Haberler

Telegraph: Türk Askerleri Kenarda Dururken, Kürt Kızları Savaşıyor

Güncelleme:

İngiliz Telegraph gazetesi Türkiye'yi eleştirerek, "Kobani'de Türk askeri kenarda dururken, genç Kürt kızları savaşıyor." yorumunu yaptı.

İngiliz Telegraph gazetesi Kürtlerin Kobani'de IŞİD'e karşı verdiği mücadelede Türkiye'nin pasif duruşunu eleştirdi. Gazete "Kobani'de Türk askeri kenarda dururken, genç Kürt kızları savaşıyor" yorumunu yaptı.

"KÜRT KIZLARI SAVAŞIYOR"

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Suriye sınırındaki kontrolünü artırmaya devam ederken, Kürt güçleri Kobani'de IŞİD'in ilerlemesini durdurmak için savaşan kadınlardan biri olan 17 yaşındaki Fatma Şeyh Hasan'ın bir çatışmada hayatını kaybetmesi üzerine, İngiliz Telegraph gazetesi, "Kobani'de Türk askeri kenarda dururken, genç Kürt kızları savaşıyor" başlıklı bir yazı yayımladı.

GÖNÜLLÜ OLARAK KATILDI

Telegraph'tan Robert Tait'in hazırladığı haber, "Açılmış mezara indirilen küçük cenaze, Kobani'yi kurtarmak için verilen umutsuz mücadelenin 'Davut Golyat'a karşı' niteliğini özetliyor" cümlesiyle başlıyor.

Haberde, "Fatma'nın, kadınlardan oluşan Kürt askeri birliğine gönüllü olarak katıldığı ve cuma günü IŞİD'in Türkiye Suriye sınırında bulunan Kobanê şehrindeki ilerleyişini durdurmak için savaşırken hayatını kaybettiği" belirtilirken, şu yorum yapılıyor:

"SAVAŞMAK GENÇ KIZLARA DÜŞTÜ"

"Kenti kurtarmak için verilen mücadele, sınırda yığılmış olan Türk kuvvetleri ve onların ABD müttefikleri yerine, genç kızlara düşmesi, ölümü nedeniyle yas tutan Kürtlerin gözlerinden kaçmadı."

Haberde, cenazede yas tutan bir kadının sözlerine de yer veriliyor:

"Dünya, Kobanê'nin gerçek savunucularının kim olduğunu açıkça görebilir. Amerika Irak'ın yarısını 24 saatte ortadan kaldırdı, ancak IŞİD bizi bir buçuk yıldan uzun süredir kuşatmış durumda ve şimdiye kadar hiçbir şey yapmamışlardı."

CİHATÇILAR VE SOSYALİSTLERİN FARKI

Fatma'nın tabutuna PKK bayrağının sarıldığı anlatılan haberde, "Kobanê'deki çatışmaların özellikle şiddetlendiği Cuma günü hayatını kaybeden Fatma'nın, 16 yaşında olduğu belirtilen Mücait Ahmed ile birlikte toprağa verildiği" yazıyor. Ayrıca, "Cenaze töreni sırasında özellikle dikkat çeken şeyin kadın savaşçıların katılımı olduğu" belirtilirken "Bunun sosyalist devrimci bir parti olan PKK ile karşılarındaki cihatçıların zihniyeti arasındaki aşikâr uçurumu gösterdiği" de ifade ediliyor.

"ARTIK SU DA BİTİYOR"

Haber de kentte kötüleşen insani duruma da dikkat çekiliyor. Bazı Kürt kaynakları kentte 4 bin ila 10 bin sivil bulunduğunu savunurken, 24 yaşındaki Suruç'taki bir sığınmacı Azad Osman da şunları söylüyor:

"İnsanlar iki aylık bayat ekmek yiyor. Ekmeği suyla yumuşatıyorlar ama artık su da bitiyor. Kent Somali'ye benzedi; su, gıda, elektrik yok."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İngiliz Telegraph Türkiye Suriye Işid Dünya Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (430)

ismail hazer:

densiz ingilizler o kürt kızları bizim askerimizin katilleri

91
43
yanıtYanıtla
osmanlı:

şu ingiliz gazetesine bak sen ışidi icat eden kendileri değilmiş gibi haber yapmış. gelin sizinle savaşalım da göreli kim cesurmuş.

74
13
yanıtYanıtla
GM:

NEDEN YORUMLAR GÖZÜKMÜYOR ?

86
0
yanıtYanıtla
lontano:

lan ingiliz kopekleri oralari cetvelle ayirirken dusunecektiniz bu gunleri simdide gaz veriyosunuz sizlerin ne isi var o topraklarda sizi alakadar ediyormu sizler nere o domuz burnunuzu sokarsaniz bizler yokuz temizlen bokunuzu

72
14
yanıtYanıtla
pamuk karaden:

verin gazı bakalım

60
13
yanıtYanıtla
AAA:

ULAN İNGİLİZ ŞEREFSİZLERİ MİLLETİ BİRBİRİNE DÜŞÜRMEKTEN BIKMAYACAKSINIZ HERALDE SIKIYORSA KENDİNİZ GİDİN ÇATISIN MEYDA ORADA

63
8
yanıtYanıtla
MAHMUT:

erkekleri evde oturup keyif çatiyor ondan olmasin

67
2
yanıtYanıtla
İBO:

ERKEKLERDE CESARET OLMAYINCA İŞ KADINLARA DÜŞTÜ

66
1
yanıtYanıtla
irfan:

valla bu bizim savasımız deıl turk askerı yerıne kurt erkeklerı dururken kızları savaşta deseymıs

46
20
yanıtYanıtla
klcbey:

ingiliz gazına gelmeyiz. .

44
19
yanıtYanıtla
Tüm 430 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title