Haberler

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal Açıklaması

"(Musul'da rehin alınanların kurtarılması) Aslında olayın içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyüklüğü var. Durup dururken kimse kimseyle elinde bu kadar rehine de varken kolay kolay anlaşmaz"

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Musul'da rehin alınanların kurtarılmasıyla ilgili, "Aslında olayın içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyüklüğü var. Durup dururken, kimse kimseyle elinde bu kadar rehine de varken kolay kolay anlaşmaz" dedi.

Köksal, partisinin il başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmişe bakıldığında rehine olaylarının ülkeler için çoğu kez krize dönüştüğünü söyledi.

Olayların sonunda bazen başarısız kurtarma operasyonlarının veya rehinelerden kayıpların verildiğini dile getiren Köksal, şöyle konuştu:

"Türkiye bunu biraz sabırla takip etti. Zaman zaman muhalefetin bu konudaki eleştirilerini de sineye çekti. Fazla da cevap vermedik. Çünkü bu tür konular uluslararası meseledir. Bu tür meselelerde böyle ortalıkta konuşulmaz. Bu işler biraz sabır ve dikkat isteyen işlerdir. Aslında olayın içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyüklüğü var. Durup dururken kimse kimseyle elinde bu kadar rehine de varken kolay kolay anlaşmaz. Bunun için karşınızdaki muhatabınızın sizi güçlü görmesi lazım. Pazarlıklarda güçlüyseniz sonuca ulaşırsınız."

Köksal, takas yapıldığı iddialarıyla ilgili ise "Bu tür olaylarda sonuç önemlidir. Allah korusun oradaki rehinelerden hayatını kaybeden olsaydı ne cevap verecektik. 'Efendim şunu istediler de bunu vermedik de.' Bu öyle olmaz, bunun mazereti olmaz. Bu tür olaylarda sonuç önemlidir. Ne şekilde olursa olsun sonuca gidilmiş ve sonuç alınmıştır" diye konuştu.

Çözüm süreci

Köksal, şu anda çözüm sürecine karşı olanların bile çözümden yana olduğunu belirterek, sürece karşı olmanın da biraz politik varyasyon olarak kullanıldığını ifade etti.

Soru üzerine Kandil'deki terör örgütü yöneticisi Murat Karayılan'ın çözüm sürecine ilişkin açıklamalarına da değinen Köksal, "PKK'nın önde gelen liderleri Roma'da beş yıldızlı otelde yaşıyor. Ne ile yaşıyor? Buradaki gariplerden aldığı parayla yaşıyor. Yarın çözüm süreci olursa bu adamı orada yaşatırlar mı, Karayılan'ın gücü kalır mı? İşte bu yüzden az önce söylediğim gibi provokasyon beklentileri olabilir, çok dikkatli olmalıyız. Her beyanatı da ciddiye almamak lazım" şeklinde konuştu.

"Benim devletim onun devleti değilse TBMM'de ne işi var"

Köksal, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın bir askerle tartışırken kullandığı "senin devletin" ifadesini de eleştirdi.

"Böyle bir ifadeyi bizim anladığımız anlamda kullanıyorsa o yalancıdır zaten" diyen Köksal, şunları kaydetti:

"Niye yalancıdır? Milletvekili olunca Meclis kürsüsüne çıkıp yemin etti. 'Bu ülkenin, anayasanın birliğinden beraberliğinden ayrılmayacağım' diye. Ne demek? O zaman gelmesin. Benim devletim onun devleti değilse TBMM'de ne işi var? Bıraksın gitsin o zaman. Eğer haysiyetli, doğru veya kendi ifadesine göre bu işin peşinde olan bir adam varsa desin ki 'ben bu devleti devletten saymıyorum. Benim bu parlamentonun içinde ne işim var" desin istifa etsin. Hem gelip yemin edeceksin hem de böyle bir lafı kullanacaksın." - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Oğuz Kağan Köksal Kırıkkale Musul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title