Haberler

Taner Yıldız, Atom Bombası İddialarını Yalanladı

Güncelleme:

Bakan Yıldız, Alman gazetesi Die Welt'te yer alan "Türkiye nükleer silah yapmak istiyor" iddiasını "Ne böyle bir talimat ne de böyle bir gayret var" diyerek yalanladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, " Türkiye'nin uranyum zenginleştirmesiyle alakalı Sayın Cumhurbaşkanımızın talimat verdiği söyleniyor. Verse bu talimatı ilgili bakan olarak bana verir. Ne böyle bir talimat, ne böyle bir niyet, ne böyle bir istek ve gayret var" dedi.

Yıldız, TRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Alman gazetesi Die Welt'te yer alan "Türkiye nükleer silah yapmak istiyor" iddiasını değerlendiren Yıldız, AK Parti hükümetlerinin 12 yıl içinde önemli bir problemle karşı karşıya kaldığını, yaptıklarını anlatmakta güçlük çektikleri bir ortamda yapmadıklarını savunmak zorunda bırakıldıklarını ifade etti.

"TÜRKİYE'NİN BÖYLE BİR NİYETİ YOK"

Son iki ay içinde bu alanda "İsrail'e jet yakıtı satma, IŞİD'den petrol alma ve atom bombası imal etme" iddialarının ortaya atıldığını anımsatan Yıldız, şöyle konuştu: "Bunlar teknik değil, tamamen siyasi itibarsızlaştırmayla alakalıdır. Biz uluslararası Atom Enerjisi Ajansına üyeyiz ve onun denetimine tabiiyiz. Bu konuda dört temel anlaşmanın tarafıyız. İlk anlaşmalar 1979 ve 1981'de yapılmıştır. Her yıl bununla ilgili denetimler yapılır. Bu denetimlerde 2013 yılında UAEA tarafından ödül aldık. Şimdi bize yapılan itham şu: ' Türkiye Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle Pakistan'dan alınan santrifüj ile İran benzeri bir açılım mı yapıyor?' Ben şimdi söylüyorum, Türkiye'nin böyle bir teknolojisi ve niyeti yok."

"ÖVÜRENEK SÖYLEMİYORUM AMA..."

Japonya ile nükleerin barışçıl amaçlarla kullanılmasına dönük bir anlaşmayı ocak ayında TBMM'ye getirdiklerini anlatan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "O dönemde malum paralel yapıdan bir arkadaş Die Welt'in söylediğine benzer bir şey yazdı. Ben kendisine 'siz bunu Japon olarak mı Türk olarak mı söylüyorsunuz?' dedim. Sorum şu; 6-8 ay arayla paralel yapıdaki bu çıkış Die Welt'inki ile neden örtüşmüştür? Türkiye'nin uranyum zenginleştirmesiyle alakalı Sayın Cumhurbaşkanımızın talimat verdiği söyleniyor. Verse bu talimatı ilgili bakan olarak bana verir. Ne böyle bir talimat, ne böyle bir niyet, ne böyle bir istek ve gayret var. Övünerek söylemiyorum ama Türkiye şu anda bir araştırma reaktörü dahi çalıştırmıyor. Yakıt çubuklarıyla ilgili de bir iddia var. Türkiye'nin yaptığı anlaşma çerçevesinde bunlar Rusya'ya gönderilecek. Çünkü bu kullanılmış yakıtları tekrar nükleer enerjide yakıt olarak kullanma durumu var. Bu yazı, Türkiye'nin uluslararası itibarsızlaştırılmasıyla alakalı Die Welt'in üzerine düşeni yapmasıdır."

"NİYE IŞİD'DEN PETROL ALMA İHTİYACI HİSSEDELİM"

Kuzey Irak'tan şu ana kadar yaklaşık 13,7 milyon varil petrolün toplam 19 kargoya yüklenerek Ceyhan'dan uluslararası piyasaya sevk edildiğini belirten Yıldız, bunun yaklaşık 1,3 milyar dolarlık cironun yapıldığı iş haline geldiğini vurguladı. Yıldız, "Bütün bunlar varken biz niye IŞİD'den petrol alma ihtiyacı hissedelim? Ayrıca bizim böyle bir muhatabımız da yoktur. Kaçakçılık kaçakçılıktır. Kaynağı IŞİD veya başka bir şeydir bu fark etmez. Bu bizim her zaman karşısında durduğumuz bir konudur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Taner Yıldız Ak Parti Die Welt Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (20)

barakuda:

nükleer silahı olan bir türkiye bağımsızlığını garanti altına almış demektir

24
1
yanıtYanıtla
Kemal:

Yazık Sadece Yazık, Bari yapmak istiyoruz ama kaynaklarımız yok deyinde bizi bir şey sansınlar.

10
8
yanıtYanıtla
musti musti:

nükleer silah geliştirmek itibarsızlaşmak mı oluyor

16
2
yanıtYanıtla
hun islam türk:

kesinlikle nükleer silahlar üretmemiz lazım

14
0
yanıtYanıtla
AGIR ATEŞ:

YAPSAN YAPMASANDA SIRA BIZE GELDI SEN VAR OLAN ÜLÜMINE BU DEVLET ICIN CANINI VEREN HALKINA BIRILERI IKI OLMASIN CETELERE DESTEK EDIYORSINIZ İŞİD CETELERI SINIR DEVRIYESI YAPIYORLAR CARE YOK BIR AN ÜNCE KÜRD SORINIYLE ILGILEN BARZANI PETROLIYLE DEĞIL

0
14
yanıtYanıtla
kemal:

DİE WELT YALAN HABER BASKI MERKEZİ !! YİNE ALMANYA ANLAMADINIZMI ?

13
0
yanıtYanıtla
savas44:

KURU FASULYEYLE YAPIYORUZ EVET :d

7
6
yanıtYanıtla
D:

En son İzmirde bulunan nükleer atığın çevresini dikenli telle çevirmiştik hatta tel dikenli bile değildi yani o kadar biz radyoaktifin tellerden geçemeteceğini düşünüyoruz

5
5
yanıtYanıtla
huntürk:

Nükleer çalışma ile ilgili (atom bombası vs. ) Ne böyle bir talimat, ne böyle bir niyet, ne böyle bir istek ve gayret var!!! NASIL OLMAZ YA? Allah rızası için şu nükleer çalışmalara bir an önce başlayalım.

9
0
yanıtYanıtla
bol bol yapın......:

İsrail''in kafasına atmak için bol miktarda lazım olacak. . . . . . . . . . .

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title