Haberler

Marmara'da Fırtına Alarmı, Uçak ve Vapur Seferleri İptal

Güncelleme:

Marmara Denizi'nde geceden beri etkili olan lodos hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hızı saatte 70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle pek çok deniz seferi iftal edilirken, havayollarından da iptal haberleri geldi. Kuvvetli lodos nedeniyle Türk Hava Yolları'nın (THY) bazı seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

Sirkeci-Harem arabalı vapur seferleri, Üsküdar-Beşiktaş ve Kadıköy- Kabataş vapur seferleri de yapılamıyor. Kadiköy Söğütlüçeşme'de de köprüde çökme oldu. Şiddetli lodos'un etkisiyle Beykoz sahilinde bir tekne battı.

Beykoz'da etkili olan fırtına bir apartmanın da çatısını uçurdu. Olayda herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmadı.

METEOROLOJİ'DEN TAM FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege bölgeleri için tam fırtına uyarısı yaptı.

Marmara Bölgesi'nde salı gününden itibaren kuvvetli fırtına beklendiğini belirten Meteoroloji, açıklamasında "Marmara, 30.12.2014 Salı günü sabah saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/s) kuvvetli fırtına bekleniyor. Çarşamba günü (31.12.2014) ilk saatlerde kuzeydoğudan 8 ila 10 kuvvetinde tam fırtınaya (80-100 km/s) dönüşecek olan rüzgar, Perşembe günü (01.01.2015) akşam saatlerinde etkisini azaltacak" ifadelerini kullandı.

DALGALAR KIYILARI DÖVDÜ, TEKNE BATTI

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan lodos, etkisini arttırarak devam ediyor. Anadolu yakasında Beykoz Yalıköy sahilinde kuvvetli lodos nedeniyle oluşan dalgalar kıyıları dövdü. Beykoz'da lodos nedeniyle kıyıya bağlı bulunan 9 metrelik gezi teknesi battı. Gökhan Akgün'e ait "Lobster" tipi 9 metrelik tekne fırtına nedeniyle arka kısmından yarıya kadar suya gömüldü. Sahilde bağlı bulunan balıkçı tekneleri fırtına nedeniyle zarar gördü. Çevredeki diğer teknelerin de batma tehlikesine karşı ise önlem alındı.

KÖPRÜ ÇÖKTÜ

Şiddetli lodos, İstanbulların yaşamını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Son olarak, Kadıköy'de çok büyük bir kaza kılpayı atlatıldı. Söğütlüçeşme köprüsünün metal korkulukları, şiddetli rüzgarın etkisiyle yerinden ayrılarak alt yola düştü.

Kazada bazı arabalar maddi hasar görürken, bir kişi hafif yaralandı. Yaralanan kişi olayın şokuyla kazanın gerçekleştiği yerden hızla uzaklaştı.

5 SEFER İPTAL EDİLDİ

THY'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndan Ankara, Antalya, Budapeşte, Zagreb ile Tel Aviv'e yapılması planlanan karşılıklı seferlerin iptal edildiği belirtildi.

*Onur Air'in Gaziantep İstanbul seferi de hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

DENİZ ULAŞIMINA FIRTINA ENGELİ

Marmara Denizi'nde geceden beri etkili olan lodos hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hızı saatte 70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle İDO'nun 07.15'teki Yalova- Yenikapi Ferry Cat tipi hızlı feribot, 07.30'daki Bursa- Yenikapi Hızlı Feribot, 07.30'daki Bandırma- Yenikapi- Bostanci Deniz Otobüsü, 08.00'deki Bursa- Armutlu- Armutlut- Yenikapı-Kadiköy Deniz Otobüsü, 08.15'teki Yalova- Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot, 08.15'teki Pendik- Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot, 08.15'teki Yenikapi- Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot, 09.00'daki Bursa- Yenikapi- Kadiköy Deniz Otobüsü, 09.30 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot, 09.30'daki Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot, 10.30'daki Bursa- Yenikapi- Kadiköy Deniz Otobüsü ve 18.30'daki Bostanci- Yenikapi - Bandirma Deniz Otobüsü seferleri iptal edildi. Yine lodos nedeniyle Üsküdar-Beşiktaş, Kadıköy ve Kabataş seferleri yapılamıyor.

BUDO SEFERLERİ DE İPTAL EDİLDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsü İşletmesi'nin (BUDO) 10.45'teki İstanbul (Kabataş)- Bursa(Mudanya), 09.30'daki Armutlu(İhlas)- İstanbul(Kabataş), 09.00'daki Bursa(Mudanya)- İstanbul (Kabataş), 08.00'deki İstanbul(Kabataş)- Bursa (Mudanya) ve 07.00'deki Bursa(Mudanya) - İstanbul(Kabataş) seferi hava muhalefeti nedeniyle yapılamadı.

ÇANAKKALE'DE VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Çanakkale'de etkili olan lodos, Çanakkale Boğazı ve adalara yapılan vapur seferlerini iptal ettirdi. Gece etkili olan lodos, hayatı olumsuz etkiliyor. Şiddetli rüzgardan en çok etkilenen ise deniz ulaşımı oldu. Hava muhalefeti nedeniyle; Kabatepe'den saat 10.00 - 15.00 ve 19.00, Gökçeada'dan saat 07.00 - 13.00 ve 17.00 vapur seferleri iptal edildi. Bozcaada'dan Geyikli'ye saat 07.30 ve Geyikli'den Bozcaada'ya saat 10.00 seferleri de hava muhalefeti nedeniyle iptal oldu. Fırtına nedeniyle Gelibolu-Lapseki Hattı'ndaki seferler de iptal edildi. Çanakkale Boğazı'ndaki geçişi Çanakkale Eceabat hattında güçlükle sağlanıyor.

BOZCAADA'DA BİR GEMİ KARAYA OTURDU

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesi açıklarında demirleyen bir gemi, fırtına sebebiyle sürüklenerek karaya oturdu. Evrakı eksik olduğu için uzun süredir demirli bekletilen, 88 metre uzunluğunda, soğan yüklü "Mercy Got" isimli kargo gemisi, gece başlayan lodos fırtınası sebebiyle Ayazma Sahili yakınlarında karaya oturdu. Gemide mahsur kalan beş mürettebat, günün ilk ışıklarıyla birlikte Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.

LODOS AĞAÇ DEVİRDİ

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan lodos nedeniyle Bakırköy Sahil Yolu'nda bir ağaç yola devrildi. O sırada yoldan geçen bir servis minibüsünün önüne düşen ağaç, araçta maddi hasara neden oldu. Rauf Orbay Caddesi'nde bulunan bir ağaç saat 07.00 sıralarında yola devrildi. Yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki ağaç Zeytinburnu yönünde ilerleyen Mehmet Sönmez'in kullandığı 34 HT 7571 plakalı servis aracının önüne düştü. Servis minibüsünde maddi hasar meydana geldi. Devrilen ağaç sebebiyle olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yola devrilen ağacı motorlu testere ile keserek ufak parçalara ayırdı. Ekipler daha sonra bu parçaları yol kenarına topladı. Polis ekipleri ise, yolda önlem alarak trafiği geçici olarak tek şeritten verdi.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artarken diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Hatay ve Manisa çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun batısı, Erzurum, Muş ve Bitlis çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Kütahya, Eskişehir çevreleri, Ankara ve Çankırı'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden, zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji, yağışların, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Hatay ve Manisa çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olmasını beklediğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde başta iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğu kesimlerde yer yer pus ve sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara Meteoroloji vatandaşları uyardı.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Karadeniz Çanakkale Kabataş Yalova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

kamaşullah:

lannn cehapeliler suçlusu ERDOĞAN olmasın. . . . .

13
12
yanıtYanıtla
abizer:

aslinda ulke 12 yildir felcde yavas yavas halk anlamaya basladi sukurler olsun

12
10
yanıtYanıtla
batur:

sayın gülenin ülkeye teslim edilmesi istemiyle alakalı bu fırtana başladı çok ilginç zamanlaması manidar

12
8
yanıtYanıtla
KİMBİLİR:

AYNEN HERŞEYDE ERDOĞANI SUCLUYOLARYA BUNUNDA SUCLUSU ERDOĞANDIR ONLAR İÇİN :)

7
6
yanıtYanıtla
alim:

yok bence ce ha pe nin işi. . . .

2
8
yanıtYanıtla
SAKARYA:

KEDİDİR O KEDİ

4
6
yanıtYanıtla
atına binen kovboy:

zamanlama manidar. . .

6
2
yanıtYanıtla
DerinmobilWeb@haberler.com:

Kes sesini

2
5
yanıtYanıtla
ibrahihim:

allah işini bilir

5
2
yanıtYanıtla
...mobilWeb@haberler.com:

Yorumlar güldürdü beni ya kardeş bir fırtına çıktı buradaki herkesi uçurmuş.

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title