Haberler

TBMM Genel Kurulu

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Türkmenlere yardım yapılmadığı eleştirilerine, "Türkiye, Türkmenlere yardım ediyor ama bunu davul çalarak yapmıyor" diye yanıt verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkmenlere yardım yapılmadığı eleştirilerine, " Türkiye, Türkmenlere yardım ediyor ama bunu davul çalarak yapmıyor. Irak Türkmenleri'ne, son 15 günde sadece Kızılay üzerinden 47 TIR gitti,  Gaziantep'ten Telafer'e yarın 20 TIR hareket edecek" dedi.

HDP, Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamadığı için IŞİD'in faaliyetlerine ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, TBMM Genel Kurulu'na grup önerisi olarak getirdi.

Öneri aleyhinde söz alan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, IŞİD'in Müslümanları öldürmesiyle İsrail zulmü arasında çok fark olmadığını söyledi.

Oğan, bölgede hep Müslümanların öldüğünü, öldürüldüğünü ifade ederek, AK Parti iktidarının, öldürülen Müslümanlar arasında bile ayırım yaptığını savundu. Oğan, "Gazze'de ölen bizim insanımız ama Rojova'da ölenler de Türkmenler de bizim insanımız. AK Partili kadın milletvekillerine soruyorum, Türkmen kadınlarına tecavüz edilirken bir eylem de niye onlar için yapmıyorsunuz?  Türkmen olunca neden kör, sağırsınız, niye onlara karşı duyarsızsınız?" diye sordu.

AK Parti sıralarından laf atılması üzerine Oğan, "Siz bostan korkuluğu musunuz, iktidarsınız. Ülkenin vergisini sağa sola çarçur ediyorsunuz, Türkmen olunca bu imkanlar niye sağlanmıyor? Türkmenler'den bu kadar mı rahatsızlık duyuyorsunuz? Orada ölen çocuklarda sizin de sorumluluğunuz var. Kadınlara tecavüz ediliyor ama buradan kınamıyorsunuz bile" diye konuştu.

-"Gereken zamanda yapıyor"

Sataşma gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Oğan'ın, Türkmenlere yönelik zulmü ifade ettiğini, orada bir zulüm olduğunu kaydetti. Elitaş, o bölgede yaşayanların selameti, tehlikelerle karşı karşıya kalmaması için Hükümet'in bir politika ortaya koyduğunu belirtti.

Elitaş, "Arap Müslümanları bağrınıza basıyorsunuz. Türkmenlere sahip çıkmıyorsunuz" söyleminde bulunulduğunu belirterek, "Bırak artık şu kafatasçılığı, ırkçılığı. Mezhebi, dini, ırkı ne olursa olsun biz insan olarak bağrımıza bastık" dedi.

Daha sonra Hükümet adına da söz alan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Oğan'ın Hükümet ve AK Parti Grubu'na yönelik "yakışıksız sözlerini" kınadığını belirtti.

Türkiye'nin, Türkmenlere yardım ettiğini vurgulayan Avcı, "Ama bunu davul çalarak yapmıyor. Türkiye yaptıklarını davul çalarak yapmıyor. Kızılay, AFAD, gerekeni, gerektiği biçimde, gereken zamanda ve gereken yerde, gereken üslupta yapıyor" dedi.

Avcı, Türkiye'nin, BM terör listesinde yer alan El Kaide, El Nusra ve IŞİD'i, kendi mevzuatı bakımından da terör örgütleri listesine aldığını kaydetti.

Irak Türkmenleri'ne, son 15 günde sadece Kızılay üzerinden 47 TIR gittiğini,  Gaziantep'ten Telafer'e yarın 20 TIR'ın hareket edeceğini vurgulayan Avcı, toplam 176 TIR'ın planlandığını bildirdi.

-"Onları kahretsin"

Sataşma gerekçesiyle yeniden söz alan Oğan, Türkmenler'in, kendilerine yeterli yardım yapılmadığını söylediğini, yapılsaydı Türkmenler'in bugün açlıktan ölmeyeceğini savundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Ortadoğu'nun kan gölüne çevrilmesinde Hükümet'in büyük vebali bulunduğunu ileri sürerek, "Unsur diye tanımladığınız IŞİD'e, silahı, tankı, füze başlığını kim gönderdi, aracılık ettiyse, hava sahamızın kullanılması dahil bunlara kim sebep olduysa, Cenab-ı Allah kat ve kat belasını versin, onları kahretsin" diye konuştu.

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, IŞİD'e neden terörist denilemediğini, bu gaddar topluluğa başka ne denilebileceğini sordu.

Öneri aleyhinde konuşan AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, IŞİD'in terör örgütü mü değil mi spekülasyonları yapıldığını, buna gerek olmadığını, Türkiye'nin IŞİD'i terör örgütü listesine aldığını kaydetti.

Bostancı, "AK Parti'yi Türk düşmanı göstermek size oy getirmez. İddianız Türklüğe hizmetse bu kafa yanlış, buradan Türklüğe hizmet çıkmaz" dedi.

Sataşma gerekçesiyle kürsüye çıkan MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "IŞİD'e, kafa kesenlere ses çıkaramıyorsunuz. Gazze için 3 gün yas ilan ediyorsunuz da Türkmenler için etmiyorsunuz, onlar için de edin. Yapamazsınız" görüşünü savundu.

Konuşmaların ardından HDP Grup önerisi kabul edilmeyerek, MHP'nin grup önerisinin görüşmelerine geçildi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Sinan Oğan Nabi Avcı Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title