Haberler

Teknolojinin Yıldızları Ödüllerini Aldı

Güncelleme:

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark'ın bu yıl birincisini düzenlediği Teknolojinin Yıldızları ödülleri, törenle sahiplerini buldu.

Haber: Murat DELİKLİTAŞ - Kamera: Boğaçhan ÖZER / İstanbul DHA

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknopark tarafından bu yıl birincisi düzenlenen 'Teknolojinin Yıldızlarıö ödülleri, törenle sahiplerini buldu. YTÜ Davutpaşa Yerleşkesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene, bilişim, iletişim ve teknoloji dünyasından pek çok önemli ismin yanısıra üniversite yöneticileri, akademisyenler, teknopark firmaları ve iş adamları katıldı.

PROF. YÜKSEK: HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Törende konuşan YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, teknoparkı nasıl tamamladıklarını anlattı. "İnsanların hayalleri olur kurumların hayalleri olur çünkü arge ve inovasyonda hayaller çok önemli. Bizim de teknopark hayalimizdi" dedi. Prof. Dr. Yüksek, "Bundan önceki Cumhurbaşkanımız bizi kabul etti, 'Neler yapacaksın üniversitende?' dedi. Birçok şeyi şeyi çözeceğimizi söylerken teknoparkı da bitireceğimi söyleyince, 'Çok iddialı konuşma değil mi?' dedi. Ben de 'İnşallah sürenizin sonunda sizin yanınıza gelirim Allah bizi utandırmaz' dedim. Görev süresinin bitimine 7 ay kala karşılaştık 'süre bitiyor' dedi. Ben de 'teknopark bitti. 2'inci etaba başladık' dedim. Hayallerimizi gerçekleştirme imkanına sahip olduk" diye konuştu.

BAŞARILI OLANLARI ÖDÜLLENDİRECEĞİZ

Prof. Yüksek, açılış öncesi DHA'ya yaptığı açıklamada da, arge inovasyon konusunun Türkiye'de çok gündemde olduğunu belirterek, teknoparkta 300'e yakın firmanın, 5 bine yakın mühendisin çalıştığını söyledi." Prof. Yüksek ödül töreniyle ilgili olarak da, çalışanların ödüllendirildiği taltif edildiği bir proğram yapalım diye düşündük. Öncelikle kendi teknoparkımızda patent alan, ihracatta katkı sağlayan başarılı olan firmaları anket sonucu seçtik, ödüllendireceğiz" dedi. Türkiye'de marka olan firmaların da anketle belirlendiğini belirten Yüksek, bu firrmaları da teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi."

KARAMAN: ÜLKEMİZDE TEKNOPARKLAR HIZLA BÜYÜYOR

Açılış konuşmasını yapan Yıldız Teknopark Genel Müdürü Mahmut Karaman da, teknoparkların, üniversitelerde üretilen bilginin hayata geçirildiği ve etkin bir Üniversite-Sanayi iş birliğinin sağlandığı teknoloji merkezleri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

'Ekonomik kalkınmanın en önemli öğelerinin Ar-Ge ve girişimcilik olduğu günümüzde ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi adına Teknoparklara büyük görev düşmektedir. Üniversite sanayi işbirliği anlamında en etkin ara yüz olan teknoparklar ülkemizde hızla büyüyerek ekonomimize önemli katkılar sunmaktadır. Şu anda aktif olarak 41 tane teknoloji geliştirme bölgesi ülkemizde faaliyet göstermektedir. Bu teknoloji geliştirme bölgelerinde yaklaşık 3000 firmada 30000 Ar-Ge personeli çalışmaktadır. Teknoparklarımızın ihracat hacmi ise günümüzde 1,7 milyar dolara ulaşmıştır. Teknoparklarımızın göstermiş olduğu bu hızlı gelişim ne kadar olumlu olsa da yeterli değildir. Bu gelişimin sürekliliğinin sağlanması ve yüksek teknolojiye sahip ürünlerin üretilebilmesi için bu alandaki kamusal desteklerin ve işbirliklerinin artması gerekmektedir.ö

Konuşmaların ardından, kuruluşlara ve yöneticilerine, teknoloji, bilişim ve girişimcilik dünyasına katkılarından dolayı ödülleri dağıtıldı. Rektörlük Özel Ödüllerinin sahipleri İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Bahçıvan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Makina Aksamları İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran ve Yıldız Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Bektaş oldu.

YTÜ öğrencileri arasında yapılan oylamayla seçilen kurumlar ise şöyle:

Yılın Teknoloji Yıldızı : Vestel ve Türk Hava Yolları

Juri Özel Ödülü : Turkcell ve TRT TeknoHD programı

Patent Yıldızı : Nanostar Ar-Ge Yazılım Mühendislik San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Yumni Mekatronik ve Medikal Teknolojiler San. Tic. Ltd. Şti.

Ticaretleşme Yıldızı : Smarte Teknoloji

Ar-Ge Destekli Proje: Medron Medikal ve Katı Hal

İnovasyon Yıldızı : HTMSS Yüksek Teknoloji Mekatronik Sistemler

İş Geliştirme Yıldızı : GESK Elektrik Elektronik

Ön Yıldız : Uzman Vergi ve HSD Karas Yazılım

Proje Yıldızı : Bayraktar Teknoloji ve Bilişim ve Kartaca Bilişim

İhracat Yıldızı : Nexum Elektronik ve Metus Teknoloji

Patent Yıldızı : Neutec Ar-Ge

Akademik İş Birliği : Ayasis Yazılım ve Bilişim ve Nero Endüstri Savunma

Ar-Ge Destekli Proje : Spinamer Sağlık Ürünleri

Stajyerin Yıldızı : Etiya Bilgi Teknolojileri

Mentörlerin Yıldızı : Done İletişim ve Bilgi Sistemleri

Teknopark Yıldızı : Mir Teknoloji Holding

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldız Teknik Üniversitesi davutpaşa istanbul türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title