Haberler

Taylandlı Aile, Hayatını Kaybeden Kızlarının Bedenini Dondurdu

Güncelleme:

Taylandlı bir aile, Ocak ayında beynindeki tümör nedeniyle hayatını kaybeden iki yaşındaki kızlarının bedenini -196 derecede dondurdu.

Taylandlı bir aile Ocak ayında beynindeki tümör nedeniyle hayatını kaybeden iki yaşındaki kızları Matheryn Naovaratpong'un bedenini "bilimin ilerlemesiyle bir gün yeniden hayata döndürülebileceği" inancıyla -196 derecede dondurdu.

HER YIL 770 DOLAR ÖDEYECEKLER

Hürriyet'ten Birce Bora'nın haberine göre, küçük kızı dondurma işlemini Arizona merkezli Alcor isimli şirketin 80 bin dolara gerçekleştirdiği açıklanırken, Matheryn'in beynini bu şekilde saklamanın aileye yılda 770 dolara mâl olacağı belirtildi.

Matheryn'in her ikisi de bilim insanı olan ebeveynlerinin onu kurtarmak için ellerinden gelen her şeyi yaptığı ancak 12 kez beyninden ameliyat olan, 20 radyoterapi ve 20 de kemoterapi seansına giren küçük kızın yaşama tutunmayı başaramadığı açıklandı.

ARAŞTIRMA İÇİN SAKLAMA KARARI ALDILAR

Küçük kızın babası Dr. Sahatorn Naovaratpong, Motherboard internet sitesine verdiği röportajda, "Hem onun vücudundan alınan kanser hücrelerini hem de beynini gelecekteki araştırmalar için saklama kararı aldık" dedi.

Taylandlı baba kızlarının bedenini bu şekilde saklayarak gelecekte yapılacak kanser araştırmalarına da yardımcı olduklarına inandığını da söyledi.

"Anlamsız bir iyimserlik içinde olmadıklarını ancak umutlu olduklarını" söyleyen Naovaratpong, "Alcor kızımın bir gün yeniden nefes alma olasılığını canlı tutuyor" dedi.

TAŞIYICI ANNE YARDIMIYLA DÜNYAYA GELDİ

Taylandlı doktor baba, kızının zaten modern bilim sayesinde, taşıyıcı bir anne yardımıyla dünyaya geldiğini söyledi ve kanser tedavilerinin gelişip, laboratuvarda yeni organlar yaratma imkânlarının artması ile kızının hayata dönme şansını elde edebileceğini düşündüğünü de belirtti.

KENDİ BEDENLERİNİ DE DONDURACAKLAR

Naovaratpong çifti gelecekte kendi bedenlerini de Alcor yardımı ile dondurmayı planladıklarını ve bu sayede eğer bir gün kızları hayata geri döndürülebilirse yalnız olmayacağını da söyledi.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hürriyet Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (48)

tuafanMobil-ANDROID:

birgun herkes olumu tadacak bundan kacis yok

97
7
yanıtYanıtla
AloMobil-IOS:

Melek olmus yavrucuk.

77
1
yanıtYanıtla
JembeyMobil-IOS:

Bilim istedigi kadar gelissin o ruh bedeni bi kere terkettimi daha geri dönemez Allah inancı olmayan insanların yapacagı isler bunlar

38
9
yanıtYanıtla
Arif Zeren Mobil-ANDROID:

Allahü teâlâ imanla sereflendirsin inşallah böyle dua edelim

34
9
yanıtYanıtla
osmanMobil-ANDROID:

vay be yorumlara bakiyorumda dinden uzak, dini bilgisi olmayan ne cok insan var. Keşke burda o kuçucuk beyinlerinden gecenleri degilde, azicik Allah ini Kitabini ogrenipte yazsalar...

24
17
yanıtYanıtla
aliMobil-ANDROID:

ölümsüzlük diye birşeyin olması ilmen mümkün değil. ancak cesedin tazeliğini koruyabilirler.

24
14
yanıtYanıtla
cumaMobil-ANDROID:

"her can ölümü tadacaktır" Enbiya 10. ayet

18
15
yanıtYanıtla
Ebu Tarık Mobil-ANDROID:

“Nihayet onlardan birine ölüm gelince, ‘Rabbim! Beni dünyaya geri döndür ki, hayatımda yapmadığım salih amelleri işlerim’ der. Hayır! Bu, onun söylediği (boş) sadece bir sözden ibarettir. Onların arkasında, tekrar dirilecekleri güne kadar bir berzah (geri dönmelerine engel) vardır.” (Mü’minun S. 99-100)

21
12
yanıtYanıtla
enginMobil-ANDROID:

vay inanmayanların haline geliş allahtan ve hiç şüpesiz dönüşümüzde allahadır çok şey yapmanıza gerek yok aynaya bakıp gördüklerinizi ölçüp tartin hangi güç yeter allahın karşısında durmaya cennet ceheñnem masalı dıyen arkadaş o masal dediğin birgün gerçek olduğu zaman tek haykırışın pişmanlik olaca işte ozamanda iş işten geçmiş olacak tövbe etmen dileğiyle

23
10
yanıtYanıtla
KadirmobilWeb@haberler.com:

Bide yazmışlar ölümden nekadar korkuyorlar diye ben kendi fikrimi söylüyorum burda dini savunanlar bi düşünseler anlıcaklar firavunda dirileceğine inanıyordu sizde inamıyorsunuz insanların çoğu ölmek korktuğu için inanırlar cennet cehennemde bunların oyuncağı olmuş kotu cehheneme ii cennete firavundan ne farkınız var butun bu dinler inançlar bana masal gibi geliyor ama yanlış anlamayın saygı duyuyorum size kırdıysam sizi ozurdilerim

13
17
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title