Haberler

TDV'de "Nuri Pakdil" Paneli

Güncelleme:

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezinin (KAGEM) düzenlediği "Birazdan gün doğacak" panelinde, şair ve yazar Nuri Pakdil'in yaşamı ve eserleri değerlendirildi.

TDV Kocatepe Konferans Salonu'ndaki panel, Ehlibeyt Cami'si imamı Raşit Şenol'un Kur'an okuması ile başladı. Açılışta konuşan KAGEM Müdürü Hicret Toprak, Nuri Pakdil'in sadece nostaljik bir değer olmadığını, hayatı ve dünyayı anlamlandırmaya çalışırken başvurdukları önemli bir entelektüel ve eylem adamı olarak simgesel değer taşıdığını söyledi.

"Yeni kuşakların Pakdil'e sadece idol olarak bakmalarının oluşturacağı tehlikenin de farkında olduklarını" belirten Toprak, panel vesilesiyle Pakdil'i tanıtma ve anlama yolunda bir adım atmaktan büyük sevinç duyduklarını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Görmez, konuşmasında, özellikle gençlerin etkinliğe gösterdikleri ilginin kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Nuri Pakdil'in "zihnine düştüğü zamanı" aktarmak istediğini ifade eden Görmez, şöyle konuştu:

"İmam hatip lisesi yıllarımda hutbe yazma yarışmasına katıldım. Namazla ilgili bir hutbe yazdırdılar bana, şöyle bir cümle yazmıştım: 'Namaz hayatın en büyük eylemidir'. Jüri üyeleri yazıyı çok beğendikleri halde o cümleye takılmışlar. Hutbe çok güzel ama o zamanlar eylem, devrim kelimeleri çok tehlikeli kelimeler. 'Ahengi bozuyor' dedi meslek hocamız, edebiyat hocamız da dedi ki 'Hayır, Nuri Pakdil de namaza eylem der'. O gün düştü benim aklıma Nuri Pakdil. Ben namaza eylem demeye devam ediyorum"

Daha sonra edebiyat hocasına gittiğini ve Nuri Pakdil'in kitabını hocasından istediğini belirten Görmez, Pakdil'in o zaman zihnine düştüğünü ve ancak ünlü şair daha önce sükut orucunda olduğu için kendisine aktarmadığı bu anıyı şimdi paylaştığını söyledi.

Moderatörlüğünü Necip Evlice'nin yaptığı, Rasim Özdenören, Arif Ay, İbrahim Demirci'nin konuşma yaptığı panelde "Nuri Pakdil'in devrimciliği", "Nuri Pakdil'in söz, sükut ve eylemi", "Nuri Pakdil'in dili" konuları ele alındı.

Panelin ardından katılımcıları selamlayan Nuri Pakdil'e ve panelistlere günün anısına hediye takdim edildi

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Görmez Nuri Pakdil Kocatepe Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title