Haberler

TBMM Genel Kurulu

HDP'nin, Bingöl'de Emniyet Müdürü'ne yönelik saldırı ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin Meclis Araştırması açılmasının gündeme alınması önerisi reddedildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP'nin Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile beraberindeki emniyet personeline yönelik silahlı saldırı ve sonrasında gelişen olaylara ilişkin Meclis Araştırması açılmasının gündeme alınmasına ilişkin grup önerisi reddedildi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken partisinin grup önerisi üzerine yaptığı konuşmada, AK Parti Grubu'ndan ve temsilcilerinden olaya ilişkin ellerinde ne veri varsa açıklamalarını istedi.

Baluken, Emniyet Müdürü'ne yönelik saldırı ve ardından olayın faillerinin bulunduğuna yönelik açıklamaları hatırlattı. Saldırıda kullanılan ve failler oldukları iddia edilen kişilerin yakalanması sırasında ele geçen silahların birbiriyle ilgisi olmadığına dair balistik rapor bulunduğunu söyleyen ve buna ilişkin bir belgeyi kürsüden gösteren Baluken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Emniyet Müdürüne yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin cezalandırıldığını ifade ettiğini, ancak balistik raporunun bunun böyle olmadığını ortaya koyduğunu ileri sürdü.

"İki ağır faili meçhul olayla karşı karşıyasınız. Bununla yüzleşmeye korkuyorsunuz. Bu olaylar, AK Parti tarafından üzeri örtülmeye ve birbirleriyle bağlantılanmaya çalışılıyor" diyen Baluken Bingöl olayının çözülmesinin çözüm süreci ve ülke demokrasisi açısından bir biyopsi görevi göreceğini de savundu.

-"Öyle 'üstü örtülme, altı örtülme' diye bir şey yok"

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal da öneriye ilişkin konuşmasında, Türkiye'nin Kobani'den gelenlere menşeilerine bakmadan kucak açtığını kaydetti. Kobani'de yaşananlar gerekçe gösterilerek yapılan protestoları ve yaşanan üzücü olaylara değinen Köksal, bunların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu, yaşanan olumsuzluklarda vatandaşları sokağa çıkaranların sorumluluğu bulunduğunu ifade eden Köksal, "Faillerden biri yakalanmış ve adalete intikal ettirilmiş. Onun savcılık soruşturmasını yapacak neyse ortaya çıkacaktır. Öyle 'üstü örtülme, altı örtülme' diye bir şey yok" diye konuştu.

Daha sonra sataşma nedeniyle söz alan Baluken, "Kriminal raporunun fotokopisini size gönderelim. Siz Emniyet Genel Müdürlüğü yapmış bir kişisiniz bu raporlara güvenmiyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk de konuşmasında Türkiye'yi AK Parti iktidarının yönettiğini, insanlar sokaklara çıkıyorsa ve istenmeyen olaylar yaşanıyorsa bunların sorumlusunun hukuk devletini ayaklar altına alan hükümet olduğunu ileri sürdü. Terörle mücadelenin hukuk içinde yapılması gerektiğine işaret eden Öztürk, "Bu parlamentoda 10 kez faili meçhullerin ortaya çıkarılması, araştırılması için önerge verdik. Ama sizin oylarınızla reddedildi" değerlendirmesinde bulundu.

Fail oldukları söylenen kişilerin gerçekte olayla ilgisi yoksa bunu hiç kimsenin açıklayamayacağını belirten Öztürk, "Siz hukuk devletinden saptınız, polis devletine doğru gidiyorsunuz" dedi.

AK Parti Sivas milletvekili Hilmi Bilgin ise olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, AK Parti iktidarında hiçbir karanlık olay olmadığını, hiçbir olayın karanlık dehlizlerde kaybolmadığını ifade etti.

Görüşmelerin ardından HDP'nin grup önerisi oylanarak reddedildi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Oğuz Kağan Köksal Rıza Öztürk Ak Parti Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title