Haberler

Time'ın 'Yılın Kişisi' Listesinde Erdoğan da Var

Güncelleme:

Geçtiğimiz yıllarda da Time'ın 'Yılın kişisi kim olmalı?' anketinde ismi yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl listede 39. sırada yer alıyor.

Amerika'nın dünyaca ünlü haber dergisi Time, 'Yılın kişisi' anketini başlattı. Her yıl yapılan anket sonuçları kamuoyuyla açıklanırken Yılın Kişisi oyların yanı sıra dergi editörlerinin tercihi ile seçiliyor. Amerikan dergisinin başlattığı ankette siyasetçi, bilim adamı, oyuncu terör örgütü lideri gibi farklı kategorilerde 50 kişi yer alıyor.

ERDOĞAN DA LİSTEDE

Listede, Türkiye'den tek bir isim var. Geçtiğimiz yıllarda da Time'ın 'Yılın Kişisi kim olmalı?' anketinde ismi yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, listede 39. sırada yer alıyor. Time'de Erdoğan için kaleme alınan tanıtım yazısında Başbakanlığı'nın son yıllarında yaşanan hükümet karşıtı gösterilere rağmen Türkiye'de halkın seçtiği ilk Başkan olarak tarihe geçtiği belirtiliyor.

ZİRVEDE HİNDİSTAN BAŞBAKANI VAR

26 Kasım 2014 tarihi ve saat 16.07 itibariyle Time anketinin zirvesinde yüzde 12.1 oyla Hindistan Başbakanı Narendra Modi geliyor. 2014 Hint genel seçimlerinde belirleyici bir zafer ile Bharatiya Janata Partisi lideri olduktan sonra Hindistan Başbakanı olan Hintli bir politikacı olan Modi Time anketinde açık ara önde.

PUTİN, OBAMA'YA FARK ATTI

Listenin ikinci sırasında ise bir kişi değil de bir grup yer alıyor. FergusonProtestocuları ankette yüzde 7.7 oy aldı. Rusya lideri Putin ankette ABDBaşkanı Obama'ya açık ara fark attı. Putin şu ana kadar kullanılan oylarla yüzde 6.4 rakamına ulaşırken ABD Başkanı Obama'nın aldığı oy oranı ise yüzde 2.3 oldu.Almanya Şansölyesi Merkel ise listede 17. sırada yer aldı.

IŞİD LİDERİ DE LİSTEDE

Ankette, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve IŞİD lideri Bağdadi de yer alıyor.

Time'ın hazırladığı ankete katılım 6 Aralık gecesi saat 23.59'da sona eriyor. Yılın Kişisi anketini kazanan ise 10 Aralık tarihinde ilan edilecek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

MALATYALI:

TABİİ Kİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN GERİSİ BOOŞŞ. . . . .

30
41
yanıtYanıtla
zafer:

ahkam-ı şer-iyyeyi istiyoruz arkadaş bu millet kemalizm soytarılığından bıkıp usanmıştır. şeriatı istiyoruz artık yeter söz milletinse demokrasi varsa bunun gereği halkın istediğinin kabul görmesidir. bıktık usandık bu kemalizmden

16
16
yanıtYanıtla
HamdimobilWeb@haberler.com:

Yılın kişisi sayın kılıçdaroğlu ve onun gibi dürüst olan ve dinimizi kullanarak vatanımızı milletimizi ve soyan edepsizce yolsuzluk yapan zalimlere darşı madurların hakkını savunanlardır.

3
28
yanıtYanıtla
hadmi:

Ben olsam yılIn adamını Uruguay cumhurbaskanı José Mujica yı secerdım. . . Bilmeyen arkadaslar arastırsın hak vereceklerıne emınım. . .

27
3
yanıtYanıtla
Adınız YazınDİYARBAKIRLI .:

gelmiş geçmiş en zirve başbakan TAYYİP ERDOĞANDIR . O her zaman zirvede kalacaktır.

9
18
yanıtYanıtla
rauf:

kilicdaroglu listede yokmu?

22
2
yanıtYanıtla
DersimliMobil-IOS:

Hırsız Çetesi sizlere ne yapsa müstahaktır. Çünkü sizler gelecegini satanlardansınız.

18
5
yanıtYanıtla
İsmail Şahin:

Türkiyenin büyük bir devlet olduğunu ve bu bu doğrultuda son yıllarda büyük işler başardığını kabul edecekler elleri mahküm.

10
13
yanıtYanıtla
zafer:

bıktık artık o olmasaydı adın bilmem ne olurdu soytarılığından. bir düşünün yeter artık ya İngiliz bu memleketi alsada kendi hükmü altına soksaydı ne yapardı. ?hilafeti yıkardı, yazıyı değişir binlerce alimi cahil ederdi , islamı mahveder tüm alimleri asardı, kadınları açar açılmayan şapka örtmeyenleri de (Erzurumlu şallı bacı) asardı. dini eğitim veren tekke zaviye medrese gibi mektepleri kapatırdı. Ya Aallah aşkına hangisi olmadı. . ?İngiliz bile bu kadarını yapamazdı ki hala memleketlerinde Müslümanları şeriat hükümleri ile yargılıyorlar onlar kadar olamadık. bıktık bu zulümden eski hüviyetimize şanlı kimliğimize dönmek istiyoruz. usandık bu kemalizm safsatasından yeterrrrrrrrr

16
7
yanıtYanıtla
MALATYALI:

ACABA HAKARETPERVER KILIÇDAROĞLUM KAÇINCI SIRADA? ALLAH BİLİR ONU SIRALAMAYA BİLE ALMAZLAR! ÇÜNKÜ DÜNYA SİYASETÇİLERİNİN AHLAKINI BOZAR!

7
15
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title