Haberler

İbrahim Tatlıses'i Vurduranın Cezası Belli Oldu

Güncelleme:

Yargıtay, Abdullah Uçmak'a 'silahlı örgüt kurmak' ve İbrahim Tatlıses'e yönelik 'nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından verilen 36 yıl hapis cezasını onadı.

İbrahim Tatlıses, 14 Mart 2011'de 'İbo Show' programının çekimlerine katıldıktan sonra asistanı Buket Çakıcı ile İstanbul'da beş kişinin silahlı saldırısına uğramış, başının sağ tarafından vurularak ağır yaralanmıştı.

36 YIL HAPİS CEZASI

Saldırıda, asistanı Çakıcı da yaralanmıştı. Tatlıses'e saldırı davasına bakan İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 12 sanığa 3 yılla 36 yıl arasında değişen hapis cezaları vermişti. Abdullah Uçmak 36 yıl 6 ay, tetikçi Ersin Altun ise 30 yıl 1 ay hapis cezası almıştı. Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay'a geldi. Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, sanık Abdullah Uçmak'a, 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek' sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik 'nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs etmek' mağdur Ahmet Taşçı'ya yönelik 'nitelikli tehdit' '6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek' suçlarından verilen hapis cezalarını onadı.

TALİMATIN PKK TARAFINDAN VERİLDİĞİNE DAİR SOMUT DELİL YOK

Daire, sanıklar Abdullah Uçmak, Ersin Altun ve Yunus Ayık'a, Tatlıses'in asistanı Buket Çakıcı'ya yönelik 'olası kasıtla nitelikli ağırlaşmış yaralama' suçundan verilen hapis cezasını ise az bularak bozdu. Sanıkların 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan cezalandırılmaları gerektiğine hükmedildi. Yerel mahkemenin, Tatlıses'e saldırı talimatının terör örgütü PKK adına verildiğine ilişkin somut deliller bulunmadığı yönündeki görüşü de daire tarafından benimsendi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İbrahim Tatlıses Abdullah Uçmak Buket Çakıcı Yargıtay Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (63)

FARUK Mobil-IOS:

Lan DANGALAKLAR LAN Adanalı ve sen mhpli keriz hepiniz İbrahim Tatlıses in tırnağı olamazsınız demek mhp BAŞINDA eksik Olmasın ha kılavuzun karga senin tüm MHP'lilerin hatta

20
58
yanıtYanıtla
yılmaz güney:

ibo bizim oralı ama boş adam yılmaz güney in tırnagı etmez

34
36
yanıtYanıtla
BUDAPESTmobilWeb@haberler.com:

BAKIN GORDUNUZMU DEVLET TATALISESI YARALAYANA 36 SENE VERMIS ASKERIMIZI SUBAYIMIZI VURANLARIDA SERBEST BIRAKMISLAR BEN BOYLE DEVLET YONEDENLERIN.............

59
8
yanıtYanıtla
Apocu:

Ülkücü Hareket engellenemez ! Yolundayiz Apo Agabey. Mekanin adin gibi UCMAK olsun ! Adana Bozkurt Yuvasi lan !

29
28
yanıtYanıtla
urfalı:

ne fayda 136 yıl olsa ne yazar imparator bu hale girdikten sonra kalkan eller kırılsın uzanan diler kesilsin bu dünyaya ibo gibi birileri artık gelmez bu bir ALLAH vergisidirdevlet bu tür insanları koruma altına almalıdır.

12
39
yanıtYanıtla
cCcÇEVİKYAYcCcmobilWeb@haberler.com:

Ibo kudurmustu belasini buldu vuran adamin cezasi cok Aslinda 2 sene yeterdi

46
3
yanıtYanıtla
ttkatmobilWeb@haberler.com:

Katil alcak seref size az ceza vermisler mubet curusun it

15
33
yanıtYanıtla
adanali:

abdullah ucmak turk tur ibo ne oldugu belli olmayan pkk dir ben turk varken arap yada kurdu tutmam Allah bu ulkeden mhp lileri eksik etmesin

26
22
yanıtYanıtla
MARDİNLİ ARAB:

NEYAZIKKİ YARIM KALDI ÖLDÜRSELERİDİ GAVATI.

24
24
yanıtYanıtla
ramazan:

hiç adaletli degil, nice insan vuruldu 36 sene mi yattı, nice asker polis , ve sıradan vatandaşı vurdular kaç sene yattılar, ama şimdi ibo diye 36 sene çfte sıtandart degil mi!!

43
5
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title