Haberler

Tekerlekli Sandalyeli Kızı ile Cumhuriyet Koşusunda Yarıştı

Tekerlekli sandalyeli kızı ile Cumhuriyet Koşusunda yarıştı

9. Uluslararası Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu yapıldı

Yarışa katılan atletler çiple takip edildi

İSTANBUL - 16 yaşındaki bedensel engeli kızını özel tasarladığı tekerlekli sandalye ile "9. Uluslararası Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu"na katılan Yaşar Bıçakcı ve kızının azmi ile örnek oldu.

Zeytinburnu Belediyesi ve Beştelsiz Spor Kulübü tarafından organize edilen Geleneksel "9. Uluslararası Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu" düzenlendi. Bin 300 kişinin yarışacağı koşuda birinci gelene saf altın madalya ve para ödülü verilecek. Ağrı, Manisa, Bursa, Çanakkale, Kütahya, Trabzon, Kocaeli, Gaziantep, Şanlıurfa gibi ilçelerden de katılımın olduğu Cumhuriyet Koşusu'na, milli atletlerimizin yanı sıra yurt dışından da birçok olimpiyat sporcusu katıldı. Koşucuların göğüs numaralarına takılan özel bir çip ile takip edileceği yarışmaya ilçe vatandaşlarının da ilgisi yoğun oldu. 7'den 70'e herkesin başvurabildiği 10 kilometrelik maraton da en dikkat çeken yarışmacı ise 16 yaşındaki bedensel engeli kızına özel tasarladığı tekerlekli sandalye ile katılan Yaşar Bıçakcı oldu. Yarışmadan önce kızı ile antrenman yapan baba gönüllerin birincisi oldu.

"Sporculara verilen madalyalar gerçek altın, gümüş ve bronzdan yapıldı"

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. Yılı etkinlikleri kapsamında 9. Uluslararası Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu düzenlediklerini vurgulayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, " Yurt içinden ve yurt dışından 1310 vatandaşımız yarışmaya katıldı. Düzenlediğimiz bu koşu ile bugünlere Cumhuriyetin kuruluşundan bu güne kadar gelişimize de dikkat çekmek istiyoruz. Sporculara verilen madalyalar gerçek altın, gümüş ve bronzdan yapıldı" ifadelerini kullandı.

"O benim ruhum ben onun ayakları oluyorum"

16 yaşındaki bedensel engelli olan kızı ile yarışmaya katılan Yaşar Bıçakcı, " Kızım tep başına veya bir yardım almadan yürüyemiyor. Tekerlekli sandalyesini yarış için ben modifiye ettim. Benim işim mekanik ile alakalı olduğu için kızımın sandalyesini bu şekilde değiştirebildim. Geçen sene de düzenlenen cumhuriyet yarışında koşmuştum. Kızımla biz yarışmalardan önce antrenmanda yapıyoruz. O benim ruhum ben onun ayakları oluyorum" şeklinde ifadeler kullandı.

Birinciye saf altın madalya

Genel Klasman Erkekler ve Kadınlar: Kadın ve erkeklerin ayrı kategoride değerlendirileceği grupta; birinciye hakiki saf altın madalya ve 4.000 TL, ikinciye gümüş madalya ve 3.000 TL, üçüncüye bronz madalya ve 2.500 TL, dördüncüye 2.000 TL, beşinciye 1.500 TL, altıncıya 1.250 TL, yedinciye 1.000 TL, sekizinciye 800 TL, dokuzuncuya 700 TL ve onuncuya 600 TL para ödülü verilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Zeytinburnu Ağrı Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title