üzere Irak'ın Duhok kentinde bir araya geldiği belirtiliyor.

"İLANIN ARDINDAN SEÇİMLER YAPILACAK"

Haber şöyle devam ediyor:

"Dokuzuncu gününe giren görüşmelerde Suriyeli Kürtler, Cizire, Efrin ve Kobani kantonlarının "Rojava" adı altında yarı-özerk bir Kürt bölgesi olarak ilan edilmesini talep ediyor.Suriyeli Kürtlerin ana temsilcisi PYD (Demokratik Birlik Partisi), resmi varlığın açıklanmasının ardından bölgesel bir parlamento kurulması ve savunma birlikleri oluşturulması için seçimlere gidileceğini söyledi."

Gazete, Türkiye'nin bu girişime karşı çıktığını, Irak'taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'nin ise temkinli yaklaştığını yazıyor.

"ÖZERKLİĞİN İLANI, GERÇEKTE OLANIN RESMİYETİDİR"

Kürt kuvvetlerin IŞİD militanlarıyla oldukça kanlı bir savaş yürüttüğü vurgulanan haberde, bu nedenle Suriyeli Kürtlerin elindeki bölgelerde istikrarın sağlanamadığına da dikkat çekiliyor. Gazete, Türkiye'nin PYD'yi Özgür Suriye Ordusu ile birleşmeye ikna etme çabasından da bahsediyor.

Haberde şu ifadeler yer alıyor:

"Suriyeli Kürt liderler, özerkliğin ilan edilmesinin aslında gerçekte olanın resmi bir dille duyurulması olduğunu savunuyor.Türkiye'nin Iraklı peşmergelerin Kobani'ye geçişine izin vereceği yönündeki açıklamasına, Suriyeli Kürtler şüpheyle yaklaşıyor.

Kobani Kantonu Dışişleri yetkilisi İdris Nassan 'Bizim yeterince savaşçımız var. Bize asıl ağır silah lazım' diyor.

"KÜRTLER DEVRİME KATILMADILAR ÇÜNKÜ..."

Haberde, Suriyeli Kürtleri "Esad rejimiyle işbirliği yapmakla suçlayan" İslam Ordusu Sözcüsü Abdurrahman Salih'in şu ifadelerine de yer veriliyor:

"Onlar Esad rejimiyle birlikte hareket ediyorlar, Esad'ın milisleri gibiler. Kürtler devrime katılmadılar çünkü tek istedikleri bir Kürt devleti."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Suriye Kobani Times Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500

Yorumlar (237)

klcbey:

ışidi desteklemek lazım. . kerkükte türkmenleri kovup kürtleri yerleştirdiklerini unutmadık. . türkiye bu oluşumu desteklerse büyük yanlış yapar. .

53
5
yanıtYanıtla
BİLİNE:

ben bir kürdüm bütün türkler gibi benimde devletim türkiye cumhuriyetidir. ben bir türkten ne azım ne de çoğum eşit ve özgürüm. Türkiye Cumhuriyeti devleti bütün türkiye vatandaşlarınındır. Bunu bölmeye çalışanla bir kürt olarak bende savaşırım. benim felsefemde ırkçlık bölücülük yok, benim felsefemde insanların üzerinde bulunduğu kara parçasında eşit ve özgürce yaşamalarıdır. ırkçılık bölücülük yok yapana da kaşıyım

30
10
yanıtYanıtla
TÜRK KÜRT TEK VÜCUT CCC:

BAKIN BENDE İSTERİMKİ ÖNCELİKLE HİÇ BİR CANLININ CANI YANMASIN(BIRAK ÖLMEYİ) AMA ORTADA HEM CEHALET VAR HEMDE CEHALETİN İLERİ OLDUĞU TOPLUMLARI KULLANAN RANTA ÇEVİREN ONLARIN YERALTI YER ÜSTÜ ZENGİNLİĞİNİ KULLANAN VE ORDA ŞİRKETLEŞEN ORANIN İNSANINI ÇALIŞAN KÖLE YAPIP KENDİ MEDYASI KENDİ FABRİKASI İLE KENDİ ÜLKESİNDE İNSANLARI YANAŞMA YAPAN KÜRESEL SÖMÜRÜ DÜZENİ VAR. BİZ TÜRK OLARAK AZERBAYCANDAN TÜRKMENİSTANDAN BAHSEDERKEN KENDİ İÇİMİZDE BİRLİĞİ BOZUYORUZ. KÜRTLERDE TUTUYOR SURİYE ŞEHİRLERİNİ KOBANİ ROJAWA DİYE KORUMAYA ÇALIŞIYOR. NE OLACAK YANİ OLDUĞUN YERDE HUZURLU DEĞİLSİN, ANANLA BABANLA AYNI EVDE BİR ARADA HUZURLU YAŞAMAYI BAŞARAMAYAN KAFA KÜRTÇÜLÜKLE TÜRKÇÜLÜKLEMİ HUZUR BULACAK. AKILLIOLUN BİRBERABER OLUN. OYUNA GELMEYİN. VATANIMIZ ÜLKEMİZ HERŞEYDEN ÖNEMLİ. BİZİM ÇOCUKLARIMIZ BARİ GÜZEL YAŞASIN BEDEL ÖDEMESİN. ASLA İÇİNİZDE AYRIŞIP BÖLÜNMEYİN

5
32
yanıtYanıtla
25 ERZURUM YAKUTİYELİ 25:

ALLAHIN İZNİYLE BU ER YADA GEÇ OLACAK GERÇEKLEŞECEK. . . BİN YILIN HAYALİ GERÇEKLEŞİYOR. ARTIK HİÇKİMSE BİZ KÜRTLERİ KARDEŞLİK İRONİSİYLE KANDIRAMAZ.

22
12
yanıtYanıtla
ferhat:

diyarbakırda 11 tane sunni kürdü öldürenler kimdi kurban eti dagıtan kürdü binanın çatısından atıp üstünden araclarıyla gecenler kimdi pkk lılar degilmiydi ama hiç bir hdp li çıkıp suçluyuz demedi bir altan tan çıkıp içinde ALLAH korkusu oldugu için eleştirdi ama kızılbaş alevi koministi hdp li kadın milletvekilleri çıkıp altan tanın sözleri kendini baglar dedi bu hdp lilerin yarısında ALLAH korkusu yoktur Allah korkusu olan altan tanı susturmaya çalışıyorlar bunların asıl derdi islamdır ölen pkk lıları zılgıt ve alkışlarla gömüyorlar ve mezarlarını zerdüşler gibi kıbleye degil güneşe karşı gömüyorlar sunni kürtleride şehit ediyorlar diyarbakırda 11 kişiyi öldürdükleri gibi

27
7
yanıtYanıtla
KRAL ÇIPLAK:

suriyeye devletçik kursunlarda . türkiyedeki itleride alsınlar geri dönüşü olmamakla beraber türist olarak bile alınmasınlar birde duvar örek kendi kendilerini yesinler vatan hainlerii

24
8
yanıtYanıtla
İŞİN ASLI:

bu kürtler oyun hamuru gibi laaa. . . gavur hangi şekli isterse o şekle giriyolar. . .

19
12
yanıtYanıtla
baykay:

günün en iyi haberi , bizden toprak isteyen kürtler bavullarını toplayıp yol alsınlar!

22
7
yanıtYanıtla
AMAN DİKKAT:

İSTANBULDA 6. 5 MİLYON AKDENİZDE 3. 4 MİLYON ANKARADA 750 BİN İZMİRDE 1. 2 MİLYON KÜRT OLDUĞUNU UNUTMAYIN Bİ ZAMAN GELİRDERSİNİZ HADİNEYSE AYRILALIM AMA METROPOLLERDE EĞER KÜRT İSTERSE DEĞİLUYUMAK SU BİLE İÇEMEZSİNİZ İT TÜRKKLER

8
21
yanıtYanıtla
korkak ülkücüler:

zaza. . erkeksen gercek kımlıgınle burda yorum yap korkak ülkücü faşist zazalar senın kadar kanı sutu bozuk degıl

yanıt0
yanıt0
Tüm 237 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title