Haberler

Taner Yıldız: Rusya'dan Gelen Gaz Miktarı Düştü

Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin batı hattı üzerinden aldığı Rus doğalgazının günlük 42 milyon metreküpten, 26-28 milyon metreküp seviyesine kadar düştüğünü belirterek, Gazprom'dan bu miktarın anlaşmadaki seviyeye çekilmesini istediğini söyledi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Türkiye-Rusya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 13. Dönem Toplantısı'nı değerlendiren Yıldız, "toplantının son derece faydalı, başarılı ve verimli geçtiğini" ifade etti.

"3 HAFTADIR GAZ GELİŞİ DÜŞTÜ"

Yıldız, Rusya'dan Türkiye'ye gelen doğalgaz seviyesinde azalma olduğu yönündeki soruya "Batı hattından günlük 42 milyon yerine, 26-28 milyon metreküp seviyesinde gaz alıyoruz. Bu bizim için iyi bir şey değil. Sorun 3 haftadan bu yana böyle devam ediyor. Ümidim ve inancım Gazprom'un bunu kısa zamanda telafi edeceği yönündedir. Biz isteklerimizi kendilerine ilettik. Gazın miktarı en az kontrakt miktarı kadar olmalıdır" karşılığını verdi.

Mavi Akım boru hattından gelen doğalgazda sorun yaşanmadığını kaydeden Yıldız, "Gazprom, dünyanın en büyük doğalgaz firmalarından, verdikleri taahhüdü yerine getireceklerini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"SORUN TEKNİK NEDENLER"

Yıldız, kış aylarının yaklaşmasıyla ihtiyaçların en üst seviyeye ulaşacağı bir noktaya doğru gidildiğine vurgu yaparak, sorunun Gazprom'un kendi depolamaları ve ihtiyaçlarıyla alakalı teknik bir nedenden kaynaklandığını ifade etti.

Ocak 2015 itibarıyla fiyat revizyonu hakkına sahip her iki tarafın da bu hakkını kullanmak isteyeceğini aktaran Yıldız, "Bu manada olumlu bir görüşme geçti. Türkiye'nin öyle coğrafi bölgeleri var ki kışın kullandığı gaz yazın kullandığının 22 katı. Bu nedenle kış aylarındaki ihtiyacın zamanında karşılanması lazım" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Rusya Federasyonu Taner Yıldız Türkiye Gazprom Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (29)

xraymobilWeb@haberler.com:

Meeee meeee ne oldu anlamadim meee mee zam kokusu mu meee meee..zam iyi geliyor mee meee...gercek olan koyunlar zamdan erkilenmiyor kafa yok begin yok sadece postlu bir beden... manidar oldu biraz :

15
3
yanıtYanıtla
ANKARALI:

KAFANI YORMA BAKAN BEY ÇAKTIRMADAN YÜZDE SEKİZ ZAM YATINIZ Bİ YÜZDE ON DAHA ZAM YAPARSINIZ MİLLET KOMBİ YAKMAYA KORKAR GAZ DA KALIR ALIN TEPE TEPE KULLANIN KENDİ HALKIN DONSUN ÖLSÜN SURİYENİN PEŞMERGENİN AÇLARINI ISITIN DOYURUN

11
0
yanıtYanıtla
XXL:

Malesef B planımız yok Kaya gazı zengini bir ülkeyiz başka bir ülke olsaydı tüm ARGE ler bitmiş üretim başlamıştı biz seyrediyoruz.

9
1
yanıtYanıtla
GaripMobil-IOS:

Say'ın Taner zam yapacan bunun hazırlığını yapıyorsun anlamamak için aptal olmak lazım zira ak sarayın masrafı nasıl çıkar ha ha ha

6
0
yanıtYanıtla
sosisMobil-ANDROID:

zam icin guzel bahane

6
0
yanıtYanıtla
AKINCİ:

AMERİKAYI KEŞFEDEN BİR MİLLETİN TORUNLARI OLARAK DIŞA BAĞIMLI OLMADIĞIMIZ BİR YAKIT BULALIM NE DERSİNİZ EY AHALİ. . . .

5
1
yanıtYanıtla
murat aslanMobil-ANDROID:

Ben size 2 ay önce dedim Rusya ile Ukranya için ters düşmeyin önümüz kış gazı keserler ayazda kalırız Laf kabadaylığı yapmayin.

6
0
yanıtYanıtla
mustafa yıldırım:

neyinize güvenipte kayseride kömürlü binaları dağalgaza geçme konusunda zorluyorsunuz. . milleti zorla doğalgaza geç diyerek firmaya rant sağlayacagınıza firmayı zorlayında milleti teşvik etsin doğalgaza geçenin 3/1 fiatını biz karşılıyoruz falan desinler. . . . saygılar. .

4
1
yanıtYanıtla
AKIN:

AHANDA ŞURAYA YAZIYORUM. . DOĞALGAZA ZAM YOK DİYORDUN 15 GÜN ÖNCE 10 GÜN İÇİNDE ZAM YAPACAKSIN DOĞALGAZA. . . ALKIŞA DEVAM. . . ALKIIIŞŞŞŞŞ

5
0
yanıtYanıtla
serkan:

rusyanın insafına kaldık bir vanadan koca türkiye. . tam türk işi :)

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title