Haberler

TESK 19. Olağan Genel Kurulu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiç kimse, umutsuz olmasın. Çözüm sürecini sabote etmek için, baltalamak için, milletin zihnini bulandırmak için yapılan tahriklere hiç kimse aldanmasın. Türkiye'nin önünde bu meseleyi çözmekten başka bir seçenek yoktur ve inşallah Türkiye, bu meseleyi çözmek için başlattığı süreci güçlendirerek nihayete erdirecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) 19. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ticaret kültüründe "acımasız rekabet" diye bir mevhumun asla olmadığını belirterek şöyle devam etti:

"Güçlünün zayıfı ezdiği, büyük balığın küçük balığı yuttuğu düzen, böyle bir sistem, bizim medeniyetimizde kendisine asla yer bulmamıştır. Her ne pahasına olursa olsun büyüme, bedeli her ne olursa olsun zenginleşme, bizim tasvip edebileceğimiz bir ilerleme ve kalkınma tarzı olamaz. 2023'e yürürken bizi biz yapan değerleri bir ağırlık olarak görürsek, onları koparıp atarsak, inanın kazandığımızı zannettiğimiz noktada aslında kaybettiğimizi anlarız ve telafi için de çok geç kalmış oluruz. Yeni Türkiye, acımasız, vahşi, vicdani olmayan bir kalkınma modeli değil; refahın, adil, vicdan terazisinde tartılmış şekilde dağıtılmasını öngören bir Türkiye'dir. Biz, 2023'e inşallah yanımıza şehitlerimizin ruhaniyetini alarak yürüyeceğiz. 2023'e milletin hayır duasını alarak yürüyeceğiz. 2023'e ahilik kültürünü yeniden hatırlayarak o kültüre, o geleneğe daha sıkı sahip çıkarak ilerleyeceğiz. En önemlisi de 2023'e 77 milyonun birliğini, tabii o zaman 85 milyon olacağız inşallah, dirliğini, uhuvvetini, yani kardeşliğini tesis ederek ulaşacağız."

-"Kepenk kapatmalar, esnafımıza zarar verdi"

Başbakanlık yaptığı dönemde zaman zaman esnaflarla bir araya geldiğini ve çözüm sürecini anlattıklarını, süreç için destek istediklerini anlatan Erdoğan, TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in de aralarında bulunduğu Akil İnsanlar çalışması kapsamında 81 ilin dolaşıldığını ifade etti. Çözüm sürecinin muhafaza edilmesinde ve güçlenmesinde esnafın çok önemli vazifeler üstlenmesine o gün inandıklarını, bugün de inandıklarını, yarın da inanacaklarını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"2 milyon esnaf, onların çalıştırdıkları, onların aileleri düşünüldüğünde sizler sadece TESK olarak 10 milyonluk bir kitleyi asgari bazda temsil ediyorsunuz. Bunun da ötesinde sizler, toplumdaki birliğin, dayanışmanın, uhuvvetin anahtarını adeta ellerinizde bulunduruyorsunuz. Her bir esnaf ve sanatkar kardeşimin bu sürece yüreğini koyması, inanın her meselenin Türkiye'nin gündeminden tek tek çıkmasını temin edecektir. Terörün, maddi boyutu ile en çok da esnaf ve sanatkarımıza zarar verdiğini hepiniz biliyorsunuz ve yaşıyorsunuz. Kepenk kapatmalar, esnafımıza zarar verdi. Yol kesmeler, esnafımıza zarar verdi. Şehirlerde oluşan güvensizlik atmosferi, esnafımıza zarar verdi. Yatırımlara yapılan saldırılar, turizme, eğitime yapılan saldırılar en başta esnafımızın kaybetmesine yol açtı. Bu sorun çözüldüğünde, bu mesele Türkiye gündeminden çıktığında, inanın anneler, babalar gençler kadar şehirlerimiz de ticaret de bu süreçten kazançlı çakacak, esnafımız da bu süreçten kesinlikle kazançlı çıkacaktır."

Geride bırakılan 1,5 yıllık sürecin Doğu ve Güneydoğu'da ekonominin ve ticaretin ciddi manada canlanmasını sağladığına ve esnafın artık kepenk kapatmadığına işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şu anda artık nasıl ki anneler, çocuklarının dağa kaçırılmasına cesaretle itiraz ediyorlarsa Diyarbakır'da tavrını ortaya koyan anneler, babalar, eğer bugün Abdi İpekçi'ye geliyor, burada aynı tavrı ortaya koyabiliyorsa esnaf da zorla kepenginin kapattırılmasına artık itiraz ediyor. Sabotajlara itibar etmeyeceğiz. Kimi illerimizde, ilçelerimizde çözüm sürecini tahrip etmek amacıyla sabotaj amaçlı kurulmuş tuzaklara asla düşmeyeceğiz. Gençlerin ölmediği, kepenklerin kapatılmadığı, sokakların çatışma alanına dönmediği bir süreci yakaladık. İnşallah bunu hep birlikte muhafaza edecek, bunu hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Gerek TESK yönetimi, gerek esnafımız ve sanaatkarımız, sağolsunlar, çözüm sürecine hep destek verdiler, her zaman katkı sundular. İstiyorum ki bunu daha ileri seviyelere taşıyalım. Bakkalımız, müşterisine bunu anlatsın. Berber, kuaför, taksi şoförü, müşterisine bunu anlatsın. Lokantacı, marangoz, terzi, müşterisine bu uhuvveti, bu kardeşlik iklimini, sürekli hatırlatsın."

-"Türkiye, terörle mücadelesinde her zaman yalnız bırakıldı"

Çözüm sürecinin tek başına Hükümetin veya siyasi partilerin değil 77 milyonun ortak meselesi olduğunu bildiren Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu konuda Hükümet, ne kadar dertliyse siyasi partilerin de o kadar dertli olması gerekir. Doğu, Güneydoğu ne kadar dertliyse Batının, Akdenizin, Karadenizin, İç Anadolunun da o kadar dertli olması gerekir. Terörün bedelini sadece Doğu ve Güneydoğudaki anneler, sadece oradaki babalar, sadece oradaki esnaf, işveren ödemedi. 81 vilayetimiz, istisnasız bu meselede bedel ödedi. İnşallah bu meseleyi de 77 milyon hep birlikte çözeceğiz, hep birlikte kardeşliğimizi güçlendireceğiz. Hiç kimse, umutsuz olmasın. Çözüm sürecini sabote etmek için, baltalamak için, milletin zihnini bulandırmak için yapılan tahriklere hiç kimse aldanmasın. Türkiye'nin önünde bu meseleyi çözmekten başka bir seçenek yoktur ve inşallah Türkiye, bu meseleyi çözmek için başlattığı süreci güçlendirerek nihayete erdirecektir. Esnaf ve sanaatkarımızın, bu hayati meselede, hepimizin istikbalini ilgilendiren bu meselede daha fazla inisiyatif alacağına da yürekten inanıyorum."

Erdoğan, Türkiye'nin teröre en büyük bedel ödeyen ülkelerden olduğuna dikkati çekerek, son 30 yılda çok sayıda canın yitirildiğini ve ekonomik olarak da çok ağır bir maliyet ödendiğini hatırlattı. "Bu süreç içinde zaman zaman yanlışlar yapılmış olsa da özellikle son dönemde güvenlik ve özgürlük dengesini gözeterek terörle mücadeleyi sürdürdük" diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, 30 yılı aşkın süredir terörle mücadelesinde maalesef her zaman yalnız bırakıldı. İşlenen cinayetler, bazı ülkeler tarafından görmezden gelindi. Toplu katliamlara, bebeklerin dahi katledilmesine, camide insanların kurşuna dizilmesine, çocukların eline silah verilmesine, kadınların istismar edilmesine belli ülkeler seyirci kaldılar. sessiz kaldılar. Hatta bazı ülkeler sadece seyirci kalmakla sadece müsamaha göstermekle kalmadılar, Türkiye'ye yönelik teröre destek verdiler. Ne zamanki terör, bu ülkeleri hedef almaya başladı, işte o zaman meselenin ciddiyetini anladılar. Bu bölgede kurulan, bu bölgede faaliyet gösteren, gücünün önemli bir kısmını batıdaki faaliyetlerinden temin eden kanlı terör örgütlerinin gün gelip silahı bu ülkelere doğrultacağını çok geç de olsa gördüler. Bakın biz, terörün sınırlarının, ilkelerinin olmadığını, terörün hedef ayrımı yapmayacağını defalarca söylediğimizde bize hak veriyor ama gizliden gizliye o terör örgütlerine göz yummaya devam ediyorlardı. Şu anda haklılığımızı görmüş durumdalar. Yetmez. Acaba bizimle beraber bu mücadelede ne kadar yer alacaklar, bunu görmemiz lazım."

-"Barış dini olan İslam'a kimse kalkıp da terörü yakıştıramaz"

"Aynı şekilde Ortadoğu'da, Irak'ta, Suriye'de ve Filistin'de, bugüne kadar yaptığımız uyarıları dikkate almayanlar, ortaya çıkan sonuca bakıp bizim haklılığımızı şimdi teslim ediyorlar. İşte Ukrayna, aynı şekilde..." diyen Erdoğan, Türkiye'nin bölgeyi tanıyan, bilen, bölgenin dinamiklerini çok iyi anlayan bir ülke olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda Türkiye, nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun, her türlü terör örgütünün karşısında olan bir ülkedir. Bakınız, bunu burada bir kez daha ve altını çizerek ifade ediyorum, Türkiye ayrım yapmaksızın her türlü terörün ve terör örgütünün karşısında bir ülkedir. Biz, 'İslami terör' diye bir kavramı asla ve asla, hiçbir zaman kabul etmedik, kabul etmiyoruz. Zira İslam, kelime itibariyle, kavram itibariyle 'silm' yani barış tanımından türemiştir. Barış dini olan İslam'a kimse kalkıp da terörü yakıştıramaz. Böyle bir şey, bizim dinimizde yok. 'Sünni terör, Şii terör' diye bir kavramı, biz asla kabul etmedik. Biz, bir defa mezhepçiliği reddeden dinin mensubuyuz. Bizim için şu mezhep, bu mezhep, bunların hiçbirisi önemli değil. Bizim için aslolan İslam'dır. Bizim dinimizin de bu konudaki hükümleri, bellidir. İnsan canına kast eden her türlü illegal yapı, bizim nazarımızda aynıdır ve aynı derecede kötüdür. Biz, 'Bir insanı katleden tüm insanlığı katletmiş gibidir' hükmünü veren bir dinin mensuplarıyız. Dolayısıyla biz, bu noktada masum insanların canına kast eden, çocuk, kadın, yaşlı demeden, bu tür eylemleri, bu tür örgütleri, nasıl tensip ederiz."

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bendevi Palandöken Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title