Haberler

Tarsus 33. Üzüm ve Kültür Festivali Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Mersin'in Tarsus ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Üzüm ve Kültür Festivalinin bu yıl 33. sü gerçekleştirildi.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde geleneksel olarak düzenlenen Üzüm ve Kültür Festivali'nin bu yıl 33'üncüsü gerçekleştirildi. Çeşitli yarışmaların düzenlendiği festivalde sanatçı Ferhat Göçer sahneye çıktı.

27 Aralık Stadyumu'nda düzenlenen festivalin açılışı Mersin Büyükşehir Belediyesi Folklor Ekibinin gösterisi ile yapıldı. Kısa süre sonra başlayan yağmur nedeniyle protokol üyeleri şemsiyelerle vatandaşlar ise naylon brandalarla yağmurdan korunmaya çalıştı. Yağmurun kısa sürmesinin ardından festival kaldığı yerden devam etti.

Festivalde her yıl olduğu gibi bu yıl da 'Üzüm Güzeli' ve 'En İyi Üzüm Yetiştiricisi' yarışmaları düzenledi. 25 kişinin başvurduğu 'Üzüm Güzeli' yarışmasının birincisi Ulaş Mahallesi'nden Ayşe Hilal Durmaz olurken, 'En İyi Üzüm Yetiştiricisi' yarışmasında ise Çiriştepe Mahallesi'nden Ekrem Malkara birinci seçildi. Yarışmada dereceye girenlere para, cumhuriyet altını, beyaz eşya ve alışveriş çeki verildi.

Mersin Milletvekilleri CHP'li Ali Rıza Öztürk, Aytuğ Atıcı, MHP'li Mehmet Şandır, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı festivale ev sahipliği yapan Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, yaptığı konuşmada çiftçilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekti. Ergezer şunları söyledi:

"Biz bağcılar olarak ocak ayından başlayıp, 8 ay boyunca tüm ailemizle birlikte gerektiğinde 35 derece sıcakta, güneşin altında çalışarak hem kendimizi, hem ülkemizi düşünerek daha çok üretip, devletimize ve milletimize faydalı olmak için yılmadan canla başla mücadele ediyoruz. Ancak verimi, kaliteyi yakalamamıza rağmen maalesef alın terimizin her yıl olduğu gibi bu yılda karşılığını alamadık. Bugün en kötü şartlarda dekara; 150 lira zirai ilaç, 150 lira mazot, 300 lira işçilik ücretleri ile ürünün satış fiyatı arasındaki yüksek farklar çiftçimizi içinden çıkılmaz bir duruma sokmuştur."

GENÇLİK MARŞI'NI BİNLERCE KİŞİYLE SÖYLEDİ

Milletvekilleri, kaymakam ve belediye başkanlarının da birer konuşma yaptığı festivalde daha sonra şarkıcı Ankaralı Ayşe sahneye çıktı. Festivale katılanlar, Ankaralı Ayşe'nin söylediği hareketli türkülere oynayarak eşlik etti. Daha sonra ünlü sanatçı Ferhat Göçer sahneye çıktı. Sevilen şarkılarını arka arkaya seslendiren Göçer'e hayranları da eşlik etti. Yaklaşık bir saat sahnede kalan ve festivale katılanlara unutulmaz bir gece yaşatan Ferhat Göçer, finali Gençlik Marşı ile yaptı ve binlerce kişiyle birlikte söyledi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ferhat Göçer Malkara Tarsus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title